Görüş Bildir
Haberler
CaseCampus Bootcamp Live Girişimcilikle İlgilenen Gençleri İşin Uzmanlarıyla Öğrenmeye Davet Ediyor!

CaseCampus Bootcamp Live Girişimcilikle İlgilenen Gençleri İşin Uzmanlarıyla Öğrenmeye Davet Ediyor!

Endeavor Türkiye tarafından Akbank iş ortaklığında altıncı yılına giren genç girişimcilik programı CaseCampus’e yeni dönem başvuruları 15 Haziran'a kadar uzatıldı. İkinci defa çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek CaseCampus Bootcamp Live, 75 gencin girişimcilik serüvenine destek olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CaseCampus Bootcamp Live, girişimcilikle ilgilenen gençleri, başvuru yapmaya çağırıyor.

CaseCampus Bootcamp Live, girişimcilikle ilgilenen gençleri, başvuru yapmaya çağırıyor.

Dört gün sürecek ücretsiz programda, katılımcılara, girişimcilik ve inovasyon atölyeleri, Türkiye’nin önde gelen girişimcileri ve yatırımcılarıyla panel ve networking seansları ve girişimcilik vaka çalışmaları sunulacak. Bu sayede katılımcılar, girişimcilik dünyasını daha yakından tanıyarak hem girişimci gibi düşünme, hem de kendi girişim fikirlerini olgunlaştırma şansı yakalayacaklar. Program, pandemi nedeniyle önceki yıl olduğu gibi çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İlk altı döneminde 477 mezun veren CaseCampus, girişimcilikle ilgilenen, üniversite 3./4. sınıf lisans veya lisansüstü öğrencilerini ve son 5 yıl içinde mezun olmuş 30 yaş altı adayları başvuru yapmaya çağırıyor.

Girişimciliğe ilgi duyan tüm gençlerin başvuruları 15 Haziran Salı gününe kadar CaseCampus üzerinden kabul edilecek. Akbank tarafından desteklenen programa seçilecek 75 kişi programdan ücretsiz faydalanabilecek.

CaseCampus nedir?

Girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sunan CaseCampus Girişimcilik Programı; girişimci olmayı hayal eden genç girişimci adaylarını ekosistemden girişimciler, mentörler, yatırımcılar ve eğitmenlerle bir araya getirerek yaşanmış girişimci hikayelerini deneyimleme fırsatı yaratıyor. Programda ayrıca her biri Endeavor ağında yer alan armut, düğün.com, Insider, iyzico, Rafinera, Paraşüt gibi başarılı girişimcilerin deneyimlediği süreçler, yaşadığı zorluklar ve edindiği başarılar; vaka çalışmalarıyla ele alınıyor. Ayrıca katılımcılar, program süresince takımlar halinde çalışarak kendi iş fikirlerini geliştirme imkânı bulurken, jüri önünde derece alanlar program sonunda sürpriz ödüller kazanıyor.

Şimdiye kadar 477 mezun veren CaseCampus’e Türkiye çapında 80 farklı üniversiteden katılım gerçekleşti. CaseCampus katılımcıları ve mezunları bugüne kadar 65 adet start-up kurdu ve Endeavor Türkiye bu startup’ların 30’una mentörlük desteği verdi.

Başvuru süreci nasıl işliyor?

Başvuru süreci nasıl işliyor?

Türkiye’nin dört bir yanından seçilmiş bu başarılı topluluğa dahil olmak isteyen adaylar CaseCampus'ten başvurularını yapabiliyor. Programa katılmaya hak kazanan gençler, Temmuz ayında online olarak gerçekleşecek dört günlük programa dahil olacaklar.

Online başvurular, üniversite lisans bölümlerinde okuyan 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile 30 yaş altı lisansüstü öğrencilerine ve son 5 sene içerisinde mezun olanlara açık olacak. CaseCampus Bootcamp Live bu dönem katılımcılarını iki aşamalı bir seçim süreciyle belirleyecek. İlk aşama online başvuruları olumlu değerlendirilen adaylar, ikinci aşamada telefon görüşmelerine alınacak ve bu aşamayı da başarıyla tamamlayanlar programa katılmaya hak kazanacak.

Programın hedefleri neler?

  • Girişim dünyasından deneyimli uzmanları ve en güncel içerikleri bu konuya meraklı öğrencilerle buluşturmak,

  • Her bölüm ve arka plandan öğrencilerle disiplinler arası paylaşım ve dayanışma platformu yaratmak,

  • Girişimcilik algı ve bakış açısını gerçek girişimcilik öyküleriyle güçlendirmek,       

  • Deneyimsel öğrenme ile katılımcılara girişimcilik becerisi kazandırmak,

  • Girişimcilik ekosistemine nitelikli bir yetenek havuzu kazandırmak, 

  • Geleceğin liderlerine ilham vermek, desteklemek ve onları donatmak.

CaseCampus Programı’yla ilgili sorularınız için: campus@endeavor.org.tr

Endeavor hakkında:

Merkezi New York’ta olan, etkin girişimcileri destekleyen ve 40’a yakın ülkede faaliyet gösteren Endeavor Derneği, Türkiye’de 2006 yılından bu yana Yönetim Kurulu Üyeleri ve mentörlerinin desteğiyle büyüme aşamasındaki ScaleUp şirketleri tespit ederek büyümelerine ivme kazandırmaktadır. Tüm dünyadan 1700’den fazla girişimci ve 3200’den fazla mentörü ağında bulunduran Endeavor’ın, Türkiye’den seçilen 66 şirketi arasında Yemeksepeti, Peak Games, Insider, Gram Games ve son dönemde exit yapmış olan iyzico ve Foriba gibi başarılı şirketler bulunuyor. Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığını Mynet Kurucu ve Başkanı Emre Kurttepeli üstleniyor. Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın