Görüş Bildir
Haberler
Dakar Rallisinde Tozu Değil Buzu Dumana Katacak 5 Star Wars Aracı

Dakar Rallisinde Tozu Değil Buzu Dumana Katacak 5 Star Wars Aracı

Yigit Seven
06.01.2017 - 12:08

Eğer Dakar Rallisi uzun zaman önce çok çok uzak bir galakside gerçekleşseydi sahnede bu araçlar olacaktı. Hiç Star Wars: Battlefront oynarken, oradaki çılgın araçların Dakar’da yarıştığını düşündün mü? Tamam biliyoruz ki Hoth gezegeni bütünüyle buzla kaplı ama madem hayal kuruyoruz bu da sorun olmaz herhalde... 

İşte başlıyoruz: “Uzun zaman önce, çok çok uzak bir galakside...”

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Uçan Motor: İki tekerleğin geleceği

1. Uçan Motor: İki tekerleğin geleceği

Matthias Walker, Jordi Viladoms ve Joan Barreda’yı bu aracın üzerinde giderken düşünebiliyor musunuz? Artık bozuk zemin dertleri yok ve yerçekimine meydan okuyan bu makineyle hızın ve manevra yeteneğinin doruklarında geziniyorlar. Saatte 500 kilometre hıza çıkacak olan bu araçlara, Dakar’dan sorumlu olan Etienne Lavigne ve Marc Coma’nın tepkisi ne olurdu acaba? Hız cezası keserler miydi? Sevgili Noel Baba, biz de istiyoruz bu araçlardan!

2. Landspeeder: Galaksinin göz bebeği

2. Landspeeder: Galaksinin göz bebeği

Landspeeder geliyor! Eğer bize inanmıyorsanız dördüncü bölümde Tatooine’de tozu dumana katan Luke Skywalker’ı izleyin. Hem tozu dumana katmak için sadece kum taneleri mi lazım? Bir de buz kristalleriyle görün!

3. AT-ST: Boşverin dört tekerleklileri!

3. AT-ST: Boşverin dört tekerleklileri!

Ne yazık ki Dakar’da quad kategorisi diğer kategoriler kadar ilgi görmüyor. 9.000 kilometrelik bir parkuru dört tekerlek üzerinde bitirmeye çalışmak da ayrı bir çılgınlık zaten... Fazla bir yardımı olmasa da, direnişçilerin kullandığı, her zeminde hareket edebilen bu ulaşım aracı size de hayranlık uyandıracaktır. Eğer Yoda bir gün size “İçinde çok fazla korku hissettim” derse, bilin ki karanlık tarafa geçip bu AT-ST’lerden birini kullanmanın vakti gelmiştir. Hiç olmazsa sizi geçmeye çalışacak rakipleri saf dışı bırakmak için kulanabileceğiniz iki tane lazer topunuz var.

4. AT-AT: Görkemli devler

4. AT-AT: Görkemli devler

Yeri titreten o kaz adımları ve ürkütücü boyutlarıyla buzla kaplı Hoth gezegeninde ufuktan gözüktükleri o sahneyi unutmak mümkün mü? Boyları 22,5 metre olan bu tam zırhlı ve silahlı mekanik canavarlar saatte 60 kilometre hızla hareket edebiliyor ve içlerinde 40 tane de stormtrooper askeri taşıyor. Mesela kamyon kategorisinde yarışan Kamaz’ın böyle bir belayla karşılaştığını düşünebiliyor musunuz?

5. Snowspeeder: Hayat kurtarıcı

5. Snowspeeder: Hayat kurtarıcı

Başınız derde girdi mi hava desteği istemek gibisi yoktur. The Empire Strikes Back'te de piyadeler devlere karşı hemen Snowspeeder araçlarını yardıma çağırıyordu ve her türlü yıkıcı silaha sahip bu uçan savaşçılar, zıpkın ve çelik kablolar kullanarak AT-AT’leri devirmeyi başarıyordu. Keşke Dakar’daki yardım helikopterlerinden birkaç tanesini de bunlarla değiştirebilsek...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Bonus: Dakar Rüya Takım!

Bonus: Dakar Rüya Takım!

Bu yıl Peugeot rüya takımla Dakar'da. Sadece en iyi ekipman değil, en iyi sürücüler de sahada olacak. Star Wars sürücüleri de dahil herkes ayağını denk alsın!

Dakar Rallisi'ndeki aksiyonu, özel yayınlar ve kritikler eşliğinde Red Bull TV’den takip edebilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın