Görüş Bildir
Haberler
2020'nin İlk Canlı Yayın Tartışması | İsmail Saymaz'dan Selman Öğüt'e: 'Bunlar Kadrolu Provokatör'

2020'nin İlk Canlı Yayın Tartışması | İsmail Saymaz'dan Selman Öğüt'e: 'Bunlar Kadrolu Provokatör'

Gazeteci İsmail Saymaz ile akademisyen Selman Öğüt arasında Kemalist-İslamcı tartışması yaşandı. Öğüt, Kemalistlerin başörtülüleri üniversiteye sokmadığını, imam hatipleri kapattığını söylerken, Saymaz'dan 'Kemalistler bu ülkede özgürce ezan okunmasını, namaz kılınmasını sağladı' yanıtı geldi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Habertürk ekranlarında Hürriyet muhabiri İsmail Saymaz ile hukukçu akademisyen Doç. Dr. Selman Öğüt arasında hararetli bir tartışma yaşandı. 

İranlı General Kasım Süleymani suikastının konuşulduğu canlı yayında konu bir anda Kemalistler ve İslamcılar tartışmasına döndü.

İşte o tartışma: "Bu adam Elif’in e’sini bilmez" 🎥

İsmail Saymaz, İslamcıların Türkiye'de yüzde 10'luk marjinal bir grup olduğunu söylerken, Selman Öğüt, 'Kemalistler bu ülkede başörtülüleri üniversiteye sokmuyordu. İmam hatipleri kapatıyordu' dedi. Saymaz bunun üzerine 'Kemalistler bu ülkede namaz kılınmasını sağladılar, bu ülkede özgürce ezan okunmasını sağladılar' yanıtını verdi. 

Öğüt Türkçe ezan hatırlatması yapınca Saymaz, 'Bu ülke Müslüman çoğunluksa, bu ülkede ezan okunuyorsa, bu ülkede Türk bayrağı dalgalanıyorsa Kemalciler sayesinde, Atatürkçüler sayesinde. Bu ülkede İslamcılar marjinal bir azınlıktır. Türkiye’nin başını belaya soktular' dedi. İkili arasında tartışmanın dozu giderek yükseldi. 

Öğüt'ün 'Önce ezanı Türkçe okuttuğunuz ve camileri kapattığınız için özür dileyeceksiniz' şeklinde çıkışına Saymaz, 'Bu çok tehlikeli bir provakasyon' diyerek tepki gösterdi. İki konuşmacı karşılıklı olarak birbirini provakasyon yapmakla suçlarken Saymaz, Öğüt'e şöyle yüklendi:

'Bu adam Kuran’ı, Elif’in e’sini bilmez, ben Kuran’ı okumuşum. Bu arkadaş iki rekat namaz kılamaz. Ben buna namaz kıldırırım. Bu Kuran’ın K’sini bilmez. Bunlar kadrolu provakatör.'

Saymaz-Öğüt tartışması Twitter'da TT oldu...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
47
26
6
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Burhan Kuzu'nun yerini sanırım bununla dolduruyorlar. Hiç siyaset konuşmasan iki dakika da siyasi düşüncesini anlayabileceğin tipoloji kendisi. Bir tane ulus... Devamını Gör

Kunti kunti

İsmail saymaz tüm azmi ile bir pezevenk evladının daha ağzının payını vermiş

Tuna Karahan

Selman Öğüt , Cumhuriyet ve laiklik düşmanı bir yobaz olduğunu itiraf etti..anladık.