Görüş Bildir
Haberler
Ermenek'te Madenden Çıkarılan 8 İşçinin Kimlikleri Belirlendi

Ermenek'te Madenden Çıkarılan 8 İşçinin Kimlikleri Belirlendi

adem kara
19.11.2014 - 10:27 Son Güncelleme: 19.11.2014 - 12:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ermenek’teki iş cinayetinde madenden çıkarılan 8 işçinin kimlikleri, DNA testi sonucu belirlendi.

Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarında Has Şekerler Madencilik şirketine ait kömür ocağındaki iş cinayetinde mahsur kalan işçilerin arama kurtarma çalışmaları kapsamında dün ve önceki gün cesetlerine ulaşılan 8 işçinin kimlikleri tespit edildi.

Maden ocağında 17 ve 18 Kasım tarihlerinde madenden çıkarılan 8 işçinin kimlikleri Adli Tıp Kurumu’ndaki DNA testi sonucu belirlendi.

Kimlik bilgileri tespit edilen işçilerin isimleri şöyle: Hüsnü Çolak, Hüseyin Çolak, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, İsmail Gürses, Bahri Üzer, Mehmet Tokat ve Osman Çoksöyler.

Ne olmuştu?

28 Ekim 2014’te Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan iş cinayetinde madende yaşanan su baskını sonucu 18 işçi mahsur kalmıştı.

18 işçinin mahsur kaldığı iş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şirket sahibi Saffet Uyar savcılık ifadesinde, kazayı öngörmediklerini ve böyle bir kazayı tahmin etmediklerini söylemişti.

30 Ekim’de ocağın işletmecisi Has Şekerler Madencilik’ten açıklama yapıldı. Açıklamada “doğal bir afetten bahsediliyor” denilmişti.

Adresinde bulunmadığı için hakkında yakalama kararı çıkan Uyar, önceki gün (9 Kasım) ifade vermek için Ermenek Cumhuriyet Savcılığı’na gitti.

İMC

Kaynak: http://www.imctv.com.tr/2014/11/19/er...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0