Görüş Bildir
Haberler
Black Panther Kimdir?

Black Panther Kimdir?

Baran Akbaş
18.10.2015 - 22:22

Marvel’ın MCU filmlerinde Phase 3’e resmi olarak girmiş bulunmaktayız. Ana kahramanlarımızı yeni serüvenler beklerken daha önce sinemada görmediğimiz karakterler de Marvel’a teşrif edecek. Bazılarının hayat hikayesini ezbere bilseniz de (Örneğin: Spider-Man) hakkında çok az şey bildiğiniz karakterler de mevcut. Biz de kolları sıvadık. Marvel karakter tanıtımları yazı dizisine giriştik.

MCU’da ilk defa göreceğimiz karakterleri inceleyeceğiz. Ama çizgi roman hayatlarını odak alacağız. Ha bu arada, ”DC adam değil mi?” dediğinizi duyar gibiyim. Onun için de ayrı planlarımız var. Tamamsak Black Panther’e şöyle kaliteli bir giriş yapalım. Black Panther kralı olduğu Wakanda’da T’Challa olarak bilinir. Bu krallık tam olarak Afrika’da bulunuyor. Peki Black Panther’i krallığa ve ardından kahramanlığa iten ne? En iyisi en baştan almak…

T’Challa, Wakanda’nın kralı T’Chaka’nın oğludur. Varisi olduğu Wakanda krallığının en büyük zenginliği bölgede çıkartılan Vibranyum madenidir. Hani şu Cap’in kalkanında ve Wolverine’in Adamantium kemiklerinde bulunan metal. İşte bu Vibranyum, Wakanda’yı ve aynı zamanda hanedan ailesini dünyanın en zengini yapmaktadır.

Tabii her değerli şeyin bir de peşinde koşanı vardır. Vibranyum’un en büyük talibi ise Ulyses Klaw olarak bilinen maden kaçakçısıydı. Bu uğurda kral T’Chaka’yı öldürdü ve madenlere saldırmayı başardı. Ama ele geçiremeden T’Challa istilayı durdurdu.İntikamını alan ve ardından kral olmak için yıllarca eğitim gören T’Challa, tahta oturmaya layık hale geldi. Wakanda’nın kutsal Black Panther ünvanını aldı. Fiziksel yeteneklerini günden güne geliştirdi ve ülkesini korumayı asla bırakmadı. Bu süreçte Amerika ile ilişkileri çoğalan Black Panther, Captain America ve Fantastic Four gibi dostlar edindi.

Hatta bir ara Captain Amerika’nın teklifi üzerine Avengers liderliğine bile geçti. Bu sıralarda Amerika’da Luka Charles adında gizli bir kimlikle yaşadı. Amerika’nın Wakanda’ya karşı bakış açısını öğrenme fırsatı buldu.

Tüm bunlardan sonra krallığının başına geri dönen T’Challa, Avengers’ın yedek üyesi olmaya karar verdi. Artık hem bir kahraman, hem de ülkesinin başında bir kraldı.Sinematik evrene ise Captain America: Civil War ile giriş yapacak Black Panther, kendi solo filmine 6 Temmuz 2018’de kavuşacak.

Bu arada hakkında bilgi edinmek istediğiniz karakterleri yorum olarak belirtin. Bir sonraki yazımızda da onun üstüne konuşuruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0