Görüş Bildir
Haberler
Aman Maskeyi İndirince Etrafı Koku Basmasın! İşte Ağız Kokusunu Ortadan Kaldıran 5 Doğal Yöntem

Aman Maskeyi İndirince Etrafı Koku Basmasın! İşte Ağız Kokusunu Ortadan Kaldıran 5 Doğal Yöntem

R.G.
02.12.2020 - 15:56

Ağız kokusu çok ama çok can sıkıcı bir durum. Bazen çürük dişlerden, bazen tüketilen yiyeceklerden bazen de birtakım hastalıklardan kaynaklanan bu koku sorunu hem kişi hem de çevresi için rahatsızlık oluşturabiliyor. Tabii bu sorundan kurtulmanın en kolay ve doğru yolu düzenli diş fırçalamak ve sorunun kaynağını bularak gerekli tedaviyi almaktan geçiyor. Ama bazen kısa süreli çözümlere ya da doğal reçetelere de ihtiyaç duyulabiliyor. İşte böyle durumlarda imdadınıza koşacak doğal yöntemler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kokusu burnumuza kadar geldi: Karanfil

1. Kokusu burnumuza kadar geldi: Karanfil

Karanfil ağız kokusuyla savaşın en usta neferi. Özgün ve yoğun bir kokusu olan karanfil antioksidan özelliği taşıdığı için diş eti iltihaplarına da iyi geliyor. Gün içerisinde ağzınıza 1-2 adet karanfil atıp çiğneyerek koku derdinden kurtulabilirsiniz. Ama dikkat edin, çok abartmayın. Günde en fazla 3 defa karanfil çiğnemeye özen gösterin.

2. Aromalı bir çözüm: Tarçın

2. Aromalı bir çözüm: Tarçın

Hafif acımsı bir tadı olsa da tarçının aroması gerçekten çok güzel. Tarçın barındırdığı bileşenler sayesinde ağız içerisinde koku yapan bakterilerin oluşumunu önlüyor. Böylece kötü koku sorun olmaktan çıkıyor. Yapmanız gereken tek şey, sürahinin içerisine 1 adet tarçın çubuğu atmak. Yani gün içerisinde tarçın aromalı su içmek.

3. Ferah ferah: Nane

3. Ferah ferah: Nane

Nane dediğimiz anda içinizde ve ağızda bir ferahlık hissetmişsinizdir diye düşünüyoruz. İşte bu güzel ve keskin bitkiyi ağız kokusu sorununa son vermek için kullanabilirsiniz. Günde 1 fincan nane çayı içebilirsiniz. Eğer yapraklar size çok acı gelmiyorsa, ferahlamaya ihtiyaç duyduğunuzda 1-2 yaprak nane çiğneyebilirsiniz.

4. Ağızda limon ferahlığı

4. Ağızda limon ferahlığı

Bildiğiniz gibi limonun da antioksidan özelliği var. Aynı zamanda asidik bir yapıya sahip. Tüm bunlar bir araya gelince de limon ağız kokusuna karşı etkili bir silaha dönüşüyor. Siz de gün içerisinde çaya ya da suya birer dilim limon atarak ferah bir nefese sahip olabilirsiniz. Yalnız limon suyunu direkt içmek midenize zarar verebilir. Bu noktaya dikkat edin.

5. Doğal çözüm nerede, sirke orada!

5. Doğal çözüm nerede, sirke orada!

Sirkenin deva olmadığı bir dert yok. Çünkü sirke de limon gibi hem asidik hem de antioksidan. Bu sayede vücuttaki iltihap ve koku sıkıntılarına pratik bir çözüm sunuyor. Yapmanız gereken içtiğiniz bir bardak suyun içerisine bir kaşık kadar sirke koymak. Tabii bunu her su içişinizde tekrarlamanıza gerek yok. Günde 1-2 defa yeterli. Bir de kullandığınız sirkenin ev yapımı olması gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın