Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin ve HUH Token Gelişmekte Olan Ülkelerde Büyük İlgi Görüyor

Bitcoin ve HUH Token Gelişmekte Olan Ülkelerde Büyük İlgi Görüyor

Yasal Uyarı: Bu içerik HUH Token ile yapılan ticari reklam hizmeti anlaşması kapsamında üretilmiştir. Bu içerik bir yatırım tavsiyesi değildir. Bir görüş olduğu bilinmeli ve bu şekilde değerlendirilmelidir.

ABD'de finans sektörünün GSYİH yüzdesi olarak büyüklüğü 1950'de yalnızca %2,8 iken 2019'da %21'e yükseldi. Bu %650'lik artış, “finansallaşma” olarak adlandırılan son fenomeni temsil ediyor. Oxford Languages'den alınan verilere göre, kullanımının 2001'de istikrarlı bir şekilde artmaya başladığı ve 21. yüzyıldan önce neredeyse hiç olmadığı göz önüne alındığında, bu terimin kapsamını kavrayamayabiliriz.

Finansallaşma, finansal piyasaların yapısını ve işleyişini değiştirerek hem makroekonomi hem de mikroekonomi tarafından hissedilen etkiyi ifade eder.

Finansallaşma, finansal piyasaların yapısını ve işleyişini değiştirerek hem makroekonomi hem de mikroekonomi tarafından hissedilen etkiyi ifade eder.

Bu süreç daha sonra kurumsal davranışı ve ekonomi politikasını şekillendirmeye devam eder. Finansallaşma, yabancı sermaye akımlarına izin vermede etkili olmuştur. Böylece, içe dönük yatırımlar istihdam sağlar ve gelişmekte olan ekonomilerin gelişmesine yardımcı olur. Ayrıca, güçlü ve iyi işleyen bir bankacılık sektörü, bir ülkenin ekonomik büyümesine önemli ölçüde katkıda bulunabilir. Yatırımları finanse etmek için şirketler bankalara ve finansal piyasalara güvenirler (ancak bu bankacılık sektörünün nasıl kurulduğuna bağlıdır).

Bununla birlikte, finansallaşma, finans sektöründeki gelirlerin ekonominin diğer alanlarına göre daha hızlı artmasına neden olmuştur. 1980'den bu yana, ABD finans sektöründeki işçiler, diğer sektörlerdeki işçilere kıyasla kazançlarında orantısız bir şekilde büyük bir artış gördü. Bu nedenle, finansallaşmanın hem uluslar içinde hem de uluslar arasında (yani, daha zengin, gelişmiş ülkeler pahasına gelişmekte olan ülkeler) daha büyük servet eşitsizliği ile sonuçlandığı inkar edilemez.

Haziran 2021'de Forbes, finansallaşmanın bu zararlı etkisi hakkında rapor vererek, küresel eşitsizliğin üstesinden gelmek için El Salvador'da yasal ihale olarak Bitcoin vakasını ve El Salvadorluların ABD havale ücretleriyle kendilerinden çalınan serveti biriktirmek için kriptoya nasıl yatırım yapabileceğini inceledi. Küresel havale sektörünün ortalama ücreti %6,5 olduğundan, bu Bitcoin'den kısa vadeli bir kazançtır. Bununla birlikte, uzun vadede kripto, El Salvadorlulara zaman içinde değer kaybetmek yerine değer kazanmaya yönelik bir para birimi tutma fırsatı verir.

Zengin Batılıların aksine, gelişmekte olan ülke vatandaşları, mülk ve güzel sanatlar gibi nominal olarak değeri yüksek varlıklara yedek sermaye tahsis edemezler, çünkü bunlar verimli bir şekilde yatırılacak kadar büyük değildir. Tasarruflarını korumak için elde ettikleri faizi bile kaybediyorlar çünkü bankada bulunmama olasılıkları daha yüksek (örneğin, El Salvadorluların sadece %30'unun banka hesabı var). Yine de deflasyon, El Salvador gibi kriptoyu erken benimseyenleri orantısız bir şekilde yüksek sermaye büyümesi ile ödüllendirecektir. Gelirlerinin bir kısmını Bitcoin'de biriktirenler, yaşam kalitelerini artıran bir varlık sınıfına sahip olacaklar. Diğer Latin Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinin zaten kriptoya ilgi duymalarına şaşmamalı.

Bununla birlikte, The Wall Street Journal'a göre bu, Bitcoin'in dolaşımdaki arzın %27'sini kontrol eden kendi seçkinlerine (%0.01) sahip olduğunu kabul etmiyor. ABD dolarından pek farklı olmayan Bitcoin sahipliği önemli ölçüde çarpık. Bu, Bitcoin'in gelişmekte olan ülkeleri ABD finansal hegemonyasından kurtarmadığı anlamına gelir - sadece eşitsizliği fiattan dijitale aktarır.

Yine de kriptonun imtiyazsızları serbest bırakması için inanç kaybolmaz - bunun yerine, yardımcı jetonların bunu Bitcoin'den çok daha verimli yapmasını beklemeliyiz.

Eşitsizliği ortadan kaldıran kripto para: HUH Token

Eşitsizliği ortadan kaldıran kripto para: HUH Token

HUH Token, yatırımcılarımı teşvik eden bir “uti-meme”dir. Bu daha fazla servet biriktirilebilen bir tekniktir. Bunu teşvik etmek için HUH, White Paper’da “herkesin HUH Token üretmesine olanak tanıyan iki aşamalı sevk sistemini duyurdu. Yatırımcıların New York gibi kalabalık bir metropolde veya internet erişimi varsa küçük bir Afrika köyünde olması farketmiyor. HUH jetonları üretebilirler; ve 'yeniden dengeleme sürecinin' bir parçası olarak HUH, herkesin her yerde teknolojiye erişimini kolaylaştırabilirler.

Ayrıca, HUH'nin sevk sistemi sınırsızdır, yani sahipleri tarafından kar elde etmek için kullanılabilir. Örneğin, arkadaşlarını HUH'a yönlendirenler, arkadaşlarının ilk satın alımının %10’u kadar BNB yeniden kazanırlar. Her iki taraf da satış ücretlerini kalıcı olarak %20'den %10'a düşürür. Böylece, HUH token sahipleri topluluğu büyüttükleri için ödüllendirilir.

Son olarak, HUH fiyatını artırmak için zaman zaman kripto paralarını yakar. Geleneksel hükümet destekli itibari para birimlerinin aksine, HUH Token, ekosistem dinamikleri aracılığıyla deflasyonist bir özellik sunmak üzere tasarlanmıştır ve diğer şeylerin yanı sıra planlı token yakmaları nedeniyle değerinin artması beklenmektedir. MPC, token yakma takvimini ve her işlemde yakılan token sayısını topluluk tarafından görülebilir hale getirecektir.

HUH Token'ın Nijerya'da 1 numara olması, kriptonun gerçekten finansal bir alternatif sunabileceğini ve gelişmekte olan ülkelere CeFi dışında servet üretme gücü verebileceğini gösteriyor. HUH Token oldukça yeni olduğu için, sahiplerinin kazançlarını en üst düzeye çıkarmaya devam etme yollarını görmek için yakından izliyor olacağız.

Website: https://huh.social

HUH Official Swap- https://swap.huh.social/

Telegram: https://t.me/HUHTOKEN

Yasal Uyarı: Bu içerik HUH Token ile yapılan ticari reklam hizmeti anlaşması kapsamında üretilmiştir. Bu içerik bir yatırım tavsiyesi değildir. Bir görüş olduğu bilinmeli ve bu şekilde değerlendirilmelidir.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın