Görüş Bildir
Haberler
Adı Gibi Güzel Olan Şehir İzmir’de Üniversite Okumak İçin 11 Neden

Adı Gibi Güzel Olan Şehir İzmir’de Üniversite Okumak İçin 11 Neden

Dağlarında çiçekler açan, sokakları deniz kokan, cadde cadde, bulvar bulvar 'efe' yürekli insanlarla dolu güzel şehir, Güzel İzmir... Bu şehirde okunmaz da nerede okunur?

İşte; 'Adı Gibi Güzel Olan Şehir İzmir’de Üniversite Okumak İçin 11 Neden' 😊:

1. Sabah uyandığında şehri kaplayan en önemli şey Ege’nin o güzel kokulu havasıdır. Güne deniz kokusuyla başlar, hiçbir yerde göremeyeceğin güzellikte olan gün batımı ile bitirirsin.

Güneş'in doğuşu da batışı da ayrı güzeldir bu kentte. İkisi arasında geçen zaman dilimini yaşamak ise paha biçilemez... ⛅😎

2. İnsanları hoşgörülüdür. Esnafından ev sahibine, sokaktaki insandan komşuna kadar herkes güler yüzlüdür. Birbirini tanımayan insanlar birbirlerine selam verirler.

Öyle başkasının hayatına da müdahale etmeye çalışmazlar. Sevgi doludurlar hayvanları da insanları da severler. 😇

3. Kendini zaman zaman Alsancak’ın çimlerinde sahile karşı otururken, Kordon boyu arkadaşlarınla sohbet ederek yürürken ya da araba kornalarına takılmadan özgürce bisiklet sürerken bulabilirsin.

İzmir'de yapacak bir şey muhakkak vardır. Eve tıkılı kalmazsın öyle. Hayata karışırsın...

4. Okula geç kalmayayım diye evden hızla çıktığın sabahları boyoz ya da gevrek ile lezzetli hale getirirsin.

Çekirdek değil çiğdem, mısır değil darı, simit değil gevrek. Boyozsa zaten BOYOZ! 😅

5. Başka yerde adının başına “İzmir” gelen yiyecekleri örneğin; İzmir kumrusunu, İzmir kokoreçini, İzmir midyesini anavatanında yersin.

Adeta şehrin her noktası bir lezzet festivali. 😋

6. Dersler, sınavlar bittikten sonra istediğin zaman havlunu, terliğini alıp birbirinden güzel İzmir koylarında bütün yılın yorgunluğunu atabilirsin.

Tertemiz havası ve berrak denizi ile İzmir'de yaşıyorsan tatil yapmaya başka yerlere gitmen gerekmez. 😎

7. İzmir, düzenli ve yoğun çalışan toplu taşıma araçlarına sahiptir. İzban, metro, tramvay ve şehiriçi hatlarıyla gideceğin her yere ulaşabilirsin.

Şehrin her noktasını saran ulaşım hatları da var, istediğinde kullanabileceğin bisiklet yolları da. ⛴🚋🚌🚲

8. Türkiye'nin en kapsamlı fuarı olan İzmir Enternasyonel Fuarında; müziğe, tiyatroya, festivallere ve etkinliklere doyabilirsin.

Bir ticaret fuarı olsa da tam 87 yıldır hayatın her alanını kapsıyor, karnaval tadında geçiyor. 🎊🎊🎉

9. İzmir diğer büyük şehirlerin aksine kirasıyla, ulaşımıyla öğrenciler için pahalı değildir. Fazla para harcamadan özgürce öğrenciliğini yaşayabilirsin.

İdeal öğrenci şehri. ❤️

10. Efes Antik Kenti, Şirince Köyü, Selçuk Kalesi, Saat Kulesi ve daha birçok önemli yer... Tarihi medeniyetlere ev sahipliği yapan bu şehrin sen de bir parçası olabilirsin.

Adeta şehrin her noktası kültür kokuyor. 😌

11. Konserleriyle, etkinlikleriyle, sinema festivalleriyle hep yaşayan bir şehir İzmir. Sen de İzmir'de tüm bu etkinliklerle hayatın tadını çıkartabilirsin.

İzmir'i güzel yapan en güzel şey de her an yapabilecek bir şeyler bulabilme ihtimalindir. 💙

Tüm bu mutluluğun, eğlencenin ve huzurun şehri İzmir'in kalbinde ve merkezinde yer alan Yaşar Üniversitesinde okumak bir başka!

Tüm bu mutluluğun, eğlencenin ve huzurun şehri İzmir'in kalbinde ve merkezinde yer alan Yaşar Üniversitesinde okumak bir başka!

Kampüs alanı, yurt olanakları, bahar şenlikleriyle İzmir'in güzelliklerini yansıtan Yaşar Üniversitesi'nin ayrıcalıklı dünyasına sizleri de bekliyoruz. 

Siz de bu ayrıcalıklı dünyayı keşfedin!

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Alican Türkkollu

İzmirli biri olarak İstanbul'da okuyorum ve sürekli bu şehre lanet ediyorum keşke üniversitem İzmir'de olsaydı :/ Bu arada İzmir'de 90 dakika sistemi var kar... Devamını Gör

Aso

ege üniversitesi candır. 2005 edebiyat mezunlarına selam olsun

alper arslan

kızları da güzel bunu da deseydin.