Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Nadir Görülen Kişilik Tipi "INFJ" Olduğunuzu Gösteren 17 Mutlak İşaret

etiket Dünyanın En Nadir Görülen Kişilik Tipi "INFJ" Olduğunuzu Gösteren 17 Mutlak İşaret

Vakur Barut
29.01.2018 - 14:04

INFJ,  Myers-Briggs kişilik göstergesinde yer alan 16 farklı kişilik tipinden biri ve en nadir görüleni. Dünya nüfusunun olsa olsa %2’lik kısmının bu kişilik tipinde olduğu düşünülüyor. İçe dönük, soyut düşünme gücü baskın, keşfetmekten çok yorumlamaya meyilli ve düşünceleriyle değil de daha çok hisleriyle hareket eden bir karakter tipi.

Peki siz bir INFJ olabilir misiniz? Yani empati yeteneğiniz çok mu kuvvetli? Karşınızdakinin ne düşündüğü, ne hissettiği sizin için çok mu  önemli? Özel hayatınızı meraklı gözlerden sakınıyor musunuz? Anlaşılması zor biri misiniz? Bu içerikte sizi test etmiyoruz, ama INFJ olup olmadığınız konusunda bir fikir edinmeniz gayet mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. INFJ’ler sıklıkla kendilerini yalnız ve farklı olarak tanımlarlar.

Bu çok normaldir çünkü toplum içerisinde kendileri gibi olan insan sayısı son derece azdır. Dünyayı kendileri gibi gören, olayları kendileri gibi algılayan, başkalarına kendileri gibi davranan insan bulmakta zorlandıkları için yalnız ve farklı hissetmeleri çok doğaldır.

2. INFJ’lerin hayata yaklaşımları “ya hep ya hiç”tir.

INFJ’ler duyguların ve mantığın çok nadir görülen bir harmanıdır, özgün olmayan şeyler için harcayacakları vakitleri yoktur. Sırf çevrenin etkisiyle bazen otantik olmayan şeylere ilgi göstermeye çalışsalar da başarılı olamazlar. Onlar için nitelik daima nicelikten önce gelir. Bu düşünce biçimine uymayan her şeye ve herkese karşı ilgilerini çabucak yitirirler.

3. INFJ’ler insanların kendilerini rahat hissetmesi konusunda bir numaradır.

Yanlarına oturan bir yabancının dakikalar içinde özel hayatlarını bülbül gibi şakımaya başlaması şaşırtıcı olmaz. Çünkü bir INFJ insanların kendilerini çok rahat hissetmelerini sağlar, işin garibi bunun için çaba göstermelerine, özel bir şeyler yapmalarına da gerek yoktur. Bu kişilik tipinin sahip olduğu muhteşem dinleme kabiliyeti insanları buna sevk eder.

4. Empati dendiğinde akla ilk gelen kişilik tipi INFJ’lerdir, nasıl olduğunu düşünmeden “bilirler”

Sezgilerini olumlu anlamda bir INFJ kadar doğru kullananı yoktur. Yeni tanıştıkları birinin gerçek karakterini dakikalar içinde, sadece sezgileriyle çok doğru tahmin etme becerileri vardır. Bunun nasıl olduğunu, nasıl yapıldığını bilmezler, bunun için çaba da sarf etmezler sadece bilirler. Bir davranışın neden kaynaklandığını, kökeninde ne olduğunu sezgileri sayesinde büyük bir isabetle anlayabilirler.

5. INFJ’ler daima doğrunun ve anlamın peşindedir.

Onlara ne anlatırsanız anlatın, ne söylerseniz söyleyin eğer konuştuklarınızın altında bir gerçek yatmıyorsa bu onlar için değersizdir. Çünkü onlar zarfa değil içindekine bakmasını bilen kişilerdir. Yalanı saniyeler içinde yakalarlar, bir hikayenin içindeki doğru olmayan kısımları cımbızla ayıklar gibi ayıklarlar. Bu sebepledir ki bir INFJ’yi kandırmak, manipüle etmek neredeyse imkansızdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gerçek anlamda içe dönük bir karakter tipi varsa bu INFJ’dir, ancak yakın ve samimi davranışları onların dışa dönük zannedilmesine yol açar.

Oysa dedik, değillerdir. Çünkü INFJ’ler tam anlamıyla bir sosyal bukalemunlardır ve herhangi bir sosyal ortamda kolaylıkla araya kaynayabilirler. Davet edildikleri yerlere giderler, insanlarla konuşurlar, aktif olarak orada bulunurlar ancak bu çok uzun süreli olamaz, yorulur ve tükenirler. Bir an önce eve dönüp yalnızlıklarıyla kendilerini şarj etmek zorundadırlar.

7. INFJ’lerin dünya hakkında çok net ve değişmez inançları vardır, bu bazen onları hataya sürükler.

Öyle inançlardır ki bunlar INFJ’ler toplumu da bu inançları yönünde değişime zorlamak ister. Bunlar bir INFJ‘nin asla terk etmek istemeyeceği derin ve yoğun inançlardır. Eğer kariyeri, ilişkisi veya yaşamındaki herhangi bir şey bu inançlarıyla ters düşerse INFJ onları terk etme, bırakma konusunda asla tereddüt etmeyecektir.

8. INFJ’ler küçük arkadaş gruplarını tercih ederler.

Her ne kadar sosyal görünseler, herkesle sohbet edebilseler de INFJ’lerin “arkadaş” olarak tanımladığı insan sayısı son derece azdır. Çünkü bu karakter tipindeki kimseler birine arkadaş diyorlarsa o kişi onlar için gerçekten çok önemlidir, bir anlam ifade ediyordur. Arkadaşlarını kaybetmek istemezler, onlara büyük değer verirler. O yüzdendir ki üzerinden on yıllar da geçse arkadaşlık bağlarını koparmazlar.

9. Ve bir INFJ yalnız çalışmayı sever.

Her ne kadar harika bir takım oyuncusu olsalar da yalnız çalışmak onlar için her zaman daha iyidir. Mesela evden çalışmayı çok severler, ofistelerse kendilerine ait özel bir alanın bulunmasını isterler.

10. INFJ’ler havadan sudan konuşmayı beceremezler.

Çünkü ne demiştik içinde anlam barındırmayan şeyler bu karakterlerin ilgisini çekmez. Bir INFJ için ayaküstü sohbet, havadan sudan konuşmak insanın enerjisini emmekten başka bir işe yaramaz. Havadan sudan konuşmak yerine sessiz kalıp kendi iç dünyasında düşüncelere dalmak onlar için evladır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. INFJ’ler tipik olarak başarıya ve insanları memnun etmeye odaklıdır.

Yani bir işin ilk seferinde ve mükemmele yakın şekilde halledilmesini istiyorsanız onu bir INFJ’ye verin. Her detayı ustaca planlayacak, zamanı kusursuz şekilde ayarlayacak ve size tam zamanında eksiksiz bir iş teslim edeceklerdir. Ancak bir eleştiriniz varsa bunun mümkün olduğunda kibar bir şekilde yapmanız çok önemlidir. Çünkü bu mükemmel kişilik eleştiriler karşısında endişeye sürüklenebilir, bu da onun için hiç iyi olmaz.

12. INFJ’lerin Allah vergisi bir konuşma ve yazma yetenekleri vardır.

İçe dönük yapılarından dolayı INFJ’ler yalnız vakit geçirmeyi çok severler ve bu arada da içlerinde son derece zengin ve renkli bir dünya yaratırlar. Bu dünyayı sözle anlatmaları onlar için bir hayli zordur, ancak ellerine bir kağıt ve kalem verirseniz gördükleriniz sizi şaşkına çevirebilir. Edebiyatçıların çoğunun INFJ karakter tipine sahip olması hiç de şaşırtıcı bir durum değildir.

13. INFJ’ler kararlarını duygularına ve sezgilerine göre alırlar.

INFJ’ler kendilerini çevreleyen dünyayı ve onun içindeki insanları nasıl hissettiklerine göre yargılarlar. Bu insanlar verilere, kayıtlara, performans geçmişlerine, vs. bakmazlar, onun yerine insanların, firmaların, kurumların, vs. kendilerine nasıl davrandıklarıyla ilgilenirler. Bir durumla karşılaştıklarında hislerine güvenmeyi ve bu hislerine göre davranmayı tercih ederler ki bu neredeyse her zaman onları haklı çıkarır.

14. INFJ’ler amaçları ve dünyaları hakkındaki derin düşüncelerinden bahsetmeyi severler.

Çünkü onlar düşünürken derinlere dalan kimselerdir. INFJ’ler kendi zihinlerinde bol vakit harcayan, çok okuyan, çok araştıran gerçek bir entelektüeldir. Bu düşüncelerini hayatlarına yansıtmayı, onlardan bahsetmeyi severler. Bu onların dışa dönük gibi görünmesinin ve bir çevre edinmesinin anahtarıdır.

15. INFJ’ler tam bir vizyonerdir, tabiri caiz ise büyük resmi görme konusunda ustadırlar.

Bu kişilerin beyinleri her zaman on adım sonrasını hesap etmeye programlıdır. Becerikli birer planlayıcıdırlar ve daima ulaşmak istedikleri sonuca odaklanırlar. Bu yönleri öyle baskındır ki bazen geleceğe dair hayallerinden sıyrılıp anı yaşama konusunda sıkıntı yaşarlar. O yüzdendir ki etraflarında kendilerine yaşadıkları zamanı hatırlatacak insanların varlığına ihtiyaç duyarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. INFJ’ler onarıcıdır, yardıma ihtiyacı olan insanlar onu çeker.

Bu karakter tipi çok iyi bir onarıcıdır. İnsanların içindeki iyi yönleri görme, onları ortaya çıkarma konusunda çok iyidirler. Yani INFJ’ler gerçek bir mentordur. İnsanları sakinleştirme, teselli etme ve motive etme konularında çok başarılıdırlar. Kanatları kırılmış bir insanın yeniden uçmasını sağlarlar ama bu süreç onlar için bir hayli zordur çünkü sınırlarının ihlal edilmesi riski taşır ki bir INFJ bundan hiç hoşlanmaz.

17. INFJ’ler ömür boyu sürecek, sadık ilişkinin peşindedir.

Tek gecelik, kısa süreli ilişkiler INFJ’nin kaldırabileceği, yaşamak isteyeceği türden ilişkiler değildir. Onlar sezgisel dışa dönük kimselerdir ve kendileri gibi insanlarla uzun soluklu ilişkiler yaşamaya meyillidirler. Onlarla kısa süreli keyifli zaman geçirebilirsiniz, ama daha fazlasını istiyorsanız onlara çok daha fazlasını vadetmek zorundasınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
869
299
107
32
23
23
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marjona Akram

Tam infji mışım