Görüş Bildir
Haberler
EYT İçin Yeni Formül Geliyor! Kadınlarda 20, Erkeklerde 25 Yıllık Primi Olanlara Müjde!

EYT İçin Yeni Formül Geliyor! Kadınlarda 20, Erkeklerde 25 Yıllık Primi Olanlara Müjde!

CansinA
27.03.2022 - 13:33

Emeklilikte yaşa takılanlar, EYT yasaları hakkında yapılan son dakika açıklamalarını gündemlerinde tutuyor ve tüm düzenleme haberlerini takibe alıyorlar. EYT'nin çalışmalar arasında olduğu bilgisi verilirken, vatandaşlar da EYT şartlarını araştırmaya başladı. Peki, EYT şartları neler? Kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl primini dolduranlar hakkında ne söylendi? Konuyla ilgili yapılan açıklamada neler yer alıyor? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte Ak Parti çalışmalarını sürdürüyor. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların gündem konuları arasında, EYT düzenlemeleri hakkındaki son dakika haberleri yer alıyor.  Peki, EYT şartları neler? Kadınlarda 20 yıl erkeklerde 25 yıl primini dolduranlar hakkında ne söylendi? Konuyla ilgili yapılan açıklamada neler yer alıyor? İşte detaylar...

Kadınlar İçin 3 Çocuk ve Erkekler İçin Askerlik Borçlanması;

Kadınlar İçin 3 Çocuk ve Erkekler İçin Askerlik Borçlanması;

9 Eylül 1999 öncesi uzun vadeli sigorta kollarında çalışmaya başlamak, erkekler için 25 yıl, kadınlar için ise 20 yıl prim gününü tamamlamış olanlar emekli olabilecek.

Prim günü eksik olan emekli adayları için ise borçlanma imkanı geliyor. Erkekler askerlik günlerinin tamamını borçlanırken, kadınlar ise sigortadan sonra dünyaya gelen 3 çocuk için borçlanma yapabilecek ve 2160 gün kazanabilecek.

Kısmî Emeklilik Formülü

Kısmî Emeklilik Formülü

9 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanlar 10 yıl prim ödeyerek emekli olabiliyor. Buna kısmi emeklilik deniliyor. Böylece 3600 günü tamamlayanlar kadınsa 50 erkekse 55 yaşını da doldurmak şartıyla emekli solabiliyorlar. Emeklilik yaşını 3600 günü ya da 50-55 yaş şartını tamamladığı tarih belirliyor. Ancak EYT kapsamında 3600 günü olanlar için kadınsa 50 erkekse 55 yaşını tamamlayanların emekli edilmeleri bir formül olarak duruyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

inşAllah şu saatten sonra yapılacak her işin sadece oy için yapıldığının farkında olup. " işimizi çözdüler bunlara oy atalım " demezler.