Görüş Bildir
Haberler
Doğru Üniversite Tercihleri Sayesinde Dünyaya Açılmayı Başarmış 7 Başarılı Mezun

Doğru Üniversite Tercihleri Sayesinde Dünyaya Açılmayı Başarmış 7 Başarılı Mezun

Tercih dönemi geldi! Asıl heyecanın şimdi başladığını fark ettiniz mi? Sınav zordu elbet, hangi sınav kolaydır ki? Ama geleceğinizi şekillendirmek doğru üniversite tercihi ile artık sizin elinizde. Biraz ilhama ihtiyacınız var gibi, gelin sizden öncekiler neler yapmış onları dinleyelim.

1. İdil Kantarcı- Hong Kong

1. İdil Kantarcı- Hong Kong

2016 Mimarlık Bölümü mezunu İdil Kantarcı eğitimi süresince stajlarını İzmir, Fransa, İtalya ve Amerika’da önemli mimarlık ofislerinde yaptı. Lisans eğitimini birincilikle tamamladıktan sonra Perkins+Will’de mimar olarak önce Amerika, ardından Dubai ofisinde çalısmaya başladı. Şu an çok ünlü bir mimarlık ofisi olan UNStudio Hong Kong’ta mimarlık kariyerine devam eden Kantarcı; ulusal ve uluslararası pek çok tasarım yarışmasına katılarak ödüller aldı ve ülkemizi temsil etti. Avrupa, Amerika, Orta Doğu ve Uzak Doğu gibi farklı kültürlere sahip coğrafyalarda çalışmış olmanın mimari bakış açısını geliştirdiğine ve tasarımcı kimliğine katki sağladığına inanıyor.

2. Mehmet Külahcı – Singapur

2. Mehmet Külahcı – Singapur

2008 İşletme bölümü mezunu Mehmet Külahçı, üniversite eğitimi sırasında Erasmus değişim programıyla kazandığı kültürel zenginliği, staj yaptığı firmalarda elde ettiği sektörel tecrübeyle birleştirerek mezuniyetinin ardından iş hayatına İnci Holding’te başladı. Başarılı kariyer sürecine Delphi Technologies Singapur Ofisinde Güney Asya Bölge Direktörü olarak devam eden Mehmet, Azim ve kararlılığını üretkenlik, sıkı çalışma, takım çalışması ve yönetsel yetkinlikleriyle besleyerek başarı basamaklarını emin adımlarla tırmanıyor.

3. Müge Çavdan - Almanya

3. Müge Çavdan - Almanya

2016 Psikoloji mezunu Müge Çavdan, bölümünü birincilikle bitirmesinin ardından Yüksek Lisans eğitimine Yaşar Üniversitesi’nde başladı. Lisans eğitimi sırasında ilgi duyduğu Bilişsel Psikoloji’ye lisansüstü eğitiminde “Algı” konusunu da ekleyen Müge, başarıyla savunduğu tezinin ardında hız kesmeden doktora eğitimine başladı. Almanya’daki Giessen Üniversitesi’nde dokunma ve görsel algı alanında doktora eğitimine devam eden Müge, dünyaca ünlü şirketlerin de ilgisini toplayan araştırmalarına devam ediyor.

4. Av. İbrahim Enis Özkan ve Av. Tutku Topaloğlu - Londra

4. Av. İbrahim Enis Özkan ve Av. Tutku Topaloğlu - Londra

2017 Hukuk bölümü mezunları Av. İbrahim Enis Özkan ve Av. Tutku Topaloğlu İngiltere’de yaptıkları yüksek lisans eğitimlerinin ardından kariyerler yolculuklarına burada devam etmeye karar verdiler. 2019 yılında Londra’da kendi şirketi “Ten Legal Limited”i kuran Enis, Tutku ile birlikte çalışarak firmayı hukuk alanında prestijli bir noktaya taşımayı hedefliyor. İngiltere’de çalışmalarına devam edecek olan Enes ve Tutku’nun başarıları hepimizi gururlandırıyor.

5. Enes Konuk - İstanbul

5. Enes Konuk - İstanbul

2010 Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü mezunu Enes Konuk, mezun olmasının ardından pazarlama iletişimi alanında dünyanın en büyük ajanslarından McCann’de çalışma hayatına başladı. Gerek üniversite eğitimi sırasında yaptığı stajlar, gerekse mezuniyet sonrası çalıştığı yurt içi ve yurtdışındaki firmalar Enes’i başarılı bir girişimci olma yolunda hazırladı. Yaratıcı fikirlerini, tasarımla birleştirerek 2013 yılında kurduğu firması RAM İstanbul’da sektördeki başarılarını Altın Pusula gibi birçok saygın ödülle taçlandıran Enes, süreçte FCB ile birleşerek FCB RAM adıyla gücüne güç kattı. FCB RAM firması olarak, halen dijital tasarım ve pazarlama alanında Denizbank, Bim, KFC, Shell, Henkel gibi yerli ve yabancı firmalara çözüm ortağı olmaya devam etmektedir.

6. Murat Ödemiş - İzmir

6. Murat Ödemiş - İzmir

2012 Bilgisayar Mühendisliği Lisans, 2016 Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans mezunu Murat Ödemiş, yine aynı bölümde doktora öğrenimine devam etmektedir. Üniversite yıllarında İzmir’in ilk mobil uygulamasını geliştirme firması MobileCrea’yı kuran Murat, mobil uygulama geliştirme alanlarında İzmir ve İngiltere’de çalıştı. Girişimcilik ruhunu lise yıllarından beri projeleri, girişimci kişiliği, disiplinli çalışmasıyla devam ettiren Murat, 2018’de şirketleşen Univerlist’i kurmuştur. Univerlist ile dünyanın bir çok farklı üniversitesini tek bir tuşla evinize ulaştırıyor. https://univerlist.com/tr/

7. Can Akay - Meksika

7. Can Akay - Meksika

2009 İç Mimarlık mezunu Can Akay lisans eğitimini Yaşar Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra IKEA Türkiye’de çalıştı, bu çalışmalarının ardından son 6 aydır dünyanın en farklı ülkelerinden biri olan Meksika’da İç Mekan Tasarım Lideri olarak görev alıyor. IKEA’nın bu bölgedeki ilk mağazasının açılış sürecini yöneten Can, başarılarıyla gençlere örnek oluyor.

Hepsinin ortak noktası Yaşar Üniversitesi'nden mezun olmaları, siz de böyle başarılı bir geleceğe ilk adımınızı Yaşar Üniversitesi'nde atabilirsiniz!

Hepsinin ortak noktası Yaşar Üniversitesi'nden mezun olmaları, siz de böyle başarılı bir geleceğe ilk adımınızı Yaşar Üniversitesi'nde atabilirsiniz!

Yaşar Üniversitesi ile tam 19 yıldır her koşulda geleceğiniz güvende!

Tüm detaylar için tıklayın.