Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En Güzel ve Zor Görevi: Bebek Beslenmesi Hakkında Gerçekten Ne Kadar Bilgilisin?

Dünyanın En Güzel ve Zor Görevi: Bebek Beslenmesi Hakkında Gerçekten Ne Kadar Bilgilisin?

Bebek sahibi olmak, ona ihtiyacı olan en iyi bakımı sağlamak dünyadaki en zor ama en güzel şeylerden biridir. Bakalım sen bebeğin ihtiyacı olan beslenme ile ilgili ne kadar bilgilisin?

Bebeğiniz için en üstün besin anne sütüdür. Anne sütü, zamanında doğan tüm sağlıklı bebeklerin ihtiyaçlarını tek başına karşılar. Anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışınız.

1. Anne sütü ile başlayalım: hangisi anne sütünün faydalarındandır?

2. Peki 6. ayda anne sütü azaldı diyelim, o durumda bebeğin süt öğünü nasıl desteklenmeli?

3. Bebeğimiz büyüyor: 6. ve 12. aylar arasında bebeğin ana öğün kaynağı ne olmalı?

4. İlk soruda anne sütünün faydasını sormuştuk, şimdi de söyle o zaman hangisi anne sütünün bir özelliği değildir?

5. Prebiyotik lif demişken, onlarla ilgili sence hangi bilgi yanlış?

6. Peki ya devam sütlerinde bunlardan hangisi bulunmaz biliyor musun?

7. Bu soru çok önemli, 1 yaşını doldurmamış bebeklere verilirse demir eksikliği ve anemiye neden olacak besin hangisi?

8. Bu da çok önemli: 6. aydan önce ek gıdaya başlamanın zararlarını biliyor musun?

9. Peki 9-12 aylık bebeklerde ek gıda (katı gıda) sınırlandırılması ne şekilde olursa doğru olur onu da söyle bakalım!

10. Son olarak; ek gıdaya geçişte uygulanması gereken 3 gün kuralının da ne olduğunu söyle hadi bize!

Sen bebek beslenmesini biliyorsun, bu iş senden sorulur!

Biri bebek beslenmesi mi dedi? Hah işte o işin piri sensin. Bize verdiğin cevaplardan anladığımız kadarıyla bebek beslenmesiyle ilgili yayınlanan makaleleri yalayıp yutmuş bir annesin sen! Keşke tüm anneler bu konuda senin kadar bilgili olsa. Bize tam da bu yüzden bildiklerini diğer annelerle paylaşarak ışığını saçmalı ve doğru beslenme sayesinde yetişecek sağlıklı nesillerin kahramanlarından biri olmalısın! Ee o zaman testi paylaşıp yanlış bilgilere savaş açmaya ne dersin?

Bebek beslenmesi hakkında çok bilgilisin, birkaç küçük detayı da öğrendin mi tamamdır!

Bize verdiğin cevaplardan anladığımız kadarıyla bebek beslenmesi konusunda oldukça iyisin. Bu konuya önem verdiğini görüyor ve daha fazlasını öğrenmek istediğini duyuyoruz resmen. O zaman sana yardım elimizi uzatalım: Öncelikle yanlış yaptığın sorulara tekrar bakıp doğrularını öğrenerek işe başlayabilirsin. Sonrasında ise bebekbeslenmesi'ni ziyaret ederek bebek beslenmesi ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilir ve kendini geliştirebilirsin. Dahası bizce sen bu testi hemen diğer annelerle de paylaş ki onlar da yanlışlarını öğrensin, geleceğin sağlıklı nesillerini büyütmek için doğru adımlar atsın!

Bebek beslenmesinde uzmanlığa giden yolda daha gidecek çok yolun var!

Bebek beslenmesi derin ve uzmanlık gerektiren bir konu. Bize verdiğin cevaplardan anladığımız kadarıyla bu konuda gayretlisin, ancak daha fazlasını başarabilirsin! Unutma, bebeğin ilk yıllarında doğru beslenmesi onun tüm hayatını etkiliyor! Bebek beslenmesi geri dönüşü olmayan bir konu. İşte tam da bu yüzden hemen bebekbeslenmesi'ni ziyaret etmeli ve uzman doktorları dinleyerek adeta bir bebek beslenmesi piri olabilirsin! Dahası bizce sen bu testi hemen diğer annelerle de paylaş ki onlar da yanlışlarını öğrensin, geleceğin sağlıklı nesillerini büyütmek için doğru adımlar atsın!

Üzülme, rehberler sana yol gösterecek!

Bebek beslenmesi yüzlerce araştırma sonucu belirlenen kurallar çerçevesinde uygulanması gereken çok önemli bir konudur, aynı zamanda bebeğin tüm hayatını etkileyecek kadar da kritiktir. Bu konuda çaba sarf ettiğini görüyoruz ancak doğru bilgilere ulaşmak ve sağlıklı nesiller yetiştiren bir anne olmak için biraz daha çalışmaya ihtiyacın var. Bebekbeslenmesi'nde alanında uzman doktorlar bebek beslenmesiyle ilgili bilgiler vermek için seni bekliyor. Orada kısa videolar eşliğinde yanlışlarını düzeltebilir ve bu konuda adeta bir uzman olabilirsin! Unutma: Doğru beslenmenin bebeğinin hayatında yaratacağı fark, onu ömür boyu bir adım önde kılacak. Diğer annelere yol göstermek ve başka birçok bebeğin doğru beslenmesine öncülük etmek için testi diğer annelerle paylaşmayı unutma!

Bebek beslenmesi ile ilgili her şey için buraya tıklaman yeterli!

Bebek beslenmesi ile ilgili her şey için buraya tıklaman yeterli!