Görüş Bildir
Haberler
17 Maddede Dışa Dönükmüş Gibi Görünen Ama Aslında İçe Dönük İnsanları Tanıma Rehberi

etiket 17 Maddede Dışa Dönükmüş Gibi Görünen Ama Aslında İçe Dönük İnsanları Tanıma Rehberi

Vakur Barut
22.01.2018 - 13:33

İçe dönük, dışa dönük bitti şimdi sırada bu mu var? Diye düşünebilirsiniz, haklısınız. Ama insan işte, gizemleri bitmiyor ki... Sırf içe dönük dışa dönük olmasından yola çıkarak onlarca farklı tahlil yapmak mümkün. Ancak sizi sıkmamak adına daha genel yollardan yürümeyi tercih ediyoruz. Hadi yine iyisiniz ne diyelim.

Siz de farkında olmadan dışa dönük görünen aslında içine kapanık biri olabilirsiniz, size bunu keşfetme şansı verdiğimiz için bize teşekkür edeceğinize eminiz…

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir ortamda genel olarak bu insanları bir köşede sessiz sedasız takılırken görebilirsiniz ancak bu konuşmak istemedikleri anlamına gelmez.

Yanlarına gidip konuşmaya başladığınızda aslında hiç de sessiz kimseler olmadığını göreceksiniz. Baya iyi sohbetleri bile vardır.

2. Tersi de doğrudur, insanların arasına kaynaşmış olmaları konuşmak istedikleri anlamına da gelmeyebilir.

Görüyorsunuz ya son derece karmaşık insanlar aslında. Sessiz duruyor ama aslında konuşmak istiyor; aralarda dolaşıp duruyor ama selam veriyorsunuz sizi görmezden geliyor. Sizin derdiniz ne kuzum?

3. İçe dönük kimseler insanlardan kaçabilir, ama bu arkadaşlar öyle değil. Tek bir farkla grup toplantılarını sevmiyorlar.

Çünkü o kadar çok kişiyi dinlemeleri imkansız. Teke tek görüşmeleri daha çok seviyorlar. Çünkü tek bir kişiye odaklanıp onu dinlemek kadar güzeli yok. Yani bir yere çağıracaksanız çekinmeyin, ama fazla kalabalık olmasın.

4. “Mesajıma neden dönmedin?” alınganlığını bırakın, çünkü bu arkadaşlar yazılı alemde hiç iyi değil.

Yüz yüze buluşmanın ardından sohbeti yazılı olarak devam ettirmek isterseniz eliniz böğrünüzde kalabilir. Çünkü yazışmayı, mesajlara cevap vermeyi sevmezler haberiniz olsun.

5. Yeni insanlarla tanışmak konusunda büyük sıkıntıları yoktur, önceden haber verdiğiniz sürece.

Yani gittikleri bir ortamda yeni insanların olması onları gerebilir, ancak önceden bunu onlara söylerseniz kendilerini buna hazırlama fırsatı bulabilirler ve bu tanışma hiçbir sorun teşkil etmez. Top sizde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yalnız kalmak istemekle yalnızlık hissi arasında savrulan bir hayat.

Çoğu zaman yalnız kalmamak için dışarı çıkmak isteyen bu arkadaşlar, evde tek başına vakit geçirmenin de son derece keyifli olduğu kanısına varabilir. Bu ikisi arasındaki dengeyi kurmanın ne demek olduğunu siz bilemezsiniz.

7. Bu arkadaşları dışarı çıkmaya ikna etmek bir hayli zor olsa da bunu bir kere başardınız mı çok güzel vakit geçirmek garanti.

Birazcık sabır göstereceksiniz sonrası win-win

8. Bu arkadaşlarla her konuda konuşabilirsiniz, sevgiliniz, işiniz, hayatınız, vs. hepsini dinlerler ancak ardından biraz sessizlik lütfen.

Çok üzerine gitmeyin yani, sınırları olduğunu, sessizliği sevdiklerini bilin. Aşırı yüklenmenin de alemi yok ama dimi?

9. Bulundukları ortamın en popüler, en konuşkan insanları olmadıkları kesin, ancak kendilerinden daha zor durumda biri varsa devreye girmekte de tereddüt etmezler.

Asla kalabalık ortamların sohbet başlatıcısı değildir bu kişiler, ancak ortamda konuşmalara katılamayan, sessiz kalan biri varsa ondan da ilgilerini esirgemezler. Ne diyoruz o zaman “Yaşasın empati.”

10. Dışarıdan bakıldığında dışa dönük görünebilirler, ancak kafalarının içinde onlar içe dönük biri.

Bir ortamda bulunuyorlar diye illaki tüm benlikleriyle orada olacakları anlamına gelmez bu. Kafalarının içinde hala kendilerine ait bir alem vardır ve orada takılmayı hala çok severler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Liderlik vasıfları vardır, bakmayın çekingen göründüklerine yeri geldiğinde öne çıkmasını da bilirler, ama bunlar için onları takdir etmeyin bundan hoşlanmazlar.

Bunlar onlara dair çok bilmediğiniz yönlerdir çünkü her zaman göstermezler. Yeri geldiğinde ellerini taşın altına koyarlar, öne çıkarlar. Ancak sonrasında bu konuların çok konuşulmasını istemezler, bu onları rahatsız edecektir.

12. İnsanların yaptıklarını fark etmesini istemekle, bu ilginin 30 saniyeden uzun sürmesi halinde paniğe girmek arasında gidip gelirler.

Haliyle onlar da insan, yaptıkları işlerin görülmesini, beğenilmesini istiyorlar. Ancak ilginin çok uzun süre onların üzerinde olması da canlarını sıkıyor. Ay çok zor!

13. Çok fazla zorlamayın, flört etme konusunda hiç ama hiç başarılı değillerdir.

İnsanları dinlemeyi çok iyi bildikleri için öyle olduklarını düşünüyor olabilirsiniz ama maalesef değiller.

14. Çoğu zaman sadece arkadaşlarını hüsrana uğratmamak, onları üzmemek için dışarı çıktıkları doğrudur.

Her ne kadar evde kalmak, yalnız başına takılmak çok çekici gelse de, arkadaşları onlar için çok kıymetlidir.

15. Kafe gibi, kahve dükkanı gibi insan bakımından kalabalık ama yine de insanın kendine kalabildiği mekanları çok severler.

Hem yalnız değiller hem de kafalarının içinde tek başınalar, bundan iyisi Şam’da kayısı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. İçe dönük yönlerini bastırmak onlar için hiç de kolay bir uğraş değildir.

Bununla sürekli mücadele halindedirler. Çünkü bir kere geri çekildiler mi bunun sonu olmayacağının, kendi içlerine döneceklerinin farkındadırlar. Onun için bu uğraşlarında kendilerine biraz destek olmak hiç fena olmaz.

17. Eğer birini severlerse, gerçekten severler. Zaman geçirecekleri insanlar konusunda son derece seçici kimselerdir.

Eğer sizinle birkaç defa görüştülerse bunu bir iltifat olarak alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
254
62
7
6
5
3
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Keşke keşke

Kedi gibiymiş ya bu.

Nil Yeon

Bunlar tam bi ben

buralardutluktu

Bu konuda kitap yazmış Susan Cain'nin ted talks konuşmasını ilgili olanlar izleyebilir. içe-dışa dönüklük siyah ve beyaz gibi değildir, değişik tonları vardı... Devamını Gör