Görüş Bildir
Haberler
Bileğinizdeki Sağlık Koçu: eSim Destekli Yeni Huawei Watch 4 Pro İncelemesi

etiket Bileğinizdeki Sağlık Koçu: eSim Destekli Yeni Huawei Watch 4 Pro İncelemesi

Huawei
04.07.2023 - 21:37

Çinli teknoloji devi Huawei'nin akıllı saat pazarındaki en son ürünü olan Huawei Watch 4 Pro, birinci sınıf yapısı, şık tasarımı ve etkileyici özellikleriyle akıllı saat pazarında güçlü bir rakip olduğunu ortaya koyuyor. Bir önceki modeline göre daha büyük bir ekran, geliştirilmiş pil ömrü, EKG izleme ve cilt sıcaklığı sensörleri gibi gelişmiş sağlık özellikleri de dahil olmak üzere çeşitli yükseltmelerle birlikte geliyor. En dikkat çekici özelliği ise 1 dakika içinde 7 noktadan sağlık taraması yapması. Sağlık tarafında yaptıklarıyla bizi oldukça etkileyen teknoloji harikasını biz de deneyimleme şansı bulduk. Gelin detaylara birlikte bakalım. 

“Bu içerik marka iş birliği içeriyor olabilir.”

Son Teknoloji Tasarım Çizgileri

Son Teknoloji Tasarım Çizgileri

Klasik saatlerden ilham alınarak tasarlanan Huawei Watch 4 Pro, diğer modellerinde olduğu gibi şık deri kayış ve titanyum kayış seçeneği sunuyor. Yapı kalitesi, donanım özellikleri ve ekranıyla birinci sınıf bir saat olduğunu söyleyebiliriz. Sadece birkaç günlük kullanımdan sonra, bu saatin aktif bir yaşam tarzına önem veren ve dayanıklı, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış etkileyici bir saat olduğunu anlıyorsunuz.

Görünüşüne göre baktığınızda Watch 4 Pro ile ilgili şaşırtıcı olan şey, cihazın inanılmaz derecede hafif olması.

Daha Büyük Ekran Gövde Oranı

Daha Büyük Ekran Gövde Oranı

Sadece Huawei Watch 4 Pro modelinde yer alan daha sağlam ve hafif olmasını sağlayan havacılık sınıfı titanyum gövdesine sahip bu akıllı saat, 1,5 inç LTPO AMOLED ekranıyla öne çıkıyor. Watch 4 Pro, çizilmelere karşı koruyan ve Watch 4 modelinden ayıran küresel safir cam ekranıyla da birinci sınıf bir yüzeye sahip olduğunu gösteriyor. 

Ekran tarafında dikkatimizi çeken bir diğer özelliği de kavisli ekrana sahip olması. Mekanik saatlerde görmeye alıştığımız, akıllı saatlerde daha önce görmediğimiz bir özellik olarak karşımıza çıkıyor.

466x466 piksel çözürlüğündeki 310 piksel yoğunluğundaki ekranı ile gün ışığında bile net ve keskin bir görüntü sunarak, harika ve akıcı bir deneyim yaşattığını söylemek mümkün.

eSim Desteği ile Telefon Taşımaya Son!

eSim Desteği ile Telefon Taşımaya Son!

Yenilikçi bir yeni özelliğiyle daha karşımıza çıkan Huawei Watch 4 Pro, eSIM özelliği ile kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlıyor. Tek numara ve bağımsız numara hizmetleri sayesinde telefona ihtiyaç duymadan iletişim kurmak mümkün hale geliyor. Üstelik bu özellik için sim kartınızın ve operatörünüzün desteği yeterli. Uygulama üzerinden yapacağınız ayarlarla eSIM desteğini aktif hale getirebilirsiniz.

Artık evde telefonunuzu unutmanız ya da spor yaparken telefon taşımanız gerekmiyor. eSIM sayesinde özgürleşerek, hayatınızı kolaylaştırabilir kesintisiz iletişimin keyfini çıkarabilirsiniz.

Telefonunuz Yanınızda Olmasa Bile Navigasyon Kullanabilmenizi Sağlayan Petal Maps Özelliği

Uygulamayı açtığınız zaman karşınıza poi noktaları çıkıyor. İster etraftaki yerlere göz atabilir ya da ekranda arama kısmında gitmek istediğiniz yerin adını yazabilirsiniz. Böylece gitmek istediğiniz yere size hemen bir rota oluşturabilir.

Hızlı Çubuk Özelliği

Hızlı Çubuk Özelliği

Eğer saatinizin altındaki düğmeye hızlıca basarsanız, harika bir özellikle karşılaşacaksınız! Hızlı çubuk özelliği sayesinde en sevdiğiniz uygulamalara anında erişebilirsiniz. Artık sık kullanılan uygulamalarınızı bulmak için arama yapmanıza gerek yok! Bu özellik sayesinde, en sevdiğiniz uygulamalara kolayca erişebilirsiniz.

Kablosuz Süper Şarj ve Pil Ömrü

Kablosuz Süper Şarj ve Pil Ömrü

Huawei, akıllı saatlerinde uzun pil ömrü özelliğini her seferinde daha da geliştirerek kullanıcılarını etkilemeye devam ediyor. Huawei Watch 4 Pro, bu sefer pil ömrü konusunda standart mod ve ultra uzun pil modu olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Standart modda yaklaşık 4,5 gün boyunca kullanım imkanı sunan saat, GPS takibi ve sağlık ölçümleri gibi yoğun kullanımlarda 3 güne kadar dayanabiliyor. Ancak ultra uzun pil modunda, tam 12 ile 21 gün arasında şarj ömrü sunuyor.

Ayrıca kablosuz süper şarj özelliği de oldukça etkileyici. Sadece 15 dakikalık bir şarjla bile tüm gün boyunca kullanım sağlayabiliyorsunuz. Saatin tamamen şarj olması ise sadece 60 dakika sürüyor. Bu özelliklerle birlikte Huawei Watch 4 Pro, kullanıcılarına uzun süreli ve kesintisiz bir kullanım deneyimi sunuyor.

1 Dakikada Sağlık Raporunuz Hazır!

1 Dakikada Sağlık Raporunuz Hazır!

Huawei Watch 4 Pro, sağlık özellikleriyle de rakiplerine meydan okuyan özellikleriyle öne çıkıyor. Sadece 1 dakikada 7 farklı sağlık taraması yaparak size bir sağlık raporu sunuyor. Bu taramalar arasında kalp atış hızı, SpO2, stres, cilt sıcaklığı, EKG, arteriyel sertlik ve solunum sağlığı yer alıyor. Solunum sağlığı testi ise daha önce hiçbir akıllı saatte görmediğimiz bir özellik olarak dikkat çekiyor. Derin bir nefes alıp öksürerek bu testi yapmak mümkün. Solunum hızınızın yanı sıra SpO2 aralığını da tespit ediyor ve öksürük seslerinizi analiz ediyor. Bu özelliğine hayran kalmamak elde değil.

HUAWEI Health uygulaması sayesinde sağlık analizlerinizi takip edebilir ve 100'den fazla antrenman seçeneği arasından istediğinizi seçerek takip edebilirsiniz. Ayrıca aktivite geçmişinize ve sağlık verilerinize göre özel egzersiz planları da oluşturabilirsiniz. Sağlık Trendleri ile de sağlık durumunuzu takip ederek, akıllı sağlık hatırlatıcıları sayesinde sağlıklı kalp atış hızı ve kan oksijen seviyesi için öneriler alabilirsiniz. Anormallikler için de anında bildirimler göndererek sağlığınızı koruyan bir akıllı saat olduğunu gösteriyor.

Düşme Tespiti

Yeni gelen özelliklerinden biri olan düşme tespiti, kullanıcının düştüğünü tespit etmesi halinde otomatik olarak acil durum moduna geçiyor.

5 ATM Suya Dayanıklılık

IP68 suya ve toza dayanıklılık derecesine ve 30 metre tuzlu su geçirmezlik özelliğine sahip olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Saatiniz ile 30 metre derinliğe kadar serbest dalış yapabilirsiniz.

Uyumluluk

Uyumluluk

HUAWEI Watch 4 Pro, akıllı telefonla eşleştirildiğinde tüm özelliklerini kullanabileceğiniz bir akıllı saat. Senkronizasyonu ise Android veya iOS cihazlarla kolayca yapabilirsiniz. HUAWEI Sağlık Uygulaması aracılığıyla tüm özellikleri kullanabilirsiniz ve uygulamayı indirmek de oldukça kolay. Her Huawei cihazıyla birlikte gelen QR kodunu tarayarak veya HUAWEI AppGallery'den indirerek Android kullanıcıları uygulamayı edinebilirler. iOS kullanıcıları ise HUAWEI Health uygulamasını doğrudan App Store'dan indirebilirler.

Gelelim deneyim sonucuna:

Gelelim deneyim sonucuna:

Huawei, akıllı saatler konusunda yaptığı yeniliklerle kullanıcılarına farklı deneyimler yaşatmaya devam ederken, rakiplerini de her modeliyle geride bırakmayı başarıyor. HUAWEI Watch 4 Pro, önceki nesline göre daha hafif ve ince tasarımının yanı sıra sağlık tarafındaki yenilikleri, eSim desteği ve pil ömrü konusunda çıtayı yine yükselterek bizleri kendine hayran bıraktı.

Gelelim merak edilen fiyat konusuna. Huawei sitesinde yer alan ürünün fiyatı: 12.999 TL. Yanında 1.699 TL değerinde FreeBuds 5i hediye ediliyor.

Huawei Online Shop’ta 500 TL ekstra sepet indiriminden faydalanmak isterseniz AWATCH4600HW indirim kodunu girerek buradan sahip olabilirsiniz.