Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En İyi Mobil Kamerasına Sahip DXoMark Lideri: Huawei P60 Pro

etiket Dünyanın En İyi Mobil Kamerasına Sahip DXoMark Lideri: Huawei P60 Pro

Huawei
31.05.2023 - 10:08 Son Güncelleme: 01.06.2023 - 11:52

Çinli teknoloji devi Huawei, yeni amiral gemisi olan P60 Pro modelini geçtiğimiz günlerde Almanya'da düzenlenen bir etkinlikte tanıtmıştı. Her yeni modeliyle mobil telefonlar arasında adından söz ettirmeyi başaran Huawei, bu kez çıtayı daha yukarıya koyarak P60 Pro modelinin 156 puanla DXoMark lideri olmasının haklı gururunu yaşıyor. Dünyadaki en iyi mobil kameralı telefon unvanını elinde bulunduran bu teknoloji harikasını biz de deneyimleme şansı bulduk ve heyecanla inceledik. Gelin detaylara birlikte bakalım.

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

Eşsiz İnci Dokusu Tasarım

Eşsiz İnci Dokusu Tasarım

Yapısı diğer modellerine kıyasla çok fazla değişmemiş olsa da, kutuyu açtığınız an sizi göz alıcı inci parıltısı tasarımıyla büyülemeyi başarıyor. Ayrıca bu tasarımın bir ilgi çekici özelliği de size özel olması. Şöyle ki Huawei bu modeline ait telefonlarda ayrı desenlerin kullanıldığı Rococo Pearl tasarımı ile herkese benzersiz bir özelik sunuyor.

Dayanıklı Kunlun Glass Cam, Dört Taraftan Kavisli Ekran

Dayanıklı Kunlun Glass Cam, Dört Taraftan Kavisli Ekran

Huawei'nin sektörün favorisi Corning Gorilla Glass'a alternatif olarak geliştirdiği Kunlun Glass'ı daha önce Mate 50 Pro modelinde de görmüş ve dayanıklılığına hayran olmuştuk. Huawei P60 Pro modelinde ise İsviçre'nin SGS'sinin beş yıldızlı cam düşme direnci sertifikasına sahip bu inovatif cam ekran kullanılarak genel düşme direnci on kat artırılmış.

6.67 inç dört taraftan kavisli ve 2700x1220 çözünürlükte olan OLED LTPO ekran, 1-120 Hz arası adaptif yüksek dinamik yenileme hızıyla oldukça konforlu ve akıcı bir kullanıcı deneyimi sunuyor. P3 geniş renk gamını destekleyen 1,07 milyar renk kapasiteli ekran; aydınlık ve karanlık alanlarda sağladığı doğru renkler ve gerçekçi ayrıntılarla, tüm ışık seviyelerinde en iyi ekran performasını sunuyor. 1440Hz PWM karartma özelliğine sahip HUAWEI X TRUE Display ile ekran; hem ortama hem de telefon içeriğine göre farklı aydınlatmayı akıllı bir şekilde optimize eder.

Cam panellere, çift stereo hoparlöre ve alüminyum çerçeveye sahip P60 Pro; sıçrama, toza ve suya dayanıklılık testlerinde aldığı IP68 derecesi ile güvenli bir kullanım vaadediyor.

Kutu

Kutu

Kutuyu açtığınızda sizi karşılayan parçalardan en dikkat çekici olanı şüphesiz şarj adaptörü oluyor. Çünkü bu adaptörede daha önce görmediğimiz fakat kullandıktan sonra neden daha önceden yapılmadığını düşünüp duracağımız bir yenilik var. Hem USB Type-A hem de Type-C çıkışına sahip şarj adaptörü tek girişle hem telefonunuzu hem de diğer cihazlarınızı aynı anda şarj etme kolaylığı sunuyor.

10 dakika içinde %50 şarj sunan 88W SuperCharge, 7,5W kablosuz ters şarj ve 50 W kablosuz SuperCharge destekleyen 4815mAh bataryaya sahip. 2000 şarj döngüsü ile rakiplerini geride bırakan çok dayanıklı pile sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Çığır Açan Yepyeni Kamera

Çığır Açan Yepyeni Kamera

Şimdi de sırada belki de bu telefonu rakiplerinin önüne taşıyan en belirgin özelliği olan kamerası var. Üçlü bir kamera dizilimine sahip P60 Pro; 48 MP ana kamerası, 13 MP ultra geniş açılı kamerası ve 48 MP telefoto kamerası ile tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tasarlanmış.

Sadece süper zoom ile değil normal kadrajlı fotoğraflarda da Ay'ın göz alıcı ışığını en kaliteli haliyle yakalamaya hazır olun!

Sadece süper zoom ile değil normal kadrajlı fotoğraflarda da Ay'ın göz alıcı ışığını en kaliteli haliyle yakalamaya hazır olun!

10 adımlı fiziksel değişken diyafram ve optik görüntü sabitleme (OIS) ile f/1.4 ile f/4.0 arasında otomatik olarak ayarlanabilen fiziksel diyafram açıklığına ve Huawei'nin devrimsel RYYB sensörüne sahip 48 MP ana kamera, düşük ışık sonuçlarını iyileştirmek, karanlıkta ayrıntıları görüntülemek ve aynı zamanda gün batımı gibi aydınlıktan karanlığa senaryolarda gözlerinize inanamayacağınız keskinlikte, zenginlikte ve kontrastta görüntüler alabilmek için tasarlanmış.

Yüksek ışık hassasiyetine ve RYYB f/2.1 OIS optik görüntü sabitleme özelliğine sahip telefoto kamerasında yer alan en geniş diyafram açıklığı, gece-gündüz farketmeksizin uzun mesafeli fotoğraflarda dahi en yüksek kaliteli sonuçlar almanızı sağlıyor. 

Sadece ay ışığının olduğu bir açık alanda ya da sadece mum ışığının olduğu kapalı alanda çekilen fotoğraflarda gözle görmekte zorlandığımız detayların netliği eminim sizi de çok etkileyecek.

Ana kameranın yanında f/2.2 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ile f/2.4 diyafram açıklığına sahip 13 megapiksel bir ön kameranın da oldukça iyi sonuçlar verdiğine değinmeden geçmeyelim.

Çoklu Ekran İş Birliği ve Super Device+

Çoklu Ekran İş Birliği ve Super Device+

EMUI 1x işletim sistemiyle birlikte gelen çoklu ekran iş birliği, cihazlar arasında verimli bir şekilde çalışmanıza olanak sağlıyor. Telefon ekranını sanal olarak tablete yansıtıyor, tableti kullanarak telefondaki uygulamaları kontrol ediyor ve dosyaları hiçbir uygulama ve kablo gerektirmeden iki cihaz arasında sürükleyerek taşıyabilmenizi sağlıyor. 

Super Device+ teknolojisi ise telefonunuzun cihazlar arasında iş birliğini etkinleştirerek işletim sistemi fark etmeksizin Huawei uygulamalarını çalıştırabilme, kolay cihaz eşleşimi yapmanızı sağlıyor.

Sonuç

Sonuç

Snapdragon 8+ Gen1 işlemciye sahip Huawei P60 Pro, Google'a bağımlı uygulamaların çalışması için GBOX ile sorunsuz bir kullanım imkanı sunuyor. En son Android sürümünü temel alan GBOX'ı indirip hemen kurabilir ve Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Bundan sonra tüm uygulamaları sadece AppGallery üzerinden aratacak ve kullanmak istediğiniz bir Google Mobil Servisleri gerektiren uygulamaysa, başka bir ek adıma gerek kalmadan GBox desteğiyle yüklenecek.

GBOX’ın kendi içindeki ayarlarındaki KLON seçeneği ile hali hazırda yüklü olan uygulamaları GBOX üzerine alarak bildirim ve güncelleme problemlerini de ortadan kaldırıyor. Google Maps, Google Drive, Zoom ve YouTube'u kullanırken hiçbir sorun yaşamadık.

WhatsApp, Facebook, Instagram, Spotify ve Netflix gibi uygulamaları doğrudan AppGallery üzerinden indirip, kurabilir ve güncellemeleri yapabilirsiniz.

Sonuç olarak uygulanan ambargolara rağmen P60 Pro modeli; benzersiz gece videoları, süper ay sahnesi modu gibi özelliklere sahip DXoMark lideri kamerasının yanı sıra, etkileyici ekranı ve üstün tasarımıyla da bize eşsiz bir deneyim yaşattığını söyleyebiliriz. Rakiplerini geride bırakacak pil performansı da bizden tam puan aldı. Dünyanın en iyi mobil kamerasına sahip bu telefonun fiyatına gelecek olursak;

12 GB RAM + 512 GB depolama: 39.999 TL

8 GB RAM + 256 GB depolama: 36.999 TL olarak satışa sunuluyor.

Buradan ulaşabilirsiniz.