Görüş Bildir
Haberler
Çok Geç Olmadan! Cilt Tipine Göre Hangi Serumu Kullanmalısın?

etiket Çok Geç Olmadan! Cilt Tipine Göre Hangi Serumu Kullanmalısın?

Tuğba Erdem
12.11.2021 - 20:12

Hayatımıza ışık hızıyla giren serumlar yanlış kullanımla kötü sonuçlar doğurabilir. Sebum dengeniz bozularak normal cildiniz bambaşka bir şeye dönüşebilir. Bunlardan kaçınmanız ve cilt tipinize uygun serumu bulmanız için bir rehber hazırladık. Keyifli okumalar!

'Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Karma ciltler

1. Karma ciltler

En yaygın görülen cilt tipi olan karma cilt T bölgesi yağlı, U bölgesi ise normalden kuruya dönük bir eğilime sahiptir. Bu cilt tipi leke oluşumuna eğilimlidir. Bu nedenle leke karşıtı serumları tercih edebilirsiniz.

FaceLab Leke Karşıtı Giderici Cilt Bakım Serumu  %5 oranında Niacinamide içeriği ile ciltteki ince çizgilerin giderilmesini, cildin daha aydınlık ve ışıl ışıl görünmesini, hassasiyeti azalmasını ve gözenek sıkılaşmasını hedefler.

2. Hassas ciltler

2. Hassas ciltler

Sıcaklık, rüzgar, nem gibi dış etmenlerden çok kolay etkilenen hassas ciltlerde stres de değişikliklere yol açabilir. Bu etkilerin varlığında ciltte kızarıklık, gerginlik, kaşıntı ve kuruluk kendini gösterir. Cilde uygulanacak ürünler özenle seçilmeli ve aşındırıcı ürünlerden uzak durulmalıdır. Mümkünse sadece iyi nem ve güneş korumasına ağırlık verilmelidir. Hassas ciltlerin yaygın kullandığı serum, C vitamini serumu. Ciltteki irritasyonu azaltarak yatıştırmayı hedefler. Kullanmadan önce mutlaka minik bir bölgede test edin. 

The Purest Solutions Vita-c Serum & Aydınlatıcı Renk Tonu Eşitleyici Cvitamini Serumu 10% Ascorbic Acid, 0.5% Ferulic Acid ve Prebiyotikler ile zenginleştirilerek formüle edilmiştir. Cildi yenilerken aynı zamanda beslemeyi hedefler. Ciltte canlanma, aydınlanmaya yardımcı olur.

3. Yağlı ciltler

3. Yağlı ciltler

Aşırı sebum üretiminden kaynaklı yağlı bir görünüme sahip olan bu cilt tipi akneye en meyilli tiptir. Bu nedenle cilt temizliğine ve su bazlı ürünler kullanmaya önem göstermelisiniz. Özellikle akne ve sivilce oluşumuna karşı geliştirilmiş serumlar sizin için en iyisi olacaktır. 

The Purest Solutions Gözenek Siyah Nokta ve Sivilce Oluşumunu Gidermeye Yardımcı Bakım Serumu, genişlemiş gözenek görünümünün azaltılması, cilt tonu eşitsizliklerin dengelenmesi ve pürüzsüz cilt dokusu oluşumunu hedefler. Cilt bariyerinin güçlendirilmesi ve cildin sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

4. Kuru ciltler

4. Kuru ciltler

Nemini kolayca kaybeden kuru ciltler sürekli gergin olur. Gergin cilt ise kırışıklığa müsait hale gelir. Bu cilt tipinde çatlaklar, pullanma ve dökülmeler sıkça görülür. Nemi cildinize hapsetmek için en başarılı serum hyaluronik asit serumudur. Nemlendirici ile birlikte kullanıldığında uzun saatler cildinizin yumuşacık olduğunu gözlemlersiniz. 

FaceLab Yoğun Nemlendirici Hyalüronik Asit Serum %2 oranında Hyalüronik Asit içeren özel formülasyonu cildinizin ihtiyacı olan nemliliği anında sağlayarak, gün boyu cildinizin nemli kalmasını sağlar. Yapışkan bir his ve kalıntı bırakmadan hızlı bir şekilde cilt tarafından emilir.

5. Normal ciltler

5. Normal ciltler

Normal ciltlerin sebum oranı dengelidir. Kırışıklık belirtileri daha geç çıkar ve esnek bir yapıya sahiptir. Ancak bu durum bakımı aksatmayacağımız anlamına gelmez. Makyaj uygulamasak bile dış etmenler cildimizi kirletebilir. Bu nedenle aralıklarla peeling serum uygulayabilirsiniz. Siyah nokta görünümünü azaltır ve cildinizdeki kiri temizler. 

The NewLab Canlandırıcı & Cilt Tonu Eşitleyici Yüz Peeling Serum uygulamalar arasında en az 3 gün olmak şartıyla haftada 2 kere kullanılabilir. Güzellik salonlarının kimyasal peeling olarak uyguladığı işlemin evde uygulanan hali olarak düşünebilirsiniz. Uygulamadan sonra 24 saat direkt güneşe maruz kalmamaya özel gösterin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın