Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Lodos Fırtınasına Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Kuvvetli Lodos Fırtınasına Dikkat!

FreiGeist
30.01.2015 - 08:40
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın batısı,Güney ve Kıyı Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Karaman, Niğde, Mardin, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağış, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; gece Muğla ve İzmir ile Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli (21-50 mm) olması tahmin ediliyor. Rüzgar; İç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s), Kuzey Ege ve Marmara’da kuvvetli fırtına (80-100 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

UYARILAR

Hafta Sonunda Kuvvetli Lodos Fırtınasına Dikkat!

Bugün, 30.01.2015 Cuma günü öğle saatlerinde Ege Denizi’nde, akşam saatlerinden itibaren Marmara bölgesi ve Kıyı Ege’de rüzgarın hızını arttırarak güney ve güneybatı yönlerden (Kıble ve Lodos) kuvvetli ve fırtına (50-70 km/saat) şeklinde eseceği; 31.01.2015 Cumartesi ve 01.02.2015 Pazar günleri rüzgarın şiddetini daha da arttıracağı, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de (60-80 km/saat), Marmara bölgesinde ise yer yer (80-100 km/saat) hızla fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın etkisini azaltarak Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

Kuvvetli lodos fırtınası ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecedeki artış ile birlikte kar örtüsü bulunan yerlerde kar erimeleri meydana gelebileceği tahmin edilmektedir.

Kar erimeleri, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, kara, hava ve deniz ulaşımında meydana gelebilecek aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi ile çatı uçmalarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Gece Muğla ve İzmir ile Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı(Sel, Su baskını, Heyelan, Ulaşımda aksamalar, Yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer kuvvetli olmak üzere iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesi beklendiğinden dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Çanakkale'nin güneyinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-70 km/saat), öğle saatlerinden sonra kuvvetli fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve çok bulutlu 12

EDİRNE Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 10

İSTANBUL  Parçalı ve çok bulutlu 15

KIRKLARELİ Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu 12

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege ile gece saatlerinde güney kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Muğla ve İzmir çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. Rüzgarın bölge genelinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-80 km/saat), öğle saatlerinden sonra kuzeyinde kuvvetli fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu 8

İZMİR Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. 13

MANİSA Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 13

MUĞLA Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor. 9

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

ANTALYA Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 14

HATAY Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 12

MERSİN Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 13

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Konya, Karaman, Niğde çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu 9

ÇANKIRI Parçalı ve çok bulutlu 9

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu 11

KONYA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmurlu 10

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu 10

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 13

KARABÜK Parçalı ve çok bulutlu 11

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 16

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerden fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu 2 11

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 6 16

TOKAT Parçalı ve çok bulutlu 2 12

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 7 14

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Tunceli, Malatya, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ERZİNCAN Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 5

ERZURUM  Parçalı ve çok bulutlu -1

KARS Parçalı ve çok bulutlu -2

MALATYA Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Mardin çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu 10

GAZİANTEP Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 7

ŞANLIURFA Parçalı çok bulutlu ve sağanak yağışlı 12

SİİRT  Parçalı ve çok bulutlu 11

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de tam fırtına, Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli fırtına; Marmara ve Güney Ege'de fırtına, Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in batısı yağmurlu; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat ), Batı Karadeniz'in batısında güneybatıdan sabah saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam saatlerinde 6 ila 8 (50-75 km/saat), gece saatlerinde 7 ila 9 (60-90 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in batısında 4,0 ila 5,0m, Görüş Mesafesi: İyi.

MARMARA Hava : Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 1,5m, öğle saatlerinde 2,0 ila 2,5m, akşam saatlerinden itibaren 3,0 ila 3,5m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, Kuzey Ege'de 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğle saatlerinde 7 ila 9 (60-90 km/saat), akşam saatlerinden itibaren 8 ila 10 (75-105 km/saat); Güney Ege'de 4 ila 6 (30-50 km/saat), öğle saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/saat), akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde, Dalga Yüksekliği: 1,5 ila 2,5 m, öğle saatlerinden itibaren kuzeyinde 5,5 ila 6,5m, güneyinde 3,0 ila 4,0m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava: Çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz'de güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/saat), akşam saatlerinden itibaren güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/saat), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/saat); Doğu Akdeniz'de doğu ve güneydoğu, öğle saatlerinden itibaren güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 1,0 ila 2,0m, batısında akşam saatlerinden sonra 2,0 ila 3,0m; Görüş Mesafesi: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava: Parçalı ve çok bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinde güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m; Görüş Mesafesi: İyi.

Kaynak: http://www.mgm.gov.tr/tahmin/gunluk-t...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0