Görüş Bildir
Haberler
Borsadan Zengin Olma Yolları

Borsadan Zengin Olma Yolları

Altay Bilgin
19.03.2014 - 11:36 Son Güncelleme: 19.03.2014 - 12:01

Borsadan Zengin Olma Yolları

Günümüzde birçok kişinin zengin olma yolları aradığını biliyoruz. Gelişen teknoloji, yükselen yaşam standartları ve daha birçok ihtiyaçtan dolayı hemen hepimiz daha çok para kazanmak ve zengin olmak istiyoruz. Şimdi olmasa da gelecekte, emeklilikte daha rahat bir yaşama sahip olmak için şimdiden daha çok çalışmak, para kazanmak için alternatif yollar arıyoruz.

İnternet kullanımının büyük bir yoğunluğa sahip olduğu günümüzde internet üzerinden para kazanmanın yolları da mevcut. Bu yolların bazıları gerçekten işe yaracakken, bazıları pek de güvenli olmayan ve yasal olmayan yollardır. İnternet ortamına taşıdığı işlemleri ile borsada yatırım yapmak da, zengin olma yolları arasında yerini alıyor.

Borsa işlemlerinin internet ortamına taşınması, işlemlerin eskiye göre çok daha iyi olanaklar altında daha az riskli ve daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesini mümkün kılmıştır. Bu sayede de söz konu olan borsa riskleri kolayca sınırlandırılarak daha güvenli yatırımlar yapılmaya başlamıştır. Denetlenen bir piyasa olması nedeniyle de yasal olan borsada para kazanmak mümkün mü sorusu da zengin olmak isteyen kişilerin merak edilen soruları arasında yer alıyor.

Borsadan Zengin Olmak Mümkün mü?

Bunun mümkün olduğunu söylemek için günümüzün en yeni filmi olan “The Wolf of Wall Street – Para Avcısı” ilk kanıtımızdır ve filminin baş karakteri Jordan Belfort’tan bahsetmek yeterli. Film, Jordan Belfort’un 1987 – 1998 yılları arasındaki yaşantısından bir uyarlama. Kariyerine komisyoncu olarak başlayan Belfort, kısa sürede bu işten gerçekten güzel para kazanır ve kendi komisyonculuk şirketi olan Stratton Oakmont şirketini kurar. Bu şirket sayesinde birçok yatırımcıyı dolandırarak servetini arttırmaya devam eder.

Jordan Belfort, komisyonculuk yaparak borsadan para kazanırken elbette ilk başlarda yatırımcılarına da kazandırmıştır. Dolandırıcılık kısmı, elbette kötü bir durum olsa da, denetlenen, yasal bir aracı kurum ile işlemlerinizi gerçekleştirdiğiniz sürece bu duruma karşı kendinizi korumuş olursunuz.

Borsadan zengin olan var mı? sorusu sorulduğu zaman akla gelen bir diğer isim ve diğer bir kanıt olarak borsa zengini ve piyasaların sevilen ismi Warren Buffett gösterilebilir.

Buffett, 2008 yılında 62 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin kişisi seçildi. Borsa işlemlerine daha 11 yaşındayken başlayan Buffett’ın bu konuda birçok önerisi de bulunmaktadır. Borsadan zengin olmak için Buffett öncelikli olarak elde ettiğiniz karları yeniden yatırıma yönlendirmeniz gerektiğini söylüyor. Borsadan elde edeceğiniz ilk kazancı harcamanın çok cazip bir fikir olabileceğini, ama bunu yapmamanızı söylüyor.

Warren Buffett’ın borsadan zengin olma yolları konusunda dikkat çektiği noktaları kısaca sıralandırmak gerekirse;

  • İlk ve en önemli nokta elde edilen karın yeniden yatırıma yönlendirilmesi,

  • Diğer yatırımcıların ve çoğunluğun hareket ettiği yönde karar vermemeniz, kararlarınızda farklı olmanız gerektiği,

  • Karara varmanız için gereken her bilgiyi önceden toplamanızı ve son aşamaya geldiğiniz zaman sizi uyaracak bir dostunuz olmasını söylüyor. Kendisinin de hızlı bir şekilde fikir oluşturduğunu ve hızlı bir şekilde de harekete geçtiğini belirtiyor.

  • Bir anlaşmaya varmadan önce mutlaka tüm ayrıntıları konuşmanıza dikkat çekiyor.

  • Küçük harcamaları ve küçük hesapları göz ardı etmemenizi öneriyor.

  • Buffett kredi kartları ve kredilerle yaşayan bir kişinin asla zengin olamayacağını belirtiyor. Ayrıca borsada işlem yapacağınız paranın da borç olmamasına dikkat çekiyor ve borçlarınıza her zaman limit koymanızı söylüyor.

  • Azminiz ve kararlılığınız sayesinde en kötü, olumsuz durumların bile üstesinden gelebileceğinizi belirtiyor.

  • Bir pozisyonu ne zaman sonlandırmanız gerektiğini bilmenizi ve bu noktada da kararlı olunması gerektiğini söylüyor.

  • Risklerinizi her zaman değerlendirmenizi söylüyor ve başarının gerçekten ne anlama geldiğini bilmeniz gerektiği konusu üzerinde duruyor.

DEVAMI: http://www.borsanasiloynanir1.com/borsadan-zengin-olma-yollari/

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
2
0
0
0
0