Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Minik Matkabı

Dünyanın En Minik Matkabı

teknolojik.Net
22.03.2015 - 23:39 Son Güncelleme: 22.03.2015 - 23:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

3 boyutlu yazıcı ile dünyanın en küçük matkabı üretildi.

Yeni Zelanda'dalı bir bakım mühendisi olan Lance Abernethy küçük boyutlu şeylerle takıntısı olan biri. İşte bu takıntısı nedeniyle 3 boyulu yazıcı ile dünyanın en küçük matkabını üretti. Yeni Zelanda'lı mühendis CAD çizim uygulaması ile standart boyutlardaki bir matkabın planlarını çizdi. Ardından hazırladığı planın 17mm x 7.5mm x 13mm boyutlarında daha küçük bir dizaynını yarattı.

Abernethy 'Mümkün olduğunca küçük yapmaya çalıştım, o nedenle de tüm parçaları mümkün olduğunca sıkışık olarak bir araya getirdim. Montajı tamamlamak 3 saatimi aldı. Her parçayı takmaya çalıştığımda kablolar sürekli kopuyordu ve hepsini bir arada tutturmaya çalışmak ve aynı zamanda pilleri kısa devre yaptırmamaya çalışmak tam anlamıyla bir kabustu' şeklinde konuştu.

3 parçalı matkap duyma cihazı pili, bir kulaklık kablosu, bir uç boyutlu yazıcı ile üretilmiş bağlantı parçası, küçük bir düğme, bir minyatür motor ve 0.5mm lik matkap ucundan oluşuyor. Bunları bir arada tutan iki adet 3D olarak yazdırılmış muhafaza bulunuyor. Abernethy cihazın parçalarının üç boyutları yazıcı ile yazdırılmasının kolay olduğunu ancak montaj sırasında çok zorlandığını söyledi.

Teknolojik.Net

Kaynak: http://www.teknolojik.net/dunyanin-en...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın