Görüş Bildir
Haberler
Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Çocuklara Mesajı Var: “Çöpü Sıfırla”

Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın Çocuklara Mesajı Var: “Çöpü Sıfırla”

Çöpüne Sahip Çık Vakfı, çocukların keyifli zaman geçirirken geri dönüşümü de öğrenmeleri amacıyla “Çöpü Sıfırla” kutu oyununu geliştirdi. Çöpün azaltılması ve doğru yere atılması yönünde davranış dönüşümü sağlayarak daha temiz bir dünya için çalışan Çöpüne Sahip Çık Vakfı’nın geleceğin mirasçısı çocuklar için özel olarak tasarladığı, eğlendirerek eğiten Çöpü Sıfırla Oyunu marketlerde, kitapçı ve oyuncakçılarda bulunabilir. Çöpü Sıfırla kart oyunu ile 8 yaş ve üzerindeki çocukların eğlenirken pratik deneyimleme, olumlu ve eğlenceli süreçlerle doğru davranışı benimsemeleri amaçlanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocuklar, eğitim içeriği kapsamında çöp ve atık yönetimi konularında önemli bilgileri ediniyor olsa da bu bilginin içselleştirilmesi ve doğru davranışa dönüşmesi için tekrar edilmesi ve pekiştirilmesi gerekiyor.

Çocuklar, eğitim içeriği kapsamında çöp ve atık  yönetimi konularında önemli bilgileri ediniyor olsa da bu bilginin içselleştirilmesi ve doğru davranışa dönüşmesi için tekrar edilmesi ve pekiştirilmesi gerekiyor.

Tasarımı uzmanlar tarafından geliştirilen ve eğitim platformlarında testleri yapılan Çöpü Sıfırla kutu oyunu, Çöpüne Sahip Çık Vakfı tarafından 2018 yılında Kocaeli’nde başlatılan ve halen devam eden “Çöpüme Sahip Çıkıyorum” eğitimleri kapsamında yaklaşık 5 bin çocuk tarafından oynandı. Çocukların keyifle oynadığı bu oyunun market ve dükkanlarda satışıyla Türkiye genelinde daha fazla çocuğa ulaştırılması hedefleniyor. 

Çöpü Sıfırla kutu oyununu satın almak için tıklayınız.

Çöp Nasıl Sıfırlanıyor?

Çöp Nasıl Sıfırlanıyor?

8 yaş ve üzeri çocuklar ve tüm yetişkinler tarafından 3-4 kişilik gruplarca oynanabilen Çöpü Sıfırla ile oyuncuların: 

• Ellerindeki çöpü azaltarak kazanacaklarını hissetmeleri, 

• Oyunda yer alan çöp ve atık toplama araçlarıyla toplama ve ayırma sisteminin işleyişini anlamaları, 

• Ayrıştırma konusundaki bilgilerini pekiştirmeleri amaçlanıyor. 

30-40 dakikada oynanabilen oyunda elinde hiç çöp ya da atık kartı kalmayan oyuncu oyunu kazanıyor.

Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür

Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür

Çöpüne Sahip Çık Vakfı Genel Müdürü Emrah Bilge: “Yaptığımız  araştırmalarda da görüyoruz ki, çöpü çevreye atmanın zararlı  olduğunu ve geri dönüşümün önemini başta çocuklar olmak  üzere hepimiz biliyoruz. Ancak çöpü azaltmak ve geri dönüşüm  yapmak bir alışkanlık haline gelmeli. İşte bu yüzden çocukların  doğru davranışı içselleştirmesi için bilgileri olumlu ve eğlenceli

Çöpüne Sahip Çık Vakfı Hakkında

Çöpüne Sahip Çık  Vakfı Hakkında

Temiz bir çevre için tüm toplumun çöpün üretimi ve doğru yere atılması konusunda hassasiyet ile davrandığı sürdürülebilir bir dünya  yaratmak” vizyonuyla  kurulmuş olan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, çöpten arınmış bir çevre için toplumda davranış  dönüşümü sağlamak üzere kampanyalar düzenliyor, eğitici ve teşvik edici projeler hayata geçiriyor, çevre politikalarını iyileştirmek için katkı sağlıyor ve bunların tüm Türkiye’de yaygınlaşması için çalışıyor. Vakıf, bu amaçla belediyeler, eğitim kurumları, medya, sivil toplum kuruluşları ve ilgili diğer kamu ve özel kurumlar ile işbirlikleri gerçekleştiriyor. Vakıf ve çalışmaları hakkında daha fazla bilgiye http://www.copunesahipcik.org/ adresinden ve Vakfın sosyal medya hesaplarından  ulaşılabilir. yollarla tekrar etmek büyük önem taşıyor.” dedi. Dünyadaki çöp sorununun çözülmesinde bireylere büyük bir görev düştüğünü vurgulayan Bilge, hepimizin “çöpü azalt, yeniden kullan, geri dönüştür” prensibini benimsememiz gerektiğini vurguladı.

Çöpü Sıfırla kutu oyununu satın almak için tıklayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

aslında japonyadaki gibi bir model uygulanabilir. onu da uygulamaya kalksan 20 sene sonra anca oturur düzen.