Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Vatandaşı Olmanın Yolunu Açan Oturum İzni Programı: Golden Visa

Avrupa Vatandaşı Olmanın Yolunu Açan Oturum İzni Programı: Golden Visa

Golden Visa Programı Nedir?

Golden Visa Programı Nedir?

Golden Visa nedir sorusuna verilebilecek en net yanıt bir oturum izni programı olmasıdır. Golden Visa veya altın vize bir başka ülkede oturum izni veren programın adıdır. Eğer Golden Visa başvurusu yapılan ülke bir Avrupa Birliği ülkesiyse, AB yasaları gereği süreli oturum izni sonunda elde edilecek vatandaşlık her Avrupa Birliği ülkesinde geçerli olacaktır. Bir başka deyişle, doğru seçilen Golden Visa programı tüm Avrupa Birliği ülkelerinde yaşama, çalışma, sağlık, eğitim ve tüm vatandaşlık haklarından faydalanma imkânı sunar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Golden Visa Şartları Nelerdir?

Golden Visa Şartları Nelerdir?

Avrupa Birliği ülkeleri arasında şartların en uygun olduğu Golden Visa programı açık ara ile Portekiz Golden Visa programıdır. Sadece beş yıllık oturum izni sonunda Portekiz vatandaşlığı hakkı verilir. Bu süre başka ülkelerde on yıla kadar çıkabilmektedir. Oysa beş yıllık Portekiz oturma izni sonunda tüm AB ülkelerinde geçerli olacak Avrupa vatandaşlığı almak mümkündür. Bir başka şart ise, beş yıllık Portekiz oturum izni süresince yılda sadece yedi gün Portekiz’de bulunma gerekliliğidir. Yani Portekiz oturum izni için Portekiz’de yaşama zorunluluğu yoktur. Eğer bir yılda 7 gün kalma koşulu herhangi bir nedenden dolayı yerine getirilemezse ikinci yıl 14 güne tamamlayarak Portekiz oturma izni devam ettirilir. Diğer AB ülkelerinde yılın en az altı ayını o ülkede geçirme zorunluluğu vardır.

Golden Visa'ya Kimler Başvurabilir?

Golden Visa'ya Kimler Başvurabilir?

Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ve Portekiz’de minimum 280.000 Euro yatırım yapan herkes Portekiz Golden Visa başvurusu yapabilir. Başvuru sahibi tek bir yatırım yaparak aile birleşimi yoluyla bakmakla yükümlü olduğu aile fertlerini de Portekiz Golden Visa programı içine alabilir. Portekiz’de Golden Visa amaçlı doğru bir yatırım yapabilmek için Portekiz’in lokal bilgisine sahip olmak elzemdir. EUPorto doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle Portekiz lokal gerçekliğine hâkimdir. Portekiz emlak danışmanlığı konusunda EUPorto’nun uzman danışmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz. EUPorto, tüm ülke bazında Portekiz gayrimenkul danışmanlık alabileceğiniz bir kurumdur. Zengin bir portföye sahiptir. Tek bir proje pazarlamaz. Portföyünde bulunan seçeneklerin hepsi güvenli ve verimli gayrimenkullerdir.

Golden Visa (Altın Vize) Avantajları

Golden Visa (Altın Vize) Avantajları

Golden Visa avantajları başvuru sahibi ve ailesine önce oturum izni ardından tüm AB ülkelerinde yaşama, çalışma, sağlık, eğitim ve vatandaşlık hakları sunar. Portekiz Golden Visa programı tüm dünyaya açılan bir kapıdır. Portekiz pasaportuyla dünyada 186 ülkeye vizesiz giriş yapılır. Çocuklar Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde ücretsiz eğitim alır ve istediği bir ülkede çalışabilir. Tüm aileye hareket özgürlüğüyle gelen seçenekler zenginliği sunulmuş olur. Euro gelir elde etmek istikrarlı ve güvenli bir gelecek elde etmek demektir.

Golden Visa Almak Ne Kadar Sürer?

Golden Visa Almak Ne Kadar Sürer?

Portekiz Golden Visa kartlarının gelmesi Pandemi koşullarında en az bir yıl sürmektedir. Bir yıl sonra Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanılır. Tüm Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edilebilir. EUPorto Portekiz’de yatırım danışmanlığı ve Portekiz Golden Visa başvurusu aşamalarında uzmandır. Hem fon yatırım seçenekleri hem de gayrimenkul seçenekleri konusunda güvenli bir altyapıya sahiptir. Her yatırım seçeneğine eşit uzaklıkta durarak analizleri paylaşır. Yatırımcının kendi hedefleri doğrultusunda en doğru yatırımı seçmesinde destek verir. Tüm ailenin başvurularının eksiksiz bir biçimde yapılmasında öncülük eder ve işlemlerin takibini yapar. EUPorto’yu sosyal medyada @euportocom hesabından takip edebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
9
5
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zehra Çakır

4 milyonu nerden bulucaz onu da söyleyin bari

riverk

280.000 euro param olsa napiyim portekizi

.....

Kredi çeksem eeennn fazla 30 bin alırım.Yine kaldık burada.