Görüş Bildir
Haberler
Bazı Şeylerin Düzelmesi Mümkün! Saç Dökülmesi Konusunda En Çok Merak Edilen 9 Şey

Bazı Şeylerin Düzelmesi Mümkün! Saç Dökülmesi Konusunda En Çok Merak Edilen 9 Şey

Saçımızı tararken, fön çekerken ya da hiçbir şey yapmıyorken bile dökülen, avucumuzun içini dolduran saçlarımız... Saç dökülmesi derin ve ilerleyen durumlarda tedavi gerektiren bir durumdur ve birçok sebebi vardır. Kadın tipi dökülme, erkek tipi dökülme ve bazen saçtan da öte sakal dökülmeleri...

Şimdi gelin saç dökülmesi konusunda en merak edilen şeyleri birlikte inceleyelim!

1. Elimize gelen her saç teli ciddi bir dökülmenin habercisi değildir.

Günde 50-100 adet saç telinin dökülmesi normal sınırlar içerisinde kabul edilmektedir. Eğer aşırı miktarda saç kaybı, saçlarda gözle görülen incelme oluşursa en kısa zamanda uzman bir dermatoloğa başvurmalısınız.

2. Saç dökülmesi sadece erkeklerin sorunu değildir, kadınlarda da görülür.

Prevelansa göre Türkiye’de 9 milyon erkeğin ortak sorunu olabileceği gibi, kadınlarda da görülen ve çoğunlukla psikolojik etkileri olan önemli bir sorundur.

3. Saçlar sadece yaşlanınca dökülmez.

Dökülmeler çok genç yaşlarda da görülür.  Otuz yaşındaki erkeklerin yüzde 30’u, 50 yaşındaki erkeklerin ise yüzde 50’si bu durumdan etkilenirken yaş ilerledikçe bu oran yüzde 70’lere yükseliyor.

4. Ülkemizde saç dökülmesi sadece Karadeniz'lilere ait sorun değildir.

Türkiye’de saç dökülmesine yönelik yapılan son araştırmaya göre ülkemizde erkeklerin saç dökülmesine karşı hassasiyeti doğudan batıya gidildikçe artıyor. Nüfusun en yoğun olduğu İstanbul’da erkeklerin yüzde 40’ı saç dökülmesi problemi yaşıyor.

5. Sadece saç dökülmesi değil, sakal dökülmesi de tedavi gerektirebilir.

Sakal dökülmesinin de saç dökülmesi gibi birçok farklı sebebi olabilir. Böyle bir durumla karşılaşıldığında tedaviye başlamadan önce bir doktora başvurmak en doğrusu olacaktır.

6. Kan dolaşımını hızlandırmak için saç derinize masaj yapın.

Saç derisine yapılan masaj saç diplerine giden oksijen miktarını artırır.

7. Aşırı stres saç dökülmesini tetikleyen en büyük nedenlerdendir.

Depresyon, anksiyete, psikozlar ve de bunların tedavisinde kullanılan ilaçlar saçı etkileyip dökülmesine neden olabilmektedir.

8. Isı ve zararlı kimyasallara maruz kalan bir saçta dökülme olması kaçınılmazdır.

Pek çoğumuz saçlarımıza ısıyla şekil vermeyi çok sevse de bu durum saçlarımızın güçsüzleşmesine ve zaman içinde koparak dökülmesine neden olur.

9. Sıkıca toplanan saçlar, ağır topuzlar saç diplerinin hava almasını engeller.

Saçın incelip yer yer kırılmasına ve dökülmesine neden oluyor. Saçları gevşek toplayıp arada havalandırmak dökülmelerin önüne geçiyor.

Kozmetik ürünler, serumlar ve diğer bakım ürünleri saç dökülmesini tedavi etmez.

Kozmetik ürünler, serumlar ve diğer bakım ürünleri saç dökülmesini tedavi etmez.

Saç dökülmesi tedavisinde Amerikan İlaç Dairesi (FDA) onaylı, Türkiye’nin en çok tercih edilen topikal saç büyümesi uyarıcı topikal spreyi Minoxil, zayıf saç foliküllerini aktive eder ve saç döngüsünün büyüme fazını uzatır. Minoxil, saç dökülmesi olan bölgeye düzenli olarak uygulandığında saç dökülmesini önleyici ve saç çıkmasını uyarıcı özelliğe sahiptir. 

Siz de saç ya da sakal dökülmesi problemi yaşıyorsanız Minoxil ile tanışabilirsiniz.