Görüş Bildir
Haberler
24 Mart 2019, 22:30 Yarışmasındaki Hatalı 26. Soru Hakkında Açıklama

24 Mart 2019, 22:30 Yarışmasındaki Hatalı 26. Soru Hakkında Açıklama

Çok değerli Oyna Kazan yarışmacıları,

Bugüne kadar yarışmamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ediyor, dün yaşamış olduğumuz bir problemi sizinle paylaşmak istiyoruz.

1 Şubat’tan bu zamana kadar Oyna Kazan’da binlerce soruyla siz yarışmacılarımızın huzuruna çıktık. Yoğun bir tempoyla hazırladığımız yarışmamızda ufak tefek teknik / operasyonel problemler, kullanıcı sorunları ve zorunlu geliştirmeler karşımıza çıkabiliyor. Dün yayınladığımız (24 Mart 2019 Pazar) programımızda bu problemlerden birinin yaşandığını, yarışma biter bitmez üzülerek fark ettik.

22:30'da yayınlanan, toplam 150.000TL ödüllü yarışmamızın 26. sorusunun hatalı olduğunu editoryal ekibimiz tespit etti. Hangi filmin daha sonra vizyona girdiğini sorduğumuz bu soruda; doğru cevap ’’A’’ şıkkı ‘’Olağan Şüpheliler’’ (1995 yapımı) olması gerekirken, sistem ’’B’’ şıkkındaki ‘’Rezervuar Köpekleri’ni’’ doğru olarak kabul etti. Sonuç olarak 38 kişi yanlış cevap olan Rezervuar Köpekleri’ni işaretleyerek bir sonraki soruya geçti.

''B'' şıkkını işaretleyen 38 yarışmacının log'larını detaylı incelediğimizde şüpheli bir durumla karşı karşıya olmadığımızı gördük. Ne yazık ki, yarışmacılarımızı yanıltan sesli ve yazılı aramalarda sorunun cevabını “Rezervuar Köpekleri” olarak veren Google olmuştu.

Tekrar belirtmek isteriz ki, bu bir güvenlik zafiyeti değil; çok basit bir operasyonel hatadır, doğru şık sisteme yanlış girilmiştir. Oyna Kazan’ın kuralları çok açık ve net olarak her yarışmanın öncesinde ve uygulamamızın içinde yer alıyor. Doğru cevap veren bir sonraki soruyu cevaplamaya hak kazanır, yanlış cevap veren elenir. Dolayısıyla aslında bu soruya doğru cevap vermiş gibi görünen; ama gerçekte yanlış cevap veren 38 kişinin o soruda elenmesi, ilk 10’a kalma ödülünü kazanamaması ve ilgili soruya doğru cevap veren 2 kişinin de yarışmaya devam etmesi gerekiyordu.

Bu nedenle, hem adaleti sağlayıp, hakkaniyetli davranmak hem de hatamızı telafi etmek adına 26. soruda doğru cevap veren 2 kişi ile iletişime geçtik ve büyük ödül olan 20.000TL’yi bu 2 kişi arasında bölüştürdük. Hatalı cevapla da olsa birinci olan günün şampiyonuna ise mansiyon ödülü vermeye karar verdik.

Oyna Kazan her gün artan desteğinize ve ilginize yaraşır biçimde daha da güzelleşecek ve yarışmacılarının emeğini, zamanını ve enerjisini hep gözetecektir. Bu tarz problemlerin bir daha yaşanmaması için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza emin olabilirsiniz.

Sevgilerimizle