Görüş Bildir
Haberler
Bu Test Hangi Psikolojik Komplekse Sahip Olduğunu Söylüyor!

etiket Bu Test Hangi Psikolojik Komplekse Sahip Olduğunu Söylüyor!

Easterling
08.01.2022 - 19:00

Verdiğin cevaplara göre hangi psikolojik komplekse sahip olma eğiliminde olduğunu söylüyoruz! 

Haydi teste! 

NOT: Bu içerik tamamen eğlence amaçlı üretilmiştir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle söyle bakalım, hayatında nasıl bir partner olsun isterdin?

2. Peki hata yapmaktan korkar mısın?

3. Bunlardan hangisi seni daha çok sinir eder diye sorsak?

4. Peki bunlardan hangisini zayıflığın olarak görüyorsun?

5. Duygularını kontrol edebilen bir insan mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. O zaman söyle bakalım, stresle nasıl başa çıkıyorsun?

7. Bunlardan hangisinden hayatta vazgeçmezsin?

8. Son olarak çevrenden seninle ilgili olarak bunlardan hangisini daha sık duyuyorsun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Aşağılık Kompleksi!

Aşağılık kompleksi kişinin bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine neden olan karmaşasına verilen addır. Bu komplekse sahip kişilerde genellikle kendini ispat etme çabası görülür. Sıklıkla farkına varılmaz ve telafi etme düşüncesi kişileri eziyet içine sürükler ve şaşırtıcı bir kazanım veya aşırı bir antisosyal davranışla sonuçlanır. Özgüven eksikliği, saplantı bozuklukları, kültürel yozlaşma aşağılık kompleksinin nedenleri arasında gösterilebilir. Psikiyatrik bir hastalıktan çok psikolojik bir durumdur.

Napolyon Kompleksi!

Napolyon kompleksi, kısa boylu insanlarda görülen teorik bir durumu anlatan bir terimdir. Kişiler aşırı agresif ve otoriter davranışlar sergilerler ve bu tür davranışlar kişinin boyunun kısa olmasından dolayı bu durumu telafi etmeye çalışması olarak yorumlanır. Bu terim genel olarak herhangi bir engele sahip kişilerin diğer yönlerini telafi etmeye çalışmasını tanımlamak için kullanılır.

Sahtekarlık Sendromu!

Sahtekarlık sendromu, bir kişinin başarılarınızı kabul edememesidir. Toplumda yüksek konumlara ulaşan insanlar arasında yaygın bir kompleks. Açık ve görünür kanıtlara rağmen, sahtekarlık sendromuna sahip kişiler, kaderine, şansına ve başkalarının yardımına güvenirler. Sert sözler ve yetenekler nedeniyle bu sonuçları elde edenlerin kendileri olduğu gerçeğini kabul etmek istemezler. Bu insanlar her zaman abartıldıklarını düşünürler. Övülmekten korkarlar ve meziyetleri hakkında konuşmaktan kaçınırlar.

Üstünlük Kompleksi!

Üstünlük kompleksi, bir kişinin kendi istisnasına duyduğu temelsiz güvendir. Böyle bir kompleksi olan bir kişi düzenli olarak kendine dikkat çeker; kendini beğenmiş ve kibirlidir. Diğer insanların kayıtsızlığını fark eder etmez, duygusal olarak dengesiz hale gelir. Bu insanları manipüle etmek kolaydır, birkaç iltifat yeterlidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
148
93
69
49
43
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cansu ersan

Napolyon Kompleksi! Napolyon Kompleksi! Napolyon kompleksi, kısa boylu insanlarda görülen teorik bir durumu anlatan bir terimdir. Kişiler aşırı agresif ve o... Devamını Gör

beni de napolyon Kompleksi daha iyi tanımlıyor ama bana üstünlük mü ne ? öyle bir Kompleks çıktı

kaneki_tokyo.ghoul

Aşağılık kompleksi kişinin bazı yönlerden kendini diğerlerinden aşağı hissetmesine neden olan karmaşasına verilen addır. Bu komplekse sahip kişilerde genelli... Devamını Gör

Baki

napolyon Kompleksi wtf?