Görüş Bildir
Haberler
5 Günde Ev Satılır Mıymış? Satılırmış

5 Günde Ev Satılır Mıymış? Satılırmış

Evtiko
10.05.2017 - 11:40

5 Günde Ev Satılır Mıymış? Satılırmış

Aylarca süregelen ev satma sıkıntısını bulduğu yeni yöntemle tam 5 günde satan İsmet Ayaz hikayesini anlatıyor.

İsmet Bey, bize biraz kendinizden bahseder

misiniz?

Özel sektörde bir yalıtım firmasında çalışıyorum. Bundan yaklaşık 10 yıl önce birikimlerimizle, biraz da kredi kullanarak bir ev almıştık. Ancak yeni doğacak çocuğumuz için başka bir eve taşınma kararı aldık. 2+1’den 3+1 e çıkacaktık. Bunun için aradığımız evi de bulmuştuk. Ama önce sahip olduğumuz evi satmamız lazımdı.

Ev satma süreciniz nasıl başladı?

Evim temizdi, iyi bir lokasyondaydı. Biraz sağı solu soruşturup, ilan sitelerinde de araştırma yapıp, evimi 590 bin TL’den satmaya karar verdim. Bunun için de emlakçılarla uğraşmamak için kendim satabileceğimi düşündüm ve ilan sitelerine koydum.

İlk 4 hafta boyunca hep emlakçılar aradı. Ardından biraz fiyatı düşürmeye karar verdim ve 570 bin TL olarak güncelledim. Sonraki haftalarda biraz daha alıcılar aramaya başladı ama yine bir sonuca varamadık. Evi görmeye gelen de birkaç kişi oldu. Bir de onlarla uğraşmak zorunda kaldım. Randevusuydu, vaktiydi, evin

temizliğiydi derken bir baktım 2 ay geçmiş bile. Arkadaşımla konuşuyordum, o 8

ay olmuş evini satamamış, benim de gözüm korktu tabi.

Son çare olarak pes edip bir emlakçıyla görüştük. Kendisi ilgileneceğini söyledi. Ama farklı bir sonuç elde edememiştik. Ve çocuğun doğumu yaklaşıyordu. Biraz panik haline geçmiştim.

Nasıl oldu da satabildiniz peki?

4. Ayın sonuna yaklaşırken, internette gezinirken bir anda Evtiko diye bir sistemin varlığını öğrendim. Eve hemen teklif veriyorlar ve kabul edersen, anında satın alım

işlemini peşin paraya tamamlıyorlar. Rüya gibi bir andı. Aradığım çözümü

sonunda bulmuştum. Hemen formlarını doldurdum ve istedikleri bilgileri eksiksiz

şekilde paylaştım.

Teklif geldi mi? Nasıl bir teklifti?

Evet gerçekten de çok hızlıydılar. Önce telefonda görüştük, bazı bilgileri doğruladım. Ardından teklif verdiler. Verdikleri teklif 540 bin TL’ydi. Yani benim başlangıç fiyatımdan 50bin TL daha azdı. İlk düşüncem olumsuz oldu. Ama sonra birkaç tanıdığıma da sordum ve çok yaygın yapılan bir hataya düştüğümü öğrendim. Herkesin evi kendisi için çok kıymetli, dolayısıyla herkes yüksek fiyattan başlıyormuş. Halbuki evin değeri belli. Ve ben aylarca vakit kaybederek, onca strese girerek bu acı dersi öğrenmiş oldum.

Teklifi kabul ettiniz mi?

Ertesi gün aradım ve tekliflerini kabul ettim. 1 gün sonrasında da uzman birisini evin son kontrolü için gönderdiler. 3 gün sonra da param cebimdeydi. O kadar

rahatlamıştım ki, derin bir “oh” çektim. Ve içimden dedim ki, keşke ilk gün Evtiko ile tanışsaydım. O zaman ne bu kadar zaman kaybı yaşardım, ne de kendimi bu kadar yorardım. 5 aylık bir serüveni daha ilk günden mutlu sonla bitirebilirdim. Fiyat konusunda biraz uçmuş olmam da cabası.

Sonuç olarak evet bu yeni Evtiko yöntemini herkese şiddetle tavsiye ederim. Maceraya gerek yok.

Hele ki söz konusu eviniz ise.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın