Görüş Bildir
Haberler
Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'ndan Gurur Veren Haberler: Bir Altın, İki Gümüş Madalya Kazandık!

etiket Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'ndan Gurur Veren Haberler: Bir Altın, İki Gümüş Madalya Kazandık!

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 69 kilo finalinde Türk sporcu Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibini yenerek şampiyon oldu. Aynı şampiyonada Buse Naz Çakıroğlu 51 kiloda, Elif Güneri ise 81 kiloda gümüş madalya kazandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Rusya'da devam eden Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 69 kilo finalinde Türk sporcu Busenaz Sürmeneli  Çinli rakibi Liu Yang ile karşılaştı.

Busenaz Sürmeneli, Çinli rakibi Yang'ı mağlup etti ve altın madalyanın sahibi oldu. Üç rauntta da sergilediği üstün performansla rakibini mağlup eden milli sporcu, podyumun zirvesine çıktı.

Şampiyon olduğu maçın ardından gözyaşlarına hakim olamayan Busenaz Sürmeneli, Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe asker selamı gönderdi. 21 yaşındaki milli sporcu kariyerinde ilk büyükler dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Buse Naz Çakıroğlu dünya ikincisi oldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aynı şampiyonada günün bir diğer final müsabakasında milli boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu 51 kiloda Rus rakibi Liliya Aetbaeva ile karşılaştı. Rakibine mağlup olan Çakıroğlu, gümüş madalya kazandı.

Elif Güneri de dünya ikincisi oldu

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda günün son final maçında ise milli boksörümüz Elif Güneri 81 kiloda Rus rakibi Zenfira Magomedalieva karşı karşıya geldi. Rus rakibinde finalde kaybeden Güneri, gümüş madalyanın sahibi oldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
245
101
5
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
reflex

Busenaz Sürmeneli,harikasın!boks sever biri olarak hayran kaldım ve bi Türk olarak gurur duydum!Alnından öpüyorum rüzgar yumruklu kız!💪