Görüş Bildir
Haberler
AFAD'ın Eski Başkanı Güllüoğlu Görevden Neden Ayrıldı?

AFAD'ın Eski Başkanı Güllüoğlu Görevden Neden Ayrıldı?

Emre Ordu
17.02.2023 - 10:44 Son Güncelleme: 17.02.2023 - 10:46

Eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle görevden ayrıldığı iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Tanzanya'ya büyükelçi atanan ve son depremlerin ardından göreve çağrılan eski AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'nun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı anlaşmazlık sebebiyle görevden ayrıldığını yazdı. Pehlivan, Güllüoğlu'nun görevden ayrılmasının perde arkasını anlattığı yazısında şunları kaydetti:

'Bilmeyenler için yazayım: Güllüoğlu tıp fakültesi mezunu. Yardım organizasyonlarının yönetimi konusunda hem eğitim almış hem de birçok büyük projeye imza atmış bir isim. Dört yıl Kızılay genel müdürü olarak görev yaptıktan sonra da 2017’de AFAD’ın başına getirildi.

Aradan bir yıl geçti... AFAD, İçişleri Bakanlığı’na yani Süleyman Soylu’ya bağlandı. İşte o zaman AFAD Başkanı Güllüoğlu için zor günler başladı. Deniyor ki Soylu AFAD’da kendisine daha biat eden bir yönetim istedi. Yakın gördüğü isimleri afet yönetiminin çatı kurumunda toplamaya çalıştı. Bürokrasiyi hiç olmaması gereken o yerde egemen kıldı. Haliyle, tüm bunlara karşı çıkan Mehmet Güllüoğlu ile Süleyman Soylu karşı karşıya geldi.

"Görevden affını" istedi

"Görevden affını" istedi

Durum öyle bir noktaya vardı ki Gülloğlu bir gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitti. Erdoğan’a özetle 'Ya beni başka bir yere atayın ya da ben AFAD’dan affımı rica ediyorum' dedi.

2020’nin son günleriydi... Mehmet Gülloğlu’nun telefonu çaldı. Arayan Cumhurbaşkanlığı’nda görevli önemli bir isimdi. 'Tanzanya’ya büyükelçi olmak ister misin?' diye soruldu. 'Evet' yanıtını verince de Güllüoğlu için AFAD günleri bitti. Şu an onun koltuğunda valilikten gelme, afet konusunda deneyimi olmayan Yunus Sezer oturuyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
75
20
12
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
aorhan

başka bir haberin yorumunda da yazdım. bu herifin elle tutulur hiçbir işi yok. elini attığı her kurumu adeta çürüttü.

biri

bu ülkede bilgisi olanların yetkisi yok.. yetkisi olanların bilgisi yok demişti biri. güzel tespit.

gokhan aslan

yine mi süleyman