Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Saat ve Kablosuz Kulaklık Bir Arada! Teknoloji Dünyasını Kasıp Kavuracak Huawei Watch Buds İncelemesi

etiket Akıllı Saat ve Kablosuz Kulaklık Bir Arada! Teknoloji Dünyasını Kasıp Kavuracak Huawei Watch Buds İncelemesi

Huawei
08.03.2023 - 16:12

Huawei bu kez öyle bir inovasyon ile karşımıza çıktı ki şaşırıp hayranlık duymak bir yana, bu teknolojinin neden daha önce hayatımızda olmadığını sorgular olduk. Hayatımıza bir anda girip günlük yaşantımızda sarsılmaz bir yer edinen giyilebilir teknoloji ürünleri; sağlık verilerimize anında ulaşmamızı sağlayan akıllı saatlerden, kablolu kulaklıkları rafa kaldıran kablosuz kulaklıklara kadar birçok kolaylık getirse de arka planda her birinin ayrı bir sorununun da olduğu bir gerçek. Akıllı saatin şarj aletini, kablosuz kulaklığın şarj kutusunu hatırladım derken, zoom toplantımıza kulaklığın kendisini unutarak girdiğimizde, bu teknolojiler kolaylık olmaktan çıkıp problem olmaya başlıyor.

Tüm bu sorunları ortadan kaldırarak akıllı saatlere olan bakış açımızı farklı bir boyuta taşıyan Huawei Watch Buds, şık bir akıllı saatin içinde her an kullanıma hazır bir kablosuz kulaklık sunarak çok daha konforlu bir kullanım deneyimi vaat ediyor. Geleceğin teknolojisini bugüne taşıyan bu inovatif saati sizin için heyecanla deneyimledik. Geliştirilmiş teknik özellikleri ve hayranlık uyandıracak daha birçok detayı aşağıda sizi bekliyor.

İlk izlenim çok önemli!

Giyilebilir teknoloji pazarında gücüne güç katan yenilikçi 2'si 1 arada tasarıma sahip Huawei Watch Buds, şık kutusuyla kullanıma hazır bir şekilde sizi karşılıyor. Kutusunu elinize aldığınız anda içinde sizi fazlasıyla tatmin edecek bir cihazın olduğu hissine kapılıyorsunuz.

Kutunun içindekiler;

  • Saat

  • Kulaklıklar 

  • Kulaklık uçları (S-M-L boyutlu silikon uçlar)

  • Şarj yuvası ve kablosu

  • Hızlı Başlangıç Kılavuzu

  • Güvenlik Bilgileri

  • Garanti Belgesi

Tasarım

Tasarım

Zarafeti ve azmi simgeleyen Clous de Paris desene sahip düğme ve kurma kolu, 3D kavisli cam dış yüzeyi ve dayanıklı çelik gövdesiyle klasik şık çizgisinden bu modelinde de ödün vermeyerek asaletini korumuş. 

Deri kayışı göz dolduran etkileyici klasik tarzını ortaya koysa da kayışını dilerseniz değiştirerek günlük tarzınıza da uygun bir hale getirebilirsiniz.

Her ne kadar klasik bir görünüme sahip olsa da birbirinden farklı kadran seçeneği ve kolay takılan kayış değişimini desteklemesi sayesinde günlük yaşamınızda tarzınızı her an yakalayacak şekilde tasarlanmış.

Huawei Watch BudsHuawei'nin en sevilen modeli olan Watch 3 Pro'dan yalnızca 1 mm daha kalın. İçinde kulaklık bulunduran bir saate göre kolay kolay ayırt edilemeyecek bir fark diyebiliriz. Kablosuz bir kulaklığı ve kutusu düşünüldüğünde saat bir TWS kulaklıktan daha hafif bir ağırlığa sahip. Sadece 66,5 gram ağırlığında. 46 mm'lik olan bu model kolda kendini hissetirse de hafifliği karşısında siz de şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Akıllı saatlerin olmazsa olmaz bir başka özelliği de ekranı 👇

Akıllı saatlerin olmazsa olmaz bir başka özelliği de ekranı 👇

Huawei GT 3 Pro modelinde gördüğümüz 1,43 inç Amoled ekranı ile net kesin ve parlak bir ekran keyfini bu modelinde de yaşatıyor. 466x466 piksel çözürlüğündeki bu ekran gün ışığında bile net ve kesikin bir görüntü sunuyor. 

Dokunma tepkisi hızlı ve parmak izi bırakmayan bir ekranı olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

Kolay bağlantı, kusursuz uyumluluk!

Hem Android hem de İOS işletim sistemini destekleyerek her akıllı telefona kolayca senkronize edilebilmesi çok çekici. Birkaç saniye sürecek bu işlem için kutudan çıkan QR kodu okutmanız yeterli. Huawei Sağlık uygulaması sayesinde tüm telefonlar Huawei Watch Buds ile kusursuz bir uyum içinde çalışıyor. Bu yüzden bu akıllı saati aldığınızda ilk yapmanız gereken şey Huawei Sağlık uygulamasını indirmek olmalı.

Gürültü engelleme ve bağlı cihazların kontrollerini ayarlamak için saat kadranını aşağı kaydırmanız yeterli oluyor. Gelen aramaları yanıtlamak için de kulaklığı takarak cevaplıyorsunuz.

Boyutu küçük performansı büyük bu kulaklıkların kontrolü bedeninizde saklı!

Kulak içine tam oturmasını sağlayan sekizgen tasarımı, kullanıcıya ekstra bir hareket özgürlüğü sunarak rahat bir ses deneyimi yaşatıyor. Sadece 4 gram ağırlığındaki bu kulaklıklar, Adaptif Tanımlama Teknolojisi sayesinde sağ kulak/sol kulak ayrımını bitirerek bizi bir sorundan daha kurtarıyor. Kulaklıkları kulağımıza takarken ya da tekrar yerine koyarken hangisinin sağ hangisinin sol olduğuna bakmamak gerçekten büyük bir rahatlık.

Peki bu kadar küçük bir kulaklık nasıl kontrol ediliyor? Belki de bu ürünün tasarımındaki en fütüristik fikir bu sorunun cevabında. Boyutu küçük performansı büyük bu kulaklıkların kontrolü bedeninizde saklı. Evet, yanlış duymadınız! Geliştirilmiş sensörleri sayesinde; aramaları yanıtlama/reddetme, parçaları çalma/duraklatma ya da gürültü engelemeyi etkinleştirmek ve devre dışı bırakmak için kulak kepçeleri ya da kulakların önündeki alana dokunmak yeterli oluyor. Hatta Huawei sağlık uygulamasından kendinize özel dokunma kontrolleri bile oluşturabiliyorsunuz.

Bir akıllı saatin içine saklanmış bu küçük kulaklıklar boyutuyla sizi yanıltmasın. Çünkü Aktif Gürültü Engelleme, aramaların net olmasını sağlayan Akıllı Gürültü Engeleme Sistemi ve etrafta olan bitenden haberdar olmanızı sağlayan Farkındalık Modu özellikleri ile piyasadaki diğer kulaklıklara kafa tutuyor desek abartmış olmayız. Bu özelliklerin etkin çalışabilmesi kulaklıkların kulağınıza tam oturması ile mümkün oluyor. Bunun için kutunun içinden çıkan 3 farklı silikon uçtan kulağınıza en uygun olanını seçmeniz yeterli.

Diyelim ki kulaklığınızı çıkardınız ve koyduğunuz yeri unutup, kaybettiniz. Endişelenmenize hiç gerek yok. Kulaklıklarınızı kolaylıkla bulmanız için kulaklık bul özelliğini kullanarak kulaklıklarınızdan çıkan sesi takip edip, yerini rahatça bulabiliyorsunuz.

Spor ve Sağlık Becerileri

Spor ve Sağlık Becerileri

Huawei Sağlık uygulamasının içinde geniş bir raporlama ve takip imkanı bulunuyor. Detaylı bir analiz sunmasının yanı sıra anlık olarak ölçülen verilerinizi dilerseniz dakika dakika da izleyebiliyorsunuz. 

Yükseltilmiş TruSeenTM 5.0+ sensörü ile kalp atış hızı izleme, SpO2( kandaki oksijen seviyesi) ölçümü, stres takibi, nefes egzersizleri ve uyku izleme gibi özellikleriyle sizi daima takipte olan Huawei Watch Buds, sağlıklı yaşam asistanınız oluyor. Uygulama üzerinden kendinize özel sağlık hedeflerini oluşturun ve gerisini ona bırakın! Sizin için en doğru yönlendirmeyi yapıyor.

Huawei Health uygulamasında kişiselleştirilmiş koşu planlarının yanı sıra yürüyüş, bisiklete binme, ip atlama gibi egzersizler de dahil olmak üzere 80'den fazla egzersiz modu bulunuyor. 

Karşılaştırma yaptığımız diğer akıllı saatlere göre adım sayma ve uyku takibi, egzersiz yaparken GPS ve kalp atış hızı doğruluğu büyük ölçüde aynıydı.

Huawei Watch Buds Pil Ömrü

En beğendiğimiz özelliklerinden biri de saatin ve kulaklıkların aynı anda şarj olması. Ayrı ayrı şarj etme zahmetinden bizi kurtararak zaman kaybını ortadan kaldıran Huawei Watch Buds, hızlı şarj cihazı sayesinde kulaklıkların ve saatin 100 dakika içinde tamamen şarj olmasını sağlıyor. 

2'si 1 arada kullanımda tam şarjda etkin bir kullanımla 3 günü bulan bir pil ömrüne sahip. 

Kulaklıkları kullanmak istemediğiniz zamanlarda saatinizden güç

tasarrufu modunu etkinleştirerek saat pilinin kulaklıkları şarj etmesini durdurmuş olursunuz. Böylece kendinize 7 güne kadar bir pil ömrü sağlayabilirsiniz.

ANC özelliği etkinleştirdiğimizde, kulaklıklar 3 saat çalma ve 2 saat konuşma süresi sağlarken, ANC özelliği kapalı olduğunda bu süreler 4 saate kadar çalma ve 2,5 saate kadar konuşma süresi olarak karşımıza çıkıyor.

Gelelim deneyim sonucuna;

Giyilebilir teknoloji alanında ses getirecek bir buluşa imza attığını söyleyerek başlayalım. Hem saat hem de kulaklığı bir arada sunması, saat ve kulaklığın ayrı ayrı şarj etme probleminden bizi kurtarmasıyla oldukça etkileyici bir akıllı saat. Tüm bu çarpıcı özelliklerinin yanında Huawei'nin alıştığımız klasik saat şıklığı bu modelde de kendini gösteriyor.

Saatin içinde bir kulaklık düşündüğümüzde ağırlığı ve boyutuyla başta bizi korkutsa da kolumuza taktığımız an hafifliği ve estetik görüntüsüyle ön yargımızı kırmayı başardı. 

İkisi bir arada ürünler pratik kullanım sunsa da kalite ve özellikleri konusunda akılda soru işaretlerine sebep olabiliyor. Fakat Huawei Watch Buds bu konudaki şüphelerimizi ortadan kaldırarak, küçük ama yüksek performans kulaklığıyla harika işler başarıyor. Telefon görüşmelerindeki ses kalitesi, mükemmel işleyen aktif gürültü engelleme özelliği ile başarılı bir performans sunuyor. Doğru silikon ucu seçtiğimizde kulağımıza olan uyumu da gayet tatmin edici. Deneyim süresi boyunca her sabah evden çıkmadan önce kulaklık ve akıllı saati hatırlama derdinden bizi kurtarmasıyla bizden tam puan aldı.

Sonuç olarak şık ve kullanışlı bir saat ile tatmin edici bir performansa sahip bir kulaklık ihtiyacınız varsa Huawei Watch Buds bu şansı kesinlikle hak ediyor.

Huawei Watch Buds için 9.999 TL fiyatla ön siparişte bulunabiliyorsunuz. Üstelik ürünün yanında Huawei kayıp kulaklık desteği, Huawei Akıllı Tartı 3 ve Watch Serisi Kablosuz Şarj Cihazı da hediye ediliyor.

Buradan ulaşabilirsiniz.

Teknik Özellikleri;

Teknik Özellikleri;

Boyut

  • Saat: 47 mm × 47.5 mm × 14.99 mm

  • Kulaklıklar: 21.8 mm × 10.3 mm × 10.3 mm

Bilek Ölçüsü: 140–210 mm

Ağırlık

  • Saat: Yaklaşık 66.5 gram (kayışsız)

  • Kulaklık: Yaklaşık 4 gram (M kulak ucu ile)

Ekran

  • Boyut: 1.43 inç, AMOLED renkli ekran

  • Çözünürlük: 466 × 466, PPI 326

22 mm deri kayış

Sensörler

  • 6 eksenli sensörler (ivme sensörü ve jiroskop sensörü), optik kalp atış hızı sensörü 5.0, ortam optik sensörü, manyetik ortam sensörü, kapasitif sensör ve kemik iletim bileşeni (VACC)

Tuş

  • Düğme (basmayı destekler, ancak yakınlaştırma, uzaklaştırma veya bir listeyi kaydırma gibi döndürme tabanlı etkileşimleri desteklemez)

  • Kapak açma düğmesi

Su Geçirmezlik Seviyesi

  • Kulaklıklar IP54 derecelendirmesine sahiptir. Saat kapağı açılıp kapatıldığında kulaklık bölmelerine su girebilir, bu nedenle bölmelerin kuru tutulması gerekiyor.

Bağlantı

  • GPS Desteği

  • NFC Desteği

  • Bluetooth Desteği

Hoparlör ve Mikrofon

  • Kulaklıklar

Şarj

  • 9V/2A

İşletim sistemi 

  • Harmony OS 3.0

Uyumluluk

  • Android 7.0 veya üstünü çalıştıran telefonlar, EMUI 12.0 veya üstünü çalıştıran telefonlar, iOS 9.0 veya üstünü çalıştıran telefonlar