Görüş Bildir
Haberler
Amasra’daki HEMA Madeninde Göçük: 1 İşçi Hayatını Kaybetti

Amasra’daki HEMA Madeninde Göçük: 1 İşçi Hayatını Kaybetti

adem kara
27.08.2014 - 15:54 Son Güncelleme: 27.08.2014 - 16:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bartın’da, Amasra ilçesinde faaliyet gösteren Hattat Holding’e bağlı HEMA Maden ocağında meydana gelen göçükte bir işçi hayatını kaybetti

Amasra’da Tarlaağzı ve Gömü Köyleri arasında bulunan ve Hattat Enerji ve Maden A.Ş’ye ait maden ocağında taşeron işçi olarak çalışan Muhammer Ketim, henüz kömür çıkmayan madendeki galeri açma çalışmaları sırasında gerçekleşen göçükte hayatını kaybetti.

Göçük HEMA Şirketinin Alt Yüklenicisi DENFA ya bağlı olarak çalışan işçilerin sabah saat 10.00′da galeri sürdükleri sırada kayanın kopması ile meydana geldi. Göçüğün altında kalan Muhammer Ketim isimli işçi ağır yaralı olarak HEMA Şirketine ait Ambulans ile Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Devlet hastanesi acil servisinde doktorların tüm müdahalesine rağmen Muhammer Ketim hayatını kaybetti.

Muhammer Ketim’in Gömü köyünden evli, bir çocuk babası olduğu ve Kurucaşile nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Türkiye’de ve Avrupa’da devam etmekte olan en büyük kömür madeni projesi olarak gösterilen madende daha öncede beş işçi hayatını kaybetmişti. Ayrıca maden de bugüne kadar 35 yaralanma gerçekleşti.

2009 yılında bölgeye gelen ve bugüne kadar üç kömür madeni açan Hattat Holding’e bağlı HEMA A.Ş., kazanın gerçekleştiği maden bölgesine bir termik santral kurmayı planlıyor.

Sendika.Org

Kaynak: http://www.sendika.org/2014/08/amasra...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0