Görüş Bildir
Haberler
Bakalım Cemil’e İnterneti Öğretebilecek Misin?

Bakalım Cemil’e İnterneti Öğretebilecek Misin?

Vodafone
09.09.2016 - 20:59

Cemil eve internet bağlattı. E tabii kafasında çılgın sorular… Ama onun adı Cemil! Ne yapar ne eder öğrenir. Bizim de ona yardım etmemiz lazım. İddialıysan Cemil’in sorularını cevaplamaya başla. Bakalım sen interneti ne kadar biliyorsun?

1. Benim adım Cemil! Eve internet bağlattım, benim komşulardan neyim eksik! Yalnız iyi hoş da, adres midir nedir, hepsinin başında WWW yazıyor? Ne demek bu WWW?

2. Bilgisayarda renkli yuvarlak bir simge var, Google yazıyor. Tıklayınca da bir gün piyano çıkıyor, bir gün kuş uçuyor. Her gün değişiyor, nedir bu?

3. E peki bu Google’da “Kendimi Şanslı Hissediyorum” diye bir buton var, tıklanmıyor da. Ne işe yarıyor bu buton?

4. Şimdi ben bilgisayarımdan kendime Twitter açtım. Ama @ yazıp attığım tweet’lerim kayboluyor. Herkes görsün diye ne yapmam lazım?

5. Haa bir de DM diye bir şey var. Neymiş bu DM, ne işe yarar?

6. Twitter mıdır nedir, solda bir takım kelimeler var, başlarına da “#” işareti koymuşlar. Sürekli değişip duruyor, ne listesi bu?

7. Bütün mahalle ısrar etti, artık ben de Facebook’tayım. İlişki durumuma “Sevim’in kocası” yazmak istiyorum, nasıl olacak o?

8. Bizim komşu bir video paylaşmış, Sevim’in kesin görmesi lazım. Ben bu videoyu Sevim’in Facebook duvarına nasıl ekleyebiliyorum?

9. Bir de bu Facebook’ta görüntülü konuşma var dediler, bakkalı aradım sipariş vermek için. Ben bakkalı görüyorum, bakkal da beni görecek mi? Nasıl olacak o?

10. Tamam bu sana son sorum. Şimdi bir siteye daha girdim. Solda alt alta konular yazıyor. Bir de debe diye bir şey yazıyor. Neredeyim ben, ne demekmiş bu debe?

Daha kötüsü olamazdı!

Daha kötüsü olamazdı!

Belli ki sen bu internet olayında geride kalmışsın. Ben bile senden iyiyim. Gel sen de evine Vodafone Süpernet bağlat, ücretsiz anahtar teslim, süper hız. Anca yetişirsin.

Fena sayılmaz!

Fena sayılmaz!

Eh sen de fena değilsin, benim kadar iyisin internette. Sen de evine Vodafone Süpernet bağlat, ücretsiz anahtar teslim internet. Gel, birlikte öğrenelim.

11. Sen interneti yiyip bitirmişsin!

11. Sen interneti yiyip bitirmişsin!

Sen bu internet olayında baya iyisin. Benim adım Cemil! Ben de öğreniyorum. Sana da ücretsiz anahtar teslim Vodafone Süpernet lazım. Hızına anca o yetişir.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ezheran Elfaz

Ekşi'yle ilgili soru olması sevindirdi :)

Ahmet Altan Varmaz

inciyle ilgili olmaması beni üzdü

Pasif Kullanıcı

Ve Cemil'in beyin yanar. Hocam böyle internet mi öğretilir?

psyhedelichead

#5 dm nin açılımı ''depeche mode, bir İngiliz müzik grubu'' :) sevdiğim rock grubunu şıklarda görmek mutlu etti :))