Görüş Bildir
Haberler
Çanakkale'de İnsan Kaçakçılarını Yakalayıp Direğe Bağladılar

Çanakkale'de İnsan Kaçakçılarını Yakalayıp Direğe Bağladılar

Ulaş
08.07.2015 - 17:08
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çanakkale'nin Bademli köyü sakinleri yakaladıkları insan kaçakçılarını jandarmaya teslim etti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bademli köyünde, Yunanistan'ın Midilli Adası'na yabancı uyruklu bazı kişilerin kaçışlarını organize ettiği ileri sürülen 5 kişi, vatandaşlar tarafından yakalanarak jandarma ekiplerine teslim edildi.

Köy muhtarı Saffet Erbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yasa dışı yollardan Midilli'ye gitmek isteyen binlerce kişinin gruplar halinde Bademli'den geçip sahile ulaştığını söyledi.

Bu durumun son dönemde iyice yoğunlaştığına dikkati çeken Erbil, şöyle konuştu:

Fotoğraf: Arşiv

'Köyümüz yoğun bir şekilde geçiş noktası olarak kullanılıyor. Son günlerde bu geçişler inanılmaz şekilde arttı. Tabii bu insanların yurtdışına kaçmalarıyla ilgili bir organizatör grup var. Kendileri tamamen silahlı. Köyde huzurumuz kalmadı. Artık insanlar sahil bölümündeki evlerine, yazlıklarına gidemez hale geldi. Sürekli kaçak var. Hangi çalının dibinden kaçak çıkacak diye korkuyoruz. Bu son olayda ise insan kaçakçılığı yapan kişiler, bize gözdağı vermek için köyümüze geldi. Köylülerimiz de onları yakalayıp ellerini bağladı. Böyle etkisiz hale getirdikten bir süre sonra da bu kişiler jandarmaya teslim edildi.'

Erbil, insan kaçakçıları nedeniyle huzursuz olduklarını ve bu soruna çözüm bulunması için yetkililerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

  • AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0