Görüş Bildir
Haberler
Elektrik Tasarruf Saatleri 2022: Elektrik Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır? Elektrik Hangi Saatlerde Ucuz?

Elektrik Tasarruf Saatleri 2022: Elektrik Enerji Tasarrufu Nasıl Yapılır? Elektrik Hangi Saatlerde Ucuz?

Toplumunun hemen hemen her kesimi, fahiş zamlar sonrası tepkisini gösteriyor. Bir kira bedeline yaklaşan aylık elektrik faturaları sebebiyle vatandaşlar, elektrik tasarrufu için yapılacakları öğrenmek istiyor. Son dönemde artış gösteren elektrik faturaları sonrası binlerce vatandaş tasarruf yolları için araştırmalara başladı. Faturalarda yeni düzenleme için bakanlık düğmeye basarken aynı zamanda vatandaşlar enerji tasarrufu yapmanın bazı yollarını arıyor. Peki, Elektrik enerji tasarrufu nasıl yapılır, kullanımı hangi saatlerde daha ucuz? İşte elektrik tasarruf saatleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elektrik faturalarına yeni yıl ile birlikte gelen zam sonrası pek çok kişi yüksek gelen faturalardan şikayet ediyor. Enerji giderini düşürmek isteyenler tasarruf yolları arıyor. Yüksek faturaların ardından bakanlık düğmeye basmış ve yeni düzenleme için çalışmalara başlamıştı. Öte yandan vatandaşlar evlerinde yapabilecekleri tasarruf yöntemlerini merak ediyor. Peki, Elektrik enerji tasarrufu nasıl yapılır, kullanımı hangi saatlerde daha ucuz?

Elektrik Tasarruf Saatleri 2022

Elektrik Tasarruf Saatleri 2022

06.00-17.00 arası gündüz dönemi, elektriğin en pahalı olduğu zaman dilimi 17.00-22.00 arası puant dönemi ve elektriğin en ucuz olduğu zaman dilimi 22.00-06.00 arası gece dönemidir.

Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Prof. Dr. Fertelli çamaşır, bulaşık, kurutma makinesi gibi elektrikli ev aletlerinin 22.00-06.00 saatleri arasında kullanıldığında yüzde 8 ila yüzde 14 arasında tasarruf sağlandığını kaydetti. 500 kWh’ın üstünde tüketimi bulunan aboneler üç zamanlı tarifeye geçip, elektrik tüketimlerinin bir bölümünü gece döneminde gerçekleştirebilirlerse, elektriği puant dönemine göre yüzde 65 ucuza kullanarak toplam tüketim değerlerine bağlı olarak faturalarını yüzde 8-14 arasında azaltabileceğini dile getirdi.

Elektrik Tasarruf Yöntemleri

Elektrik Tasarruf Yöntemleri

Bulaşık, kurutma makinesi gibi elektrikli ev aletlerinin 22.00-06.00 saatleri arasında kullanıldığında yüzde 8 ila yüzde 14 arasında tasarruf sağlanıyor.

500 kWh'ın üstünde tüketimi bulunan aboneler üç zamanlı tarifeye geçip, elektrik tüketimlerinin bir bölümünü gece döneminde gerçekleştirebilirlerse, elektriği puant dönemine göre yüzde 65 ucuza kullanarak toplam tüketim değerlerine bağlı olarak faturalarını yüzde 8-14 arasında azaltabiliyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın