Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Özlem Zengin'den 'Çıplak Arama' İddialarına Yanıt: 'Ahlaklı Kadın Bir Sene Beklemez'

etiket AKP'li Özlem Zengin'den 'Çıplak Arama' İddialarına Yanıt: 'Ahlaklı Kadın Bir Sene Beklemez'

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Uşak Emniyet Müdürlüğü’nde çıplak arama iddiasına ilişkin, 'Bu kurgusal bir harekettir. Onurlu, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder” dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Meclis'te gündeme gelen Uşak Emniyet Müdürlüğü’ndeki çıplak arama iddialarına tepki gösterdi.

"Bu kurgusal bir hareket"

Zengin, şöyle konuştu: 

“Vakti zamanında bu başörtüsü yasakları varken, malum FETÖ'cülerin başındaki adam ne demişti, ‘Başörtüsü füruattır’ demişti. Sonuna kadar baltalamıştı. Şimdi ne kadar hapisanedeki FETÖ'cü kadın varsa başörtüsü savunucusu olmuşlar. Ben AK Parti Grup Başkanvekiliyim, FETÖ'cülerin malzemesi değilim. Demek isteniyor ki, bir sürü başörtülü kadına bu iğrençlik yapılıyor ve Özlem Zengin buna müsaade ediyor. Siz bunu yapmaya çalışıyorsunuz. Bu yetmiyor, ne kadar yurt dışına kaçmış FETÖ'cü varsa, beni Twitter'dan etiketleyerek haber paylaşıyor. Ben bir avukatım ve hukuk kaidelerinin ne olduğunu iyi bilirim. Bütün hukuki mevzuatın yanlış uygulaması olabilir, hayatın içinde vardır. Hukuka uygun olarak yapılmıyorsa ben itirazın karşısında sonuna kadar varım. O dediğiniz yerde böyle bir şey olmadı. Görüntülerle ispatlandı. Bakan Yardımcısı gitti ilan etti. Bir kadını çıplak arayacaksın, dakikasında bundan rahatsızlığını beyan eder, bir sene beklemez. Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu kurgusal bir harekettir. Biliyoruz ki size bir aferin geldi.”

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Uşak'ta gözaltına alınan 30 kadına Uşak Emniyet Müdürlüğü'nde iç çamaşırları çıkarılarak üst araması yapıldığını söylemişti. Gergerlioğlu'nun bu açıklamasının ardından çıplak arama iddiaları Türkiye'nin gündemine ötürmüş, çok sayıda kadın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda benzer muameleye maruz bırakıldığını dillendirmişti. 

İçişleri Bakanlığı iddiaları kesin bir dille yalanlamıştı.

AKP'li Zengin'in sözlerine sosyal medyadan tepkiler 👇

AKP'li Zengin'in sözlerine sosyal medyadan tepkiler 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
493
197
49
26
7
7
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Başında taktığın türbandan utan, inandığın dinden utan, inandığın kitaptan utan. Çünkü senin inandığını söylediğin dinde böyle bir ifade biçimi hak görüşmemi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Ayıp be ayıp kadın kadına bunu yapmaz!

Kzlt

Gözaltına alınırken polis tarafından elle taciz edildiği görüntülenen kız öğrenci içinde polisin telaşla yaptığı yanlış bir hareket demişti. Adı gibi biliyor... Devamını Gör