Görüş Bildir
Haberler
Bu Kitlerle İşiniz Artık Çok Daha Kolay! Aylardır Üşendiğiniz ve Muhtemelen Temizlemeniz Gereken 14 Yer

etiket Bu Kitlerle İşiniz Artık Çok Daha Kolay! Aylardır Üşendiğiniz ve Muhtemelen Temizlemeniz Gereken 14 Yer

Berna Partal
15.05.2023 - 12:55

Uzun süredir temizlemediğiniz hatta temizlemeyi düşünmediğiniz yerler olabilir. Bu konuda kendinizi kötü hissetmeyin, ama üşengeçliği hemen bırakıp temizlemeye başlamanız gerek! Bu yüzden aylardır temizlemeye üşendiğiniz, ihmal ettiğiniz noktaları temizlik önerileriyle birlikte sizin için sıraladık. Hemen inceleyelim!

'Bu içerik marka işbirliği içeriyor olabilir. Bazı ürünler için alerjisi olanların dikkat etmesini öneririz! Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Küvet ve duşakabinler.

1. Küvet ve duşakabinler.

Saçlarla tıkanmış küvetinizi ya da duşakabininizi temizlemeyi unuttuysanız, suyun istediğiniz gibi akmadığını fark etmiş olmalısınız! 

Gider tıkanıklığı sökücü ürünler kullanarak duş giderinizi tıkayan şeyleri kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz.

Aynı zamanda önceden bembeyaz olan küvetin etrafındaki silikonları da leke çıkarıcı yardımıyla temizleyin.

2. Bilgisayar, tablet ve telefon ekranları.

2. Bilgisayar, tablet ve telefon ekranları.

Gün içerisinde uzun saatler geçirdiğimiz bilgisayar, telefon ve tabletleri düzenli olarak temizliyor musunuz? Ekranları toz ve kir tutan bu cihazların temizliği genelde ihmal ediliyor. Bilgisayar, telefon ve tablet ekranları için tasarlanan ekran temizleyicileri kullanarak cihazlarınızı daha parlak bir hale getirebilirsiniz.

3. Bilgisayar klavyesi.

3. Bilgisayar klavyesi.

Bilgisayar başında yemek yemeyi ya da bir şeyler atıştırmayı seviyorsanız, klavyenizi mutlaka temizlemeniz gerek! 

Elektronik temizleyici kitlerini kullanarak klavyenin arasındaki pislikleri kolay bir şekilde temizlemek mümkün.

4. Plastik ya da cam şişeler.

4. Plastik ya da cam şişeler.

Şişelerin diplerinde kalan kalıntıları temizlemek çok uğraştırıcı olabiliyor. Bu yüzden şişeleri doğru bir şekilde temizlemeyi ihmal ediyor olabilirsiniz. Şişe temizleme fırçaları bu konuda imdadınıza yetişebilir. Süngerle erişmenin neredeyse imkansız olduğu şişe diplerini bu fırçalar sayesinde temizleyin.

5. Dolap üstü gibi erişemediğiniz noktalar.

5. Dolap üstü gibi erişemediğiniz noktalar.

Dolap üstü gibi erişmesi zor olan noktalar aslında en çok toz tutan yerler arasında yer alıyor. Bu noktaları belirli aralıklarla temizlemek eve toz yayılmaması için çok önemli. Uzun saplı bir toz alma fırçası yardımıyla erişemediğiniz noktaları temizleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Evin her yerinde kullanılan jaluziler.

6. Evin her yerinde kullanılan jaluziler.

Evin çeşitli odalarında bulunabilen jaluziler aslında çok fazla toz tutuyor. Bu noktaları temizlemeyi ihmal ediyorsanız, mikrofiber bezli jaluzi temizleyicileri tercih edebilirsiniz.

7. Lavabo giderleri.

7. Lavabo giderleri.

Lavabo giderleri sık sık tıkanıyorsa, köpüklü gider temizleyicilerine şans verebilirsiniz.

Aynı zamanda tıkanıklığı kısa sürede çözmek için lavabo tıkanıklığını açan granül lavabo açıcı ürünler kullanmayı deneyin.

8. Mikrodalga fırın.

8. Mikrodalga fırın.

Yağlı yemekleri sık sık ısıttığınız mikrodalga fırını en son ne zaman temizlediniz? İlk günkü halinde olmadığına emin olduğumuz mikrodalga fırınınızı buharlı temizleyici ürünü kullanarak pratik bir şekilde kirlerden arındırabilirsiniz.

9. Bulaşık makinesi.

9. Bulaşık makinesi.

Kirli bulaşıklarınızı arındıran bulaşık makinenizi temizlemeyi de ihmal etmemelisiniz. Düzenli aralıklarla bulaşık makinesi temizleyici kullandığınızda performansının arttığını gözlemleyebilirsiniz. Kireci ve kötü kokuyu gideren bu ürünler sayesinde bulaşıklarınızı daha da temiz bir hale getirmeniz mümkün hale gelecektir.

10. Çamaşır kurutma makinesi.

10. Çamaşır kurutma makinesi.

Kıyafetlerdeki tozları temizlemenizi sağlayan çamaşır kurutma makinesini de temizlemeniz gerekiyor. Kurutma makinelerinde biriken toz kalıntıları makinenin performansını düşürebildiğinden, kurutma makinesi temizleyici kitler kullanarak kolay bir şekilde temizliğini yapabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kahve makinesi.

11. Kahve makinesi.

Espresso makinesi kullanıyorsanız biriken kireci mutlaka temizlemeniz gerekiyor. Kahve makineleri için tasarlanan kireç çözücü solüsyonlar işinizi görebilir.

12. Yataklar.

12. Yataklar.

Temiz çarşaf sererek temiz temiz kullandığımıza inandığımız yataklar aslında toz ve kir depoluyor olabilir. Bu yüzden yatakları da düzenli olarak temizlemeniz gerekiyor. Yataktaki toz ve kirleri temizlemek için vakumlu ve elektrikli el temizleyicisi kullanabilirsiniz.

13. Pencerelerin toz tutan kısımları.

13. Pencerelerin toz tutan kısımları.

Pencerelerin dışardan toz alan ve temizlemesi unutulan kısımlarını görmezden gelmeyin! Cam açtığınızda bu noktalarda biriken toz ve kirler de evinize doluşabilir. Pencere temizleyici fırçalar yardımıyla bu kısımları pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz.

14. Arabanızı temizlemeyi de ihmal etmeyin.

14. Arabanızı temizlemeyi de ihmal etmeyin.

Arabanızın havalandırma gibi temizlemesi zor olan bölmelerinde temizlik jeli kullanabilirsiniz. Temizlik jeli hamurları uygulaması oldukça kolay olduğundan arabanızda bulundurabileceğiniz ve hızlı bir şekilde toz alabileceğiniz ürünler arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın