Görüş Bildir
Haberler
23 Nisan Özel: İlgi Alanlarına Göre Çocuğunuzun İleride Seçebileceği 10 Meslek

23 Nisan Özel: İlgi Alanlarına Göre Çocuğunuzun İleride Seçebileceği 10 Meslek

Hepimizin çocuğu çok zeki; ama asıl soru şu: Çocuğunuzun geleceğini şekillendirecek yeteneği ne?

1. Elinden kitap hiç düşmüyor, hatta kendisi de öykü yazma çabasındaysa; Yazar/Editör

Hayal gücü yüksek çocuklar sadece okumakla kalmaz, kendi öykülerini kendileri yazarlar ve dünyanın her zaman iyi bir hikayeye ihtiyacı vardır. 🎈

2. Dünyadaki gelişmeleri en az sizin kadar dikkatle takip ediyorsa; Uluslararası İlişkiler

Çoğu çocuk çevresinde olan bitenden bile habersizken, sizinki haber izleyip, gazete okumaya merak saldıysa, kim bilir belki de geleceğin büyükelçisini yetiştiriyorsunuzdur.

3. Siz mutfağa girdiğiniz anda takibe başlıyor ve yardım etmekte ısrar ediyorsa; Aşçı

Tamam, ilk başlarda mutfak biraz batabilir; ama ileride kendinizi onun sahip olduğu bir restoranda yemek yerken bulabilirsiniz. ☺️

4. Müthiş bir taklit yeteneğine sahip olduğunu fark ettiyseniz; Tiyatrocu

İzlediği her şeyi hemen taklit edebiliyorsa, oynadığı oyunlarda resmen role giriyorsa, konservatuar seçeneğini değerlendirmek iyi bir seçim olabilir.

5. Çizdiği resimler çöp adam seviyesinin çok daha ötesindeyse; Ressam

Hepimiz bu işe maalesef duvar boyayarak başlıyoruz; ama aramızdan sadece bazıları diğer şeyleri farklı bir gözle görebiliyor. Çocuğunuzun çizdiği resimleri önemseyin, hiç tahmin etmediğiniz kadar yetenekli olabilir.

6. Sürekli bir şeylerin nedenini merak edip, araştırmayı seviyorsa; Öğretmen

Özellikle de 'Günün nasıl geçti?' sorusuna oynadığı oyunları veya arkadaşlarını anlatmak yerine öğrendiklerini ve öğrendiklerinden nasıl etkilendiğini anlatıyorsa ve en çok da okula gitmeyi seviyorsa, yeni bir öğretmen yetiştiriyorsunuz demektir.

7. Beklenmedik durumlarda sizin bile aklınıza gelmeyen çözümler üretebiliyorsa; Mühendis

Bir şeylerin nasıl çalıştığını merak eden ve ödev verilen okul projelerini kendi kendine yapabilen bir çocuğunuz varsa, ileride mühendis olarak çok başarılı olabilir.

8. İzlediği kliplerde gördüklerinin aynısını yaptığını fark ettiyseniz; Dansçı/Sporcu

Hafta sonu gittiği kursları iple çekiyorsa, evde de pratik yapmaya devam ediyorsa, geleceğin balerini, jimnastikçisi, dansçısı sizin çocuğunuz olabilir.

9. Onun için seçtiğiniz kıyafetleri beğenmeyip kendi kombilerini giymekte ısrar ediyorsa; Modacı

Çocuğunuzu özgür bıraktığınız zaman seçtiği kombinle kendine güveni artıyorsa, bırakın kendi seçsin. Belki ileride kendi adına bir markası olur, fena mı?

10. Artık çocuklarımız teknolojiyle büyüyor. Eğer çocuğunuz daha sizin bile kullanamadığınız şekilde telefon, tablet, bilgisayar kullanıyorsa; Yazılım Mühendisliği

Gelecek teknolojide, teknoloji kodlarda. Erken yaşta teknolojiyle tanışan çocuklar geleceğin en başarılı yazılım mühendisleri olurlar.

COVID-19 nedeniyle bu yıl evlerimizde kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan’ın 100. yılı için MESS çocuklara unutamayacakları bir bayram hediyesi veriyor!