Görüş Bildir
Haberler
İşte Dünyanın En İyi Tasarımlı Parası

etiket İşte Dünyanın En İyi Tasarımlı Parası

Emre Ordu
28.04.2016 - 20:50 Son Güncelleme: 29.04.2016 - 10:35

International Bank Note Society (Uluslararası Banknot Derneği) tarafından her yıl düzenlenen Bank Note of the Year Award (Yılın Banknotu Ödülü) sonucunda 2015'in en iyi tasarımlı banknotu, 5 Yeni Zelanda Doları oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

International Bank Note Society'nin ( Uluslararası Banknot Derneği) her yıl düzenlediği 'Yılın Banknotu Ödülü' sonucunda 2015 yılının en iyi banknotu açıklandı. 2015'in en iyi banknotu ödülünü 5 Yeni Zelanda Doları kazandı.Toplam 20 banknotun yer aldığı yarışmada, 20 Kronu ikinci olurken 100 Ruble de üçüncü oldu.

Üçüncülük ödülünü kazanan 100 Rus Rublesi

Üçüncülük ödülünü kazanan 100 Rus Rublesi

İkincilik ödülünü kazanan 20 İsveç Kronu

İkincilik ödülünü kazanan 20 İsveç Kronu

Banknot tasarımları bir toplumun kültürel ve yerel değerlerini temsil eden yegane değer olduğu için uluslararası düzeyde bir önem de taşıyor. Buna ek olarak yerel değerlerin unutulmaması ve gelecek nesilerde bir yer edinmesi için de banknot tasarımlarında yer alan öğeler büyün önem arz ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ödülü kazanan 5 Yeni Zelanda Doları'nın ön ve arka yüzü

Ödülü kazanan 5 Yeni Zelanda Doları'nın ön ve arka yüzü

Turuncu rengin baskın olduğu 5 Yeni Zelanda Dolarının bir yüzünde Everest'in zirvesine tırmanan ilk insan unvanına sahip dağcı ve kaşif Sir Edmund Hillary, diğer yüzünde ise Hoiho olarak bilinen 'Sarı Gözlü Penguen' yer alıyor. Antarktika çevresinde yaşayan Hoiho, Yeni Zelanda'nın adaları arasında yer alan Campbell Adasında yaşıyor ve bölgenin habitatı içinde yer alıyor.

bigumigu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
290
108
39
17
13
12
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kağan Göktaş

Üzerinde ATATÜRK resmi olmayan parayı neyleyim ben..

Ayna Efendi

benim favorim 1000 Kazak Tengesi Kültigin resimli http://www.unikaz.asia/sites/default/files/public/upload/content-photo/biznes_bez_avtora/biznes_finansy/kup... Devamını Gör

Suedika

tam favorum Kazak tengesi diyecektim.bence tengelerinin hepsi guzel.

Pasif Kullanıcı

Türk parasına da bi şekil yapmak lazım aslında. Şöyle güzel bi yerin manzarası falan. Boğaz manzarası olur, Karadeniz'den bi yer olur. Hatta Nemrut, Efes, pe... Devamını Gör