Görüş Bildir
Haberler
Aile Dizimi Metoduna Göre Hangi Aile Ferdiyle İlişkini Düzeltmen Gerektiğini Söylüyoruz!

etiket Aile Dizimi Metoduna Göre Hangi Aile Ferdiyle İlişkini Düzeltmen Gerektiğini Söylüyoruz!

Muazzez Balcı
02.11.2017 - 19:22 Son Güncelleme: 07.08.2022 - 18:49

'Aile Dizimi' bu aralar son derece popüler olan bir terapi türü... Ailenin kuşaklar boyu, birbirine görünmez bir bağla, çok daha derinden bağlı olduğu anlayışına dayanıyor. Çocukların ailelerinin miraslarını duygusal boyuta da taşıdığına inanılıyor. Psikoterapist Bert Hellinger'in, Afrika'daki Zulu kabilesiyle çalışarak geliştirdiği bir metod kısacası!

Aile dizimine göre; hayatta takıldığınız düğümleri çözmek için önce geçmişinize, aile ilişkilerinize ve atalarınıza bakmanız gerekiyor. Biz, atalarımızın ve analarımızın birer uzantısı olarak, kendi sorunlarımıza olan cevapları aslında onların hayatlarında ve hatalarında bulabiliyoruz!

İşte bu test ile, aile dizimi geleneğinde, şimdiki hayatında karşılaştığın düğümlerin nasıl çözüleceğini, derdine çarenin hangi aile üyesinde olduğunu bulmaya çalışacağız!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce bu hayat yolunda en zorlandığın konuyu öğrenerek başlayalım... Hangi alanda en çok zorlanıyorsun?

2. Arkadaş grubunda hangi kişisin?

3. Sevdiğin biri sana bir hediye alacakmış... Ne alsın?

4. Şu hayatta asla katlanamayacağın insan tipinin en baskın niteliği nedir sence?

5. Suların altında yaşıyor olsaydık, sence hangi deniz canlısı olmak isterdin?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aile dışındaki insan ilişkilerine dönelim yine... Sevgililer dahil, ilişkilerin ne sıklıkta değişiyor?

7. Şu an nerede yaşadığını sormuyoruz, herkes bir yerden göçmüştür sonuçta! Ailenin kökenine inelim... Hangi bölgelere aitlerdi?

8. Son olarak da kalbinin derinliklerine bak ve dürüst bir cevap ver... Sence ailen mutlu mu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Büyükanne figürlerinle problemlerini çözdüğünde kendin de rahata ereceksin!

Hayatındaki ve ruhundaki karmaşayı çözmek için geçmişe, çok geçmişe bakmalısın! Kadın figürleriyle ilgili bir sorun görünüyor. Hayatında koruyup kollamak istediğin insanlara doğru bir yaklaşımda bulunmuyor, fazla endişeli davranıyor ve kaybetmekten korkuyor olabilirsin. Bunun için büyükannelerinin hayatına bakmalı ve körkütük fedakarlıktan çok, sevdiklerine faydalı olabilmek için önce kendinin iyi durumda olduğuna emin olmalısın. Güçlü bir sevgi için, güçlü bir kalp gerekir! Kendine daha çok önem vermelisin, biraz daha bencil olmalısın, kendini sevmelisin ki başkalarını da sevebil!

Büyükbaba figürlerinle!

Hayatındaki ve ruhundaki karmaşayı çözmek için geçmişe, çok geçmişe bakmalısın! Erkek figürlerde problemler görünüyor. Bu hayatta güçlü, dayanıklı ve yenilmez olmak istiyorsun ve bunun asıl motivasyonu sevdiklerini koruyabilmek. Fakat sevgi, doğası gereği esnek ve yumuşak bir şeydir. Ciddi ve sert bir tavır, seni asıl motivasyonundan uzaklaştıracaktır. Dedelerinin hayatlarına bakmalısın. Bir zamanlar gerekli olan sertlik ve ketumluk, belki onlar için gerekliydi ama senin için artık bir engel olabilir. Dersini almalı ve o sert zeminin üstüne artık daha zarif şeyler inşa etmelisin.

Kardeşlerinle!

Hayatındaki ve ruhundaki karmaşayı çözmek için yanına, çok yakınına bakmalısın! Senin kurtuluşunun anahtarı kardeşlerinde! Kardeşlerinle fark etmezsen bile gizli ve derin bir bağın var. Birbirinizi destek olurken, bir diğerinizi güçlendirirken aslında kendinizi de güçlendiriyor olacaksınız. Bu yüzden öncelikle kardeşlerinle bağını güçlendirmelisin. Onlarda sinir olduğun özellikleri düşünmeli, neden sinirlendiğini bulmalı ve değiştirmek adına onlara yardımcı olmalısın. Bu şekilde kendi ruhunu ve kusurlarını da keşfedip şifalandıracaksın.

Anne figürünle!

Hayatındaki ve ruhundaki karmaşayı çözmek için en yakınına bakmalısın! Problemlerin çoğunlukla duygusal. Sevgi dolusun fakat sevgiyi korkuyla karıştırıyor ve endişeli bir ruh haline giriyorsun. Ayrıca insanları yargılamayı da seven, alıngan bir yapın var. Bunun için annene dönüp bakmalısın. Annende yargıladığın özellikler, beğenmediğin huylar, eksik gördüğün nitelikler... Hepsi aslında senin kendi ruhundaki bir eksiğe işaret ediyor. Annenle aranı düzeltip, onu olduğu gibi kabullenerek sevdikçe, kendin de şifa bulacaksın.

Baba figürünle!

Hayatındaki ve ruhundaki karmaşayı çözmek için en yakınına bakman gerek... Eril figür, baban ile ilgili bir sıkıntı görünüyor. Babanda eksik gördüğün her özellik, kızdığın her huy aslında kendi ruhundaki bir eksikliğe işaret ediyor. Babanı anlamalı, empati kurmalı ve yargılamadan olduğu gibi kabullenerek sevmelisin. Onu anlamalısın ki, kendi düğümlerini de teker teker çöz!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
717
415
101
80
75
62
48
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın