Görüş Bildir
Haberler
Dünya Dostluk Gününe Özel: Aralarındaki İlişkiye Özeneceğiniz Tarihteki En İyi 7 Dostluk

Dünya Dostluk Gününe Özel: Aralarındaki İlişkiye Özeneceğiniz Tarihteki En İyi 7 Dostluk

Onların dostlukları ömür boyu... Birbirleriyle olan arkadaşlıkları tarihin notlarına satır satır işlenmiş.

İşte Tarihteki En İyi 7 Dostluk: 

🤗🤗

1. Mazhar - Fuat - Özkan

Mazhar Fuat Özkan, nam-ı diğer MFÖ. Üç kuşağın en sevdiği müzik gruplarının başında gelen MFÖ, yıllara meydan okuyan dostluğun da en önemli örneklerinden biri. Geçtiğimiz günlerde Özkan Uğur'u kaybettikten sonra bu dostluğun ne kadar derin olduğunu Mazhar Alanson ve Fuat Güner'in konuşmalarından da anladık...

2. Steve Jobs ve Steve Wozniak

2. Steve Jobs ve Steve Wozniak

Steve Jobs ve Steve Wozniak, Apple'ın kurucuları ve ikonik bir dostluk hikayesinin başkahramanlarıdır. Teknolojiye olan tutkuları, 1970'lerde başlayan bu dostluğu ve Apple şirketinin temellerini oluşturdu. Farklı yetenekleri bir araya gelerek, dünyayı değiştiren birçok yenilikçi ürün ve hizmeti hayata geçirdiler.

3. Metin Akpınar - Zeki Alasya

Metin Akpınar ve Zeki Alasya, hepimizin bildiği gibi Türk tiyatro ve sinema dünyasının ikonik komedi ikililerinden başında geliyor. İkili, ortak projelerde bir araya gelerek uzun yıllara dayanan bir dostluk kurdu. Sahne uyumları ve mizahi yetenekleri, seyircilerin gönlünde taht kurmalarını sağladı. Birlikte 'Devekuşu Kabare' gibi unutulmaz tiyatro şovlarının yanı sıra Yeşilçam'da efsane olmuş birçok filme imza attılar. Zeki Alasya'nın 2015 yılında vefat etmesi, Türk sanat camiasında büyük bir kayıp olarak değerlendirildi ve Metin Akpınar'ın gözünden düşmeyen bir dostluk ve anı bıraktı.

4. Steven Spielberg ve George Lucas

4. Steven Spielberg ve George Lucas

Steven Spielberg ve George Lucas, Hollywood'un en ünlü ve başarılı film yapımcıları arasında yer alıyorlar. İkisi de 1970'lerin başında tanıştı ve o günden beri yakın dostlar olarak kaldı. 'Yaratıcı İmparator' olarak bilinen Lucas ve 'Sinema Büyücüsü' olarak adlandırılan Spielberg, birlikte pek çok projede işbirliği yaptı ve birbirlerine ilham verdiler. Bilim-kurgunun dahi çocukları, Indiana Jones ve Star Wars gibi kült serilerde birlikte çalıştılar ve sinema endüstrisine büyük katkılarda bulundular. Dostlukları, sinema dünyasında ve ötesinde birçok insanı etkiledi ve takdir edildi.

5. Marie Curie ve Albert Einstein

5. Marie Curie ve Albert Einstein

Nobel ödüllü fizikçi Marie Curie ve Albert Einstein, bilimsel çalışmalarda birbirlerinin çalışmalarını takdir eden ve mektuplaşan yakın dostlardı. Bilimsel ilerlemeye yaptıkları katkılar nedeniyle büyük bir saygı duyuyorlardı.

6. Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik, Türkan Şoray

6. Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik, Türkan Şoray

Hülya Koçyiğit, Filiz Akın, Fatma Girik ve Türkan Şoray, Türk sinema tarihinin efsanevi dört kadın oyuncusu. Uzun yıllardan beri süren dostlukları, sinema sektöründe kadın oyuncular arasındaki dayanışma ve destek örneği oldu. Bu dört büyük sanatçı, birlikte çalıştıkları projeler ve özel hayatlarında da birbirlerine destek oldular. Türk sinemasının unutulmaz dört divası olarak hafızalarda yer edinen bu kadınlar, sektördeki başarıları ve dostluklarıyla örnek alınan isimlerden.

7. Leonardo DiCaprio ve Tobey Maguire

7. Leonardo DiCaprio ve Tobey Maguire

Leonardo DiCaprio ve Tobey Maguire, Hollywood'un iki ünlü oyuncusu olarak uzun yıllardır devam eden yakın arkadaşlıkları ile bilinirler. İkilinin dostluğu, çocukluk dönemine dayanır. Hem DiCaprio hem de Maguire, genç aktörlerken Los Angeles'ta benzer kariyer hedefleri ve tutkuları olan iki gençti. Bu nedenle birbirlerini erken yaşlardan itibaren tanıdılar ve zamanla sıkı bir bağ oluştu.

Dostlarınızı Türkiye Finans'a getirin birlikte kazanın!

Dostlarınızı Türkiye Finans'a getirin birlikte kazanın!

30 Temmuz Dünya Dostluk Günü’nden itibaren Türkiye Finans Mobil Şube üzerinden yakınlarını Türkiye Finans’a davet edenler Dost Kazandıran Kampanya ile hep birlikte kazanıyor. Türkiye Finans dostlarını davet edenlere toplam 750 TL’ye varan bonus hediye ediyor.

Dostlarınızın mobilden anında Türkiye Finans müşterisi olmalarını ve avantajlı Türkiye Finans ile tanışmalarını sağlayabilirsiniz.

Üstelik Türkiye Finanslıları daha pek çok avantaj bekliyor:

  • Avantajlı finansman oranları,

  • Masrafsız EFT, Havale, 7/24 FAST İşlemleri,

  • 8300 yurt içi Yapı Kredi ve PTT ATM’sinden komisyonsuz para çekme ve para yatırma,

  • “0” kâr paylı Yedek Hesap ile acil ihtiyaçları karşılama,

  • Aidatsız Happy Zero Kredi Kartı ve bonus avantajları

  • eXtra Limit ile 1.000 TL ve üzeri ilk harcamada 150 TL hediye

Dostlarınızın da kazandığı  “Türkiye Finans’la Mobilden Tanış, Avantajlara Alış” kampanyası ile ilgili detaylı bilgi için tıklayın.

Mobilden Türkiye Finans müşterisi olmak için tıklayın.

Siz de yakınlarınız da Türkiye Finanslı olmanın avantajlarını birlikte yaşayın!

Dost Kazandıran Kampanya detaylı bilgi için tıklayın.