Görüş Bildir
Haberler
Başarılarıları Sayesinde Kendi Kulvarlarında İlk Akla Gelen Ekiplerden Olan 8 Büyük Efsane

Başarılarıları Sayesinde Kendi Kulvarlarında İlk Akla Gelen Ekiplerden Olan 8 Büyük Efsane

Turkcell
24.09.2020 - 17:42

Tarihin en büyük efsaneleri bu içerikte... 😎😎

1. 70'lerden itibaren dünya müziğine farklı bir ivme kazandıran psychedelic rock grubu Pink Floyd.

Pink Floyd; Syd Barrett, Roger Waters, Nick Mason ve Richard Wright tarafından 1965'te kuruldu. Gruba daha sonra 1967'de David Gilmour katıldı ve 1968'de grubun asıl solisti olan Syd Barret gruptan ayrıldı. 

The Dark Side of the Moon (1973), Wish You Were Here (1975), Animals (1977), The Wall (1979) gibi albümleriyle 70'lerde Rock müzik dünyasının en çok dinlenilen isimlerinden oldular.

Yalnızca X ve Y kuşağının değil günümüz Z kuşağının da ilgisini o yılda yaptıkları albümlerle çekmeyi başarıyorlar.

2. Futbol deyince akla gelen, belki de tüm zamanların en iyi kadrosu 2002-2003 Real Madrid yani Los Galacticos kadrosu.

Raul, Zidane, (Gerçek) Ronaldo, Beckham, Casillas, Roberto Carlos, Figo ve daha birçoğu...

Dünyanın en iyi oyuncularının buluştuğu kadroydu. Barcelona'ya o yıllarda 7 atıyorlardı.

3. Micheal Jordan'ın öncülüğünde, efsane kadrosuyla 90'larda NBA'i domine eden takım Chicago Bulls.

Chicago Bulls, 90'larda Micheal Jordan'ın öncülüğünde 6 kez şampiyonluk kazandı. (2 kez 3 yıl üst üste.) Basketbolun tarzını değiştirdik. Tüm dünyada sevilmesini sağladı. Chicago o yıllarda koç Phil Jackson, oyuncuları Scottie Pippen, Horace Grant, Steve Kerr, Dennis Rodman, Micheal Jordan ve daha birçok oyuncusuyla efsane olmayı başardı.

4. İzleyicilerini heyecandan soluksuz bırakan gösteri grubu Cirque du Soleil.

Cirque du Soleil,1980'lerin başında Kanada'da kurulan bir gösteri grubu. Gösterilerini şimdiye kadar 90 milyondan fazla kişi izledi. 

Alegría, Corteo gibi performansları en çok bilinen gösterileri. İnsan bir kez canlı izlemeden ölmek istemiyor.

5. Klasik müzik dünyasında herkesin saygı duyduğu bir grup: İngiliz Kraliyet Filarmoni Orkestrası.

1946'da Sir Thomas Beecham tarafından kurulan orkestra, müzik çevrelerince herkesin saygısını kazanmış durumda. Bugüne kadar Charles Dutoit, Yuri Temirkanov, Rudolf Kempe, Daniele Gatti gibi isimler de bu görkemli orkestranın şefliğini yaptı.

Ayrıca Kraliyet Orkestrası, bu zamana kadar ABBA, Pink Floyd gibi ünlü grupların parçalarını konserlerinde çaldı hatta Elvis Presley, Sezen Aksu gibi isimlerle de birlikte sahne aldı.

6. Uzay yarışını Ay'a ilk ayak basanlar olarak kazanan: Neil Armstrong, Michael Collins, Buzz Aldrin üçlüsü.

1960'ların en önemli konusu soğuk savaş döneminde büyük bir ivme kazanan uzay yarışıydı. O dönemlerde Sovyetler Birliği olarak anılan Rusya Yuri Gagarin'in uzaya çıkmasıyla bu yarışta öne geçti. Ama ABD'nin 1969 yılındaki hamlesi her şeyi tersine çevirdi. Neil Armstrong, Michael Collins, Buzz Aldrin üçlüsü, Dünya dışındaki ilk toprağa Ay'a ayak basmayı ve ABD bayrağını dikmeyi başarmışlardı.

7. Aday olduğu 11 dalda Oscar kazanarak tüm zamanların en çok ödül alan filmi olan Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü filminin ekibi.

J. R. R. Tolkien'in kaleminden çıkan ve fantastik edebiyat için bir baş yapıt olan Yüzüklerin Efendisi serisinin hayranı çoktur. 2000'li yılların başında ise Peter Jackson'ın yönetmenliğinde 3 serilik filmi çekildi. Bu seri oyunculukları, kurgusu, kamera açıları, kostüm ve makyajları kısacası her şeyiyle bir efsane.

8. Sit-com dizi tarihinin en iyisi deyince herkesin ilk aklından geçen dizi Friends.

Monica, Rachel, Pheobe, Chandler, Joey, Ross... 1990'ların açık ara en iyi dizisi Friends'in karakterleriydi. Birçoğumuz diziyi sonradan bitirsek de kendimizi onların bir parçası gibi hissedebilmiştik. Son zamanlarda yeni bir bölümünün çekileceği söylentileri vardı ama daha sonra haber alamadık. Biz yine de  merakla bekliyoruz. Hadi bakalım.^^

Sevdikleriyle bir araya gelen Turkcell Biz ekipleri!

Sevdikleriyle bir araya gelen Turkcell Biz ekipleri!

Siz de sevdiklerinizle ekibinizi kurun; aranızda GB paylaşın, sınırsız konuşun, hediye GB'lar kazanın! Üstelik tarifeniz değişmeden ve ücretsiz.

Ekibinizi kurun, kazanmaya başlayın!