Görüş Bildir
Haberler
Bakanlık Yetkilisi: 'H.K.G'nin Psikolojisi Normale Döndü'

Bakanlık Yetkilisi: 'H.K.G'nin Psikolojisi Normale Döndü'

TBMM’de kurulan Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonunda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, 6 yaşından itibaren 'evlilik' adı altında istismara uğrayan H.K.G.'nin verilen psikolojik desteklerle normale döndüğünü söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G'nin 6 yaşında cemaatin müridiyle 'evlendirilip' yıllarca istismara uğradığının ortaya çımasının ardından TBMM’de kurulan Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu bugün bir kez daha toplandı. 

AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplanan komisyonda, Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Musa Şahin ve Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ile Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanı Meral Gökkaya sunum yaptı.

Şahin, istismara uğrayan çocukların, mülki idare amirlerinin onayıyla aynı gün koruma altına alındığını belirterek, 'Özellikle istismar alanında Türkiye genelinde kız ve erkek çocuklarımıza hizmet veren 35 ihtisaslaştırılmış çocuk evleri sitelerimiz var. Burada da 950'ye yakın çocuğumuz şu an bakım ve koruma altında.' diye konuştu.

"Normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz"

"Normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz"

Kadının Statüsü Genel Müdürü Ustaoğlu da 6 yaşında 'evlilik' adı altında cinsel istismara uğrayan 23 yaşındaki H.K.G'nin aile içi şiddet ve barınma sorunu nedeniyle 2016 doğumlu çocuğuyla birlikte 8 Aralık 2020'de Bakanlığa bağlı yatılı hizmet birimlerinden hizmet almaya başladığını söyledi.

Mağdurun durumunu gözleyerek psikolojik iyi halinin güçlendirmesi için birçok mesleki görüşme yaptıklarını belirten Ustaoğlu, 'Psikiyatri servisine yönlendirmeler yaptık, tedavi programları uyguladık ve psikolojik desteklerle de hala hizmetimizi sürdürüyoruz. Verdiğimiz desteklerle ilk geldiği andan şu ana baktığımızda duygu ve davranışlarının süreç içinde olumlu etkilendiğini, şu anda normale döndüğünü rahatlıkla ifade edebiliriz.' diye konuştu.

"Kimlik bilgileri süresiz olarak değiştirildi"

"Kimlik bilgileri süresiz olarak değiştirildi"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mağdurun ve çocuğunun tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapıldığını dile getiren Ustaoğlu, şunları kaydetti:

'Sosyalleşmesi açısından kuruluşlarımız bünyesindeki birçok atölye çalışmalarına katılımını sağladık ve psikolojisi üzerinde de bu çalışmalarımız gerçekten olumlu etkiler yarattı. Talebi üzerine kendisini okuma yazma kurslarına gönderdik ve açıktan ilkokul diplomasını aldı, geçen hafta da sınavlarını verdi, ortaokul diplomasını aldı mağdur kadınımız. Bunlar bizlerin destekleriyle gerçekleşti. Meslek edindirme kurslarına devam ettirdik. Aşçılık kursuna devam etti ve şu anda da bir çalışma ortamını oluşturma gayreti içerisindeyiz. Gizlilik kararları çerçevesinde ve can güvenliği dolayısıyla yer değiştirme olduğu için sürekli bir çalışma imkanı olmuyor ama sürekli deşifre olmaması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hayata katılması konusunda gerekli destekleri veriyoruz.'

Ustaoğlu, 'H.K.G'nin talebi doğrultusunda mevcut tedbirlerin kadın ve çocuğun korunması noktasında yetersiz kaldığını anladığımız için de 6284 sayılı Kanun kapsamında kimlik bilgi ve belgelerinin süresiz olarak değiştirilmesini de sağladık.' bilgisini de paylaştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
106
51
13
9
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Semih Kurnaz

Madem öyle, peki bu olayı ortaya çıkartan savcıyı neden sürgün ettiniz? Tecavüz ve istismara uğrayan siz değilsiniz tabi, ışık hızıyla 2 ilkokul ve ortaokuld... Devamını Gör

hedefsizkitle

Eğer bu kadının psikolojisinin düzeldiğine inanıyorsanız uçan atlara da inanabilirsiniz…

tom lee jones

'bi kereden bisiy olmaz' diyemeyenlerin yeni taktigi.