Görüş Bildir
Haberler
Dubai Semalarında Beliren İki Doğal Uydu Şaşkınlık Yarattı

Dubai Semalarında Beliren İki Doğal Uydu Şaşkınlık Yarattı

Batuhan
10.02.2021 - 13:26

Birleşik Arap Emirlikleri'nin 'Umut' isimli uzay aracı Mars yörüngesine başarıyla yerleştirildi. Uzay aracının yörüngeye girişinden birkaç gün önce Mars görevini kutlamak isteyen BAE Medya Ofisi, Dubai semalarına gezegenin iki uydusunun görüntüsünü yansıttı. Ancak görsel şölen, durumdan haberdar olmayanları çok şaşırttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Medya ofisinin açıklamasına göre, Kızıl Gezegen'in Phobos ve Deimos uydularının görüntüsü, ülkede daha önce hiç kullanılmayan bir teknolojiyle yansıtıldı. Görüntünün gökyüzünde gerçekçi durması ve uzun mesafelerden görülebilmesi için 100 metrelik vinçlerle 40 metrelik büyük bir perde kullanıldı.

"Umut Sondası 800 milyon km. uzakta ne görüyor?"

"Umut Sondası 800 milyon km. uzakta ne görüyor?"

Kampanyanın, uzay aracının Mars atmosferine yerleştirilmesine dair farkındalık yaratmayı amaçladığı belirtildi. Açıklamada 'Buradaki fikir, herkesin, Umut Sondası'nın 800 milyon km. uzakta ne gördüğünü anlamasını sağlamaktı' ifadeleri yer aldı.

BAE Hükümeti Medya Ofisi'nin yöneticilerinden Khaled AlShehhi, 'Mars görevi, ülke tarihinin en büyük zorluklarından biri. Ayrıca BAE'nin en cesur girişimlerinden de biri: Uzayı fethetme girişimi' dedi ve ekledi:

'Bu önemli duruma fair farkındalık yaratmak için Mars'ın iki Ay'ını Dünya'ya getirmekten daha iyi bir yol olamaz.'

"Birçok kıyamet tahmininin fitilini ateşledi"

"Birçok kıyamet tahmininin fitilini ateşledi"

Öte yandan söz konusu görsel şölenin, olaydan haberdar olmayanları şaşırttığı ve bazı kişilerin sosyal medyada kıyamet senaryoları yazmasına neden olduğu bildirildi. Bilimle ilgili teyit haberleri hazırlayan podcast yayıncısı Mick West, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

'Dubai'deki bu tanıtım etkinliği, ‘iki Ay' ve ‘Gezegen X' diye anılan görüntüyle ilgili birçok kıyamet tahmininin fitilini ateşledi. Ancak daha yüksek çözünürlüklü bir kamera gerçekleri ortaya çıkardı.

İlk haberlerin tamamı düşük kaliteli telefonlardan çekilen videoları içeriyordu. Bunlarda görüntünün yansıtılmasını sağlayan vinçler görünmüyordu.'

İşte insanların o görüntüleri kaydettiği anlar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
11
8
7
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Sizin ne işiniz var uzayla gezegenle galaksiyle yeavvvvvv gidin 2 tane yunan heykeli dikin modern ve cağdaşş olunn sizi gidi araplar :)

Pasif Kullanıcı

Zannımca araplar artık geri kafalı yurttaşlarına yallah turkiyeye diyordur

mahir riha

Yazık değil mi onca masrafa =)