Görüş Bildir
Haberler
Ekonomimiz Uçuyor muydu? Türk Lirası Leva Karşısında Eridi, Bulgarlar Edirne'ye Akın Etti

etiket Ekonomimiz Uçuyor muydu? Türk Lirası Leva Karşısında Eridi, Bulgarlar Edirne'ye Akın Etti

Bulgaristan'ın para birimi olan Leva, Türk lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Leva 5 liraya dayanınca, komşu ülke vatandaşları alışveriş için Edirne'ye akın etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Edirne'de, her Cuma günü kurulan ve 'sosyete pazarı' olarak adlandırılan Ulus Pazarı, Bulgarların akınına uğradı. Bulgar Levasının Türk lirası karşısında hızla değer kazanmasını fırsat bilen komşu ülke vatandaşları, pazarı adeta talan etti. Giyimden, kozmetiğe, temizlik ürünlerinden gıdaya hemen hemen tüm kalem ürünlerden poşet poşet alan Bulgarlar, aldıkları malzemeleri taşımakta güçlük çekti.

"Edirne Bulgaristan'ın ikinci başkenti oldu"

"Edirne Bulgaristan'ın ikinci başkenti oldu"

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaya, 'Sanayi odası olarak pandemi başladığından bu yana çok ciddi önlemler ve denetimler yapıyoruz. Hem işletmelerimiz hem de vatandaşlarımız bu kurallara harfiyen uyduklarını görebiliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor' dedi.

Kaya, Bulgar Levasının Türk lirası karşısında çok değer kazandığına değinerek, 'Bulgarlar, Edirne'de aradıkları her şeyi harfiyen bulabiliyor. Şunu söyleyebilirim ki, Edirne Bulgaristan'ın ikinci başkenti oldu diyebilirim. Edirne'mizin sınır kenti olmasından kaynaklanan bu avantajları iyi kullanıp, esnafımızın bu konuda komşularımıza karşı çok daha dikkatli, çok da saygılı davranıp, fiyat politikasına dikkat edersek, gelip geçici bir müşteri olarak görmezsek, bu iki ülke açısından da çok daha hayırlı olacaktır' diye konuştu.

"Salgın önlemlerini aldık"

"Salgın önlemlerini aldık"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu da valilik ve belediye tarafından pandemi için hazırlanan Bulgarca uyarı anonslarını gün boyu ses sistemlerinden yayınladıklarını dile getirerek, 'Pandemi başladığından bu yana salgınla ilgili önlemler almaktayız. Son dönemde tabi Bulgar vatandaşlarımızın Edirne'ye gelmesi ile birlikte yoğunluk yaşanmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen biz ekibimizle birlikte emniyetimiz, sağlık müdürlüğümüz ve valiliğimiz ile birlikte güvenlik ve sağlık önlemlerini en üst seviyede almaktayız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
259
92
48
25
14
11
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bulgar Leva'sı değer kazanmıyor,Türk Lirası değer kaybediyor,sadece Leva karşısında değil ,tüm para birimleri karşısında...!

Art Ankara

Diğer döviz kurlarını geriye dönük olarak birbiriyle kıyaslamayı akıl etseler bunu zaten görecekler ama algı yönetimi şahane asla TL değer kaybediyor demiyor... Devamını Gör

Muhammed Gungor

Ekmeğin arasına ayetleri koyup yersiniz artık müslümana sabretmek düşer :)

Aykızı

Ekmek bulursak tabi.. bulurlarsa demişsinde aynı gemideyiz hocam. Başka gemiden sesleniyorsan bilemem de bu gemi batarsa hepimiz ölcez onu bil.

Kalem Kelam

Yahu bir de kızıyorsunuz Hükümetimize.. Bakın, adamlar komşularımızla dost kalabilmek için TL'nin ırzına geçti. Bir daha nerden bulacaksınız böyle şokomelli ... Devamını Gör