Görüş Bildir
Haberler
Çocuğunuzda İşitme Kaybı Olup Olmadığını Öğrenmenin 15 Yolu

Çocuğunuzda İşitme Kaybı Olup Olmadığını Öğrenmenin 15 Yolu

Ona yeni bir hayatın kapısını açın!

1. Dünyadaki tüm bebekler 3. ayın sonlarında çevresindeki kişileri taklit ederek agulama, ba-ba, da-da, ma-ma gibi dudak seslerini çıkartmaya başlarlar.

2. Altıncı aydan itibaren bebekler sesleri fark etmeye başlar, kendi sesleri ilgilerini çekerek ses oyunlarına başlarlar.

Çıkarttığı sesler anlam kazanır; ihtiyaçlarına göre farklı tonlarda ağlamaya başlarlar.

3. Oyun oynarken güler, neşeli çığlıklar atarlar.

Kızınca, sinirlenince çok bağırabilirler. 🙂

4. Arkası dönük duran bebekler, anne ve babanın gelen sesini tanır ve başıyla sesin geldiği yöne yönelirler. Anne ve babanın değişik ses tonlarına tepki verirler.

Büyümüş de annesinin sesini tanırmış 😇

5. 10. ayında artık ismi söylendiğinde size gülümserler.

O mükemmel an ❤️

6. Bebeğiniz başlarda ba-ba, da-da, mama gibi sesleri üretiyorken 6.aydan sonra ses üretimleri durmuş ve sessizleşmeye başlamışsa...

Bebeğim ilk zamanlar konuşuyordu şimdi hiç konuşmuyor gibi şikayetleriniz varsa...

7. Onunla oyunlar oynarken, konuşurken bebeğiniz sürekli dudaklarınıza bakıyor ve yüz teması kurmadığınız anda sizinle oyun oynamayı bırakıyorsa...

8. Yüzüne bakmadan konuştuğunuzda size hiç tepki vermiyor, biraz yüksek sesle konuştuğunuz zaman tepkileri değişiyor ve size yanıt vermeye başlıyorsa...

9. Bebeğiniz uyuyorken yüksek ses varlığında (elektrik süpürgesi, tv sesi) uyanmıyor ya da uyanıkken yüksek sesten hiç rahatsız olmuyorsa...

10. Bebeğinizin sesleri fark ederek ses oyunları yaptığı, yeni sesler ürettiği, sizinle konuşmaya çalıştığı dönem 6-9 aylık dönemidir. Eğer ki bu dönemde sessizleşip ses üretimleri azalmış veya yok olmuşsa, size en yakın odyoloji kliniği ile irtibata geçmelisiniz.

i.pinimg.com

Endişelenecek bir şey yok, her şey iyi olacak. 😌

11. Bebeğinize işitme kaybı teşhisi konulduysa ilk yapmanız gereken ona en uygun çocuk işitme cihazını seçmek olacaktır.

İşitme cihazları, dış kulağa tam oturan yumuşak, silikon bir kalıpla kulağa ses iletir.

12. Cihazınızı seçerken ve işitme cihazı ayarlamalarınız yapılırken mutlaka odyometrist ve odyolog gözetiminde yaptırmalısınız.

Hafif seslerin yeterince yüksek, konuşma seslerinin rahat işitilebilir olması ve yüksek seslerin rahatsız edici olmaması sağlanır. Artık her şey hazırdır. 😊

13. Uygun işitme cihazı ile sağlıklı bir dinleme edinecek olan çocuğunuz kısa sürede sesleri daha daha kolay anlayacağından dil gelişimi de sağlıklı bir şekilde gelişecektir.

Çünkü duymak öğrenmenin anahtarıdır.

14. Çocuğunuz dünyanın en akıllı cihazlarından birini kullanarak doğal işitme ile evde, oyun parkında ve okul ortamında sorunsuz bir şekilde iletişim kurma imkanına kavuşmuş olur.

15. Çocuklar ebeveynleri yardımıyla akıllı telefonlarını kullanarak işitme deneyimlerini kişiselleştirebilir hayatlarını çok daha kolay ve keyifli hale getirebilirler.

Ses ayarları, müzik dinleme, telefon görüşmeleri; her koşula özel ayarlamaları hemen telefonlarıyla yapabilirler.

Hafiften ileri düzey işitme kayıplarına kadar tüm çocuklar için özel geliştirilmiş olan Resound upsmart işitme cihazları ile çocuğunuza iletişimin ve yeni bir hayatın kapısını açın.

Hafiften ileri düzey işitme kayıplarına kadar tüm çocuklar için özel geliştirilmiş olan Resound upsmart işitme cihazları ile çocuğunuza iletişimin ve yeni bir hayatın kapısını açın.

İşitme cihazları hakkında ihtiyacınız olan tüm bilgiler için Duymer İşitme Cihazları'nı ziyaret etmeyi unutmayın.

+90 232 386 39 35

Duymer.com.tr

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pidgeotto

Tam faydalı bir içerik diyordum ki yine reklama bağlamışlar. Bir şeyi de iyilik için, insanların farkındalığını artırmak için yapın be.

ufukdiyoki

Güzel diyorsun da burası ticari işletme. Onlarca kişinin ekmek kapısı.

akasya serhat

Bu paylaşımları hatırladıkça eskimişiz yaşlanmışız dedim. Ama yüzümde tam anlam veremediğim bir gülümseme belirdi...