Görüş Bildir
Haberler
Arkasında Koca Bir Sır Perdesi Bırakmış, Katili Bulunamayan 9 Cinayet

etiket Arkasında Koca Bir Sır Perdesi Bırakmış, Katili Bulunamayan 9 Cinayet

Doğan Kitap
26.10.2015 - 10:20

1. Amerikan Güzeli

1. Amerikan Güzeli

Annesinin isteğiyle katıldığı çocuk güzellik yarışmasında birinci olan JonBenet tanınmış küçük bir kızdı. 

Bir gün küçük kızın annesi Patsy, evin alt katında 6 yaşındaki JonBenet'ın hayatına karşılık 118 bin dolarlık para istenen bir fidye notu bulur. İşin ilginç olan kısmı ise sonradan ortaya çıkacaktır: Kalem ve kağıt eve dışarıdan sokulmamıştır, eve aittir. Baba Ramsey, polislerin eve girmesiyle mahzen bölümüne iner ve eliyle koymuş gibi küçük kızın cesedini bulur. Zavallı JonBenet başına vurulmuş, kafatası çökmüş ve cinsel istismara uğramış bir halde bulunur. Cinayet hala daha çözülememiştir.

2. Lojman Cinayeti

2. Lojman Cinayeti

90'lı yıllarda gazete manşetlerinden okuduğumuz bir cinayet hepimizi derinden sarsmıştı. Çünkü maktül Mustafa Güngör bir milletvekilinin oğluydu, henüz çok gençti, 2 metre boyundaydı, yakışıklıydı ve vahşi cinayet milletvekili lojmanlarında işlenmişti!

Üzerinden yıllar geçmesine rağmen ne cinayet silahı bulundu ne de banyoya rujla yazılan   saya-sgy, rg ve ssg kısatltmaları çözülebildi. Cinayet zamanaşımına girmeden 3 gün önce bir hükümlü cinayeti üstlendi ancak olay hala sırrını koruyor.

3. Caz Seven Baltacı

3. Caz Seven Baltacı

1918 yılında New Orleans’ın başında büyük bir bela vardı. Önce İtalyan bir manavın ölümüyle başlayan bu seri cinayetler tüm şehri korkuyla başbaşa bıraktı. 

İnsanları sadece kendi baltasıyla öldürmeye gayret eden bu katilin cinayet işleme sebebi ise şöyle; insanların Jazz müzik dinlememeleri. Hatta gazeteye ilan verip Louisana halkına 'Önümüzdeki hafta herkes evinde Jazz dinleyecek, yoksa gelip öldürürüm” diyecek kadar değişik bir seri katil

Ardında bıraktığı 12 seri cinayetin ardından yakalanamadı. Geriye ise şöyle bir not bıraktı;

 “Beni yakalayamazsınız, yakalayamayacaklar. Çünkü görünmezim onların gözünde tıpkı dünyayı sarmalayan gökler gibi..

4. Karındeşen Jack

4. Karındeşen Jack

“Tarihe bakıldığında 20.yüzyılı benim başlattığım görülecektir.” 

Evet böyle diyor Karındeşen Jack ve bir kısmı gerçekten de doğru. 20. yüzyılın seri cinayet modası Karındeşen ile başladı. Tam olarak kaç kişiyi öldürdüğü bilinmiyor ama çoğunluğu hayat kadını olan kurbanların sayısı 20'yi buluyor. 

Jack'in kim olduğu asla ortaya çıkmadı ama kurbanlarının iç organlarını çıkarmasından ötürü kasap ya da cerrah olduğu tahmin ediliyor.

5. Tupac Shakur

5. Tupac Shakur

Amerikalı ünlü rapçi Tupac agresif lirikleriyle tepki topluyordu ama kimse bunun ölümüne yol açacağını düşünmemişti. Bir Mike Tyson müsabakasından çıktı otomobiline bindi ve ışıklarda durduğunda saldırıya uğradı. 6 gün komada kalan Shakur'un katili hala bulunamadı. Ayrıca ölmediğine ortadan kaybolduğuna dair bir inanç da var. Ama pek gerçekçi bulmuyoruz.

6. Zodyak Cinayetleri

6. Zodyak Cinayetleri

60'ların sonunda Amerika'da işlenen Zodyak cinayetleri tarihin çözülmemiş en büyük suçları arasına girdi. Üstelik cinayetlerden sorumlu katil medya organlarına sürekli mesajlar göndermesine rağmen. Tabii mesajlar şifrelenmişti ve günümüze kadar sadece  biri çözüldü. (Dilerseniz mesaj yukarda, deneyebilirsiniz.)   

Zodyak cinayetlerinde yaklaşık 35 kişinin öldüğü tahmin ediliyor ama sayı hala kesin değil.

7. Kutsal Kitap Cinayetleri

7. Kutsal Kitap Cinayetleri

60'larda İskoçya'da 3 genç kadın kendi çoraplarıyla boğularak öldürülmüş halde bulundu. Tek bir görgü tanığı vardı O da kurbanlardan birinin kardeşiydi. Katille bir taksiyi paylaştığını, isminin John olduğunu söylediğini ve  sürekli İncil'den alıntılar yaparak konuştuğunu anlattı. Robot resmini de çizdirdi. Ancak çabalar sonuçsuz kaldı. 3 kadının katili hiç bir zaman bulunamadı.

8. Kara Yıldız Çiçeğinin Sırrı

8. Kara Yıldız Çiçeğinin Sırrı

Elizabeth Short aktrist olma heveslisi genç bir kadındı ve Hollywood'la olan yakın ilişkisi bu cinayete medyanın gösterdiği ilginin sebebiydi. Aslında cinayet o kadar vahşiydi ki daha sonra pek çok sanat eserine de ilham verdi. (Kara Yıldız Çiçeği de Short'a sonradan verilen bir lakap.)

Short'un bedeni ortadan ikiye ayrılmış şekilde bulundu ve katil zavallı kadının dudaklarnı aynı Joker gibi kulaklarına kadar kesmişti. Cinayeti işleyen asla bulunamadı ama medyada meşhur olma fırsatı gören 60 patetik cinayeti üstlendi.

9. 51 Dilde 28 milyon satan Dedektif Harry Hole ve Kardan Adam

9. 51 Dilde 28 milyon satan Dedektif Harry Hole ve Kardan Adam

On yılda on bir kadın yılın ilk karı yağdığında ortadan kaybolmuştur. Cesetleri yok eden katilin aklında korkunç bir plan vardır. Ve bu planda Harry Hole'a dehşet verici bir başrol öngörülmüştür...

Jo Nesbo'nun heyecan ve gizem dolu dünyasına girdiğinizde, olayların sizi sürükleyeceği garanti! Kitabı elinizden bırakamayıp işlerinizi aksatmaya hazır olun.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1169
306
235
136
124
73
43