Görüş Bildir
Haberler
Çilingir Sofralarının Vazgeçilmez Şarkılarına Ne Kadar Hakimsin?

Çilingir Sofralarının Vazgeçilmez Şarkılarına Ne Kadar Hakimsin?

Çilingir sofraları anason kokar... Peki anason kokan o şarkılara ve hikayelerine ne kadar hakimsin?

Haydi teste!

1. Sezen Aksu'nun "Yine mi Çiçek?" şarkısında bahsettiği Madam Despina'nın Meyhanesi hangi semttedir?

2. Gecelerin vazgeçilmez şarkılarından Çelik'in "Meyhaneci" şarkısını yazması kaç dakika sürmüştür sence?

3. Neşet Ertaş "Kendim Ettim Kendim Buldum" türküsünü hangi olayın üstüne yazmıştır?

4. Çilingir sofralar deyince akla gelen ilk şarkılardan biridir "Duydum ki Unutmuşsun!" Peki bu şarkının yazılma hikayesinde unutulan şey neydi?

5. Bir başka sevgiliyi, sevemem... Sevemem... Erol Büyükburç'tan konuşalım biraz. Gazinoda çıkan ilk pop assolisti olan Büyükburç ilk defa hangi gazinoda çıkmıştır sence?

6. Çilingir sofralara eşlik eden çilingir filmler vardır bir de. Vesikalı Yarim belki de bunların en önemlisi. Peki bu kült filmin hangi hikayeden esinlenerek yazıldığını biliyor musun?

7. Dario Moreno'suz çilingir sofrası olmaz. Her Akşam şarkısıyla her sofraya eşlik eden, İzmir aşığı bu adam hayattaki son gecesinde hangi dostuyla görüşmüştür?

8. Son sorumuz daha yakın bir zamandan. Melek Mosso rakıyı döktüğü ünlü "Kedi" şarkısında kediye ne yapmıştı?

Hayat Dudaklarında Mey Olmuş!

Sen çilingir sofralarının üstadısın. Bu hayatta yaşanacak her şeyi yaşamış, öğrenilecek her şeyi öğrenmişsin. Hayat senin dudaklarında mey olmuş. Çok dostun olmuş bu hayatta. O güzel sofraları çok kurmuş, çok da kaldırmışsın. En çok da memleketin anason kokan şarkılarını dinlemişsin o çilingir sofralarda. Eğer o anason kokan şarkıların hikayesini merak ediyorsan Hayat Dudaklarda Mey seni bekliyor! Hemen tıkla ve incele!

Çilingir Sofrası Üstadı Olmana Az Kalmış!

Öğreniyorsun yavaş yavaş, hayatı ve de çilingir şarkılarının hikayelerini. Çünkü her şarkının hikayesi bir hayattır aslında. Çilingir sofralarının aranan insanı olacaksın yavaş yavaş. Çok kurup, çok toplayacaksın o güzel sofraları. En çok da memleketin anason kokan şarkılarını dinleyeceksin o çilingir sofralarında. Eğer o anason kokan şarkıların hikayesini merak ediyorsan Hayat Dudaklarda Mey seni bekliyor! Hemen tıkla ve incele!

Yolun Başındasın!

Dostlar güzel, dostlarla oturulan sofralar güzel. Ama biraz daha dikkat etmelisin çalan şarkılara, dostların anlattığı o güzel hikayelere. Öyle hızlı hızlı içeyim, gideyim olmaz. Güzel güzel anlatmalı, güzel güzel dinlemelisin. Daha yolun başındasın. Çok kurup, çok toplayacaksın o güzel sofraları. En çok da memleketin anason kokan şarkılarını dinleyeceksin o çilingir sofralarında. Eğer o anason kokan şarkıların hikayesini merak ediyorsan Hayat Dudaklarda Mey seni bekliyor! Hemen tıkla ve incele!

Hayat Dudaklarda Mey, çilingir sofrasında dinlenecek şarkı önerilerini, şarkıların anason kokulu hikâyeleriyle birleştiriyor.

Hayat Dudaklarda Mey, çilingir sofrasında dinlenecek şarkı önerilerini, şarkıların anason kokulu hikâyeleriyle birleştiriyor.