Görüş Bildir
Haberler
Dezenfektana İçki Aroması Ekleyip İçmişler: 7 Kişinin Ölümü Sonrası Market Sahibi Tutuklandı

Dezenfektana İçki Aroması Ekleyip İçmişler: 7 Kişinin Ölümü Sonrası Market Sahibi Tutuklandı

Kırıkkale'de sahte içki nedeniyle 7 kişi hayatını kaydetti, 1 kişinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Valiliğin açıklamasına göre bu kişiler bir marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkole içki aromaları katarak sahte içki üretip zehirlendiler. Etil alkolü satan market sahibi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kırıkkale'de dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyiciden içki yaparak içen 8 kişiden 7'si hayatını kaybetmişti.

Yoğun bakımda tedavisi devam eden bir kişinin durumunun da ağır olduğu belirtiliyordu.

İzmir'de de sahte içkiden zehirlenenler olmuştu. Detaylar 👇

Olayla ilgili açıklama yapan Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne alkol zehirlenmesi şüphesiyle 07-08 Ekim 2020 tarihlerinde 8 kişinin başvurduğunu belirtmiş ve şu bilgiyi vermişti: 

'Bu şahıslardan 7 vatandaşımız vefat etmiş, 1 vatandaşımızın tedavisi ise halen devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan ilk araştırmada, şahısların aynı marketten temin ettikleri dezenfektan olarak kullanılan etil alkol bazlı yüzey temizleyici sıvılara içki aromaları karıştırmak suretiyle kendi yaptıkları karışımı içmeleri neticesinde zehirlenmiş oldukları anlaşılmıştır. Söz konusu olaya ilişkin olarak 3 şüpheli şahıs 09 Ekim 2020 günü yakalanarak gözaltına alınmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmış olup işlemleri halen devam etmektedir'

Market sahibi tutuklandı

Market sahibi tutuklandı

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden market sahibi Özgün U., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede  'olası kasıtla adam öldürme' ve 'sağlık için tehlikeli madde temini' suçlarından tutuklandı. 

Özgün U.'nun marketi yaklaşık 1 ay önce devraldığı öğrenildi. Bu arada markette yapılan aramada 50 litre etil alkol ve cinsel gücü artırıcı hap ele geçirildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
8
8
4
3
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Türkiye'de cehalet sebebiyle ölüm oranı diyabet kaynaklı ölümleri geride bırakacak düzeydedir.

Selam Özbakan

içki bukadar pahalı olduğu sürece malesef bu ölümler olucak yeni hükümet belki ötv yi kaldırır bunlar otomatiğe bağladığı için farketmezler

Assad Najjar

İçkinin gerçeğinden de sahtesinden de ölene zerre acımıyorum. Zıkkım için!