Görüş Bildir
Haberler
Erkeklerde Kısırlık Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Erkeklerde Kısırlık Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Şey

Neupharma
25.10.2019 - 18:07

İnfertilite ya da halk arasında daha yaygın olarak duyduğunuz şekliyle kısırlık, basit şekilde, belli bir süre -ortalama 1 sene- düzenli olarak korunmasız cinsel ilişkiye girilmesine rağmen hamileliğin gerçekleşmemesi olarak tanımlanır. 

Erkeklerde kısırlık fiziksel olarak performansı etkilemez; ama bu durumun verdiği psikolojik baskı nedeniyle cinsel yaşam olumsuz etkilenebilir.

Halk arasında yüksek sesle pek fazla konuşulmayan kısırlık konusunda bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Not: Genel bilgilendirme amaçlı yazılmış olan bu yazıdaki bilgiler çeşitli kaynaklardan yapılan araştırmalardan derlenmiş olup, bir uzman/doktor görüşü olarak alınmamalıdır. Kısırlık ve diğer sağlık problemlerinde en güvenilir bilgiler için hekiminize danışmanız tavsiye edilmektedir.

1. Kısırlık sadece doğuştan gelen bir problem değildir. Özellikle de günümüz koşullarında sonradan da oluşabilir.

2. Kısırlığın en büyük sebeplerinden biri sperm hareketlerinin zayıflığı veya sperm şekillerinin anormalliğidir.

3. Sağlıksız yaşam koşulları, alkol ve sigara kullanımı kısırlığa etken sebeplerdendir.

4. Sağlıksız beslenme ve obezite de kısırlığa yol açabilir.

5. Doğuştan gelen genetik faktörler dışında bazı hastalıklar, ameliyatlar ve hormonal değişimler de kısırlık sebebidir.

6. Kadınlarda menopoza benzer olarak erkeklerde de yaş ilerledikçe sperm üretiminde azalma olur ancak bu durum benzer şekilde infertiliteye sebep olmaz.

7. Spermler, testis içinde normal vücut sıcaklığından daha düşük bir derecededir. Bu nedenle aşırı sıcak duş almamak veya aşırı dar pantolonlar, slipler giymemek gerekir.

8. Sağlıklı bir beslenme düzeni, egzersiz, alkol sigaranın kesilmesi ve sperm detoksu ile bazı durumlarda kısırlığın ortadan kalktığı görülmüştür.

9. Kısır olan erkekler de doğru tanı ve tedavi ile doğal yollardan çocuk sahibi olabilirler. Sizin için en uygun tedavi yöntemi için doktorunuza başvurun.

10. İnfertilite problemi olan çiftlerde önce kadın veya önce erkek doktora başvurmalı diye bir şey yok. Çiftler beraber doktora başvurmalıdır.

Neu Pharma hem erkek hem de kadınlarda fertiliteyi artıracak takviye gıdalar üretiyor. Sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için doktorunuza başvurunuz.

Neu Pharma hem erkek hem de kadınlarda fertiliteyi artıracak takviye gıdalar üretiyor. Sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için doktorunuza başvurunuz.