Görüş Bildir
Haberler
Bu Şirket Haberleri Önemli: Gönüllü Alım Onaylanırken Devir İşlemleri de Tamamlandı

Bu Şirket Haberleri Önemli: Gönüllü Alım Onaylanırken Devir İşlemleri de Tamamlandı

Garanti Bankası'nda (GARAN) 'gönüllü pay alım teklifi' yayınlanırken, Türk Telekom'da (TTKOM) bankalardan Varlık Fonu'na devir işlemleri de tamamlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

SPK, Garanti BBVA'da gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin pay alım teklifi bilgi formunu onayladı

SPK, Garanti BBVA'da gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin pay alım teklifi bilgi formunu onayladı

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Garanti BBVA'da gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin pay alım teklifi bilgi formunu onayladı.

SPK haftalık bülteninde yer alan karara göre, Garanti BBVA AŞ sermayesinin %49,85’ine sahip olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA)’nın, Banka’nın 1 TL nominal değerli 100 adet/1 lot payı için teklif fiyatı 12,20 TL olmak üzere nominal değeri 2.106.300.000 TL olan paylar için gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin pay alım teklifi bilgi formunun onaylanmasına ilişkin başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verildi.

LYY Telekomünikasyon paylarının TVF'ye devir işlemi gerçekleştirildi.

LYY Telekomünikasyon paylarının TVF'ye devir işlemi gerçekleştirildi.

İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank, LYY Telekomünikasyon AŞ paylarının Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) devir işleminin gerçekleştirildiğini bildirdi. İlgili bankalardan konu ile ilgili KAP'a açıklama yapılırken, Türkiye Varlık Fonu(TVF) da Türk Telekom’un çoğunluk paylarının satın alınması işleminin tamamlandığını bildirdi.

TVF'nin ülkemizdeki stratejik sektörlere yatırım yapma misyonu doğrultusunda, TVF ile LYY Telekomünikasyon A.Ş. (LYY) arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş.’nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin % 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandığı, 10 Mart 2021 tarihinde yapılan açıklamada belirtilmişti.

TVF'nin konu ile ilgili yaptığı açıklamaya göre, işlemin tamamlanması ile ilgili gerekli onayların alınması ve kapanış koşullarının yerine getirilmesi sonrasında söz konusu payların devir işlemi 31 Mart 2022 tarihinde tamamlandı. TVF, böylece % 61,68 pay sahipliği ile Türk Telekom’un en büyük hissedarı haline geldi.

Açıklamada, 'Türkiye’nin lider telekomünikasyon şirketlerinden biri olan Türk Telekom’a yapılan bu yatırım kapsamında TVF, Türkiye’nin teknolojik gelişim ve dönüşüm sürecine kamu sorumluluğu çerçevesinde katkıda bulunmayı ve sektörün sunduğu uzun vadeli fırsatları değerlendirmek için hareket etmeyi hedefliyor. ' denildi.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın