Görüş Bildir
Haberler
Göz Pınarlarınızı Kurutmaya Yemin Etmiş Her Biri Başyapıt Niteliğinde Filmler

Göz Pınarlarınızı Kurutmaya Yemin Etmiş Her Biri Başyapıt Niteliğinde Filmler

Eda Özkan
26.03.2022 - 12:30 Son Güncelleme: 27.03.2022 - 13:30

Bazı filmler, gizlediğimiz duygu durumlarını dışa vurarak rahatlamamıza yardımcı olmaktadır. Onedio olarak sizler için göz pınarlarınızı kurutmaya yemin etmiş her biri başyapıt niteliğindeki filmleri derledik!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Shawshank Redemption (1994)

1. The Shawshank Redemption (1994)

IMDb: 9,3

Özet: Genç ve başarılı bir banker olan Andy Dufresne, onu aldatan karısını ve sevgilisini öldürmek suçundan yargılanarak müebbet hapis cezası alır. Girdiği Shawshank Hapishanesi, tecavüz, taciz, işkence, dayak gibi birçok kötü olaya şahitlik eden bir yerdir ancak genç adam umudunu yitirmemeye kararlıdır. Tüm zorluklara rağmen hayata hep pozitif bakan Andy'nin bu tutumu, çevresindeki mahkumları da etkiler. Genç adam herkesi, parmaklıklar ardında bile özgürce yaşanabileceğine inandırmıştır. Andy'nin hapishanede geçirdiği sürede yakın bir arkadaş edinmiştir: Red. Bu ikilinin hayatı, birbirlerini tanıdıktan sonra asla aynı kalmayacaktır.

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

Yönetmen: Frank Darabont

2. Schindler's List (1993)

2. Schindler's List (1993)

IMDb: 9,0

Özet: 2.Dünya Savaşı sırasında bir Alman iş insanının Polonya'da fabrika kurarak burada Yahudileri çalıştırması, 1100 Yahudi'nin hayatını kurtaracaktır. Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlama olan bu film, Oscar alan yapımlardan bir tanesidir. 

Oyuncular: Liam Neeson , Ben Kingsley , Ralph Fiennes

Yönetmen: Steven Spielberg

3. Life Is Beautiful (1997)

3. Life Is Beautiful (1997)

IMDb: 8,6

Özet: Guido, hayat dolu ve sevecen bir adamdır. Bir gün Dora adında güzeller güzeli bir öğretmene aşık olur ve tüm engellere rağmen bu kadınla evlenir. Sonradan bir de çocukları olan bu ikilinin hayatları tam yoluna girmişken, savaş başlar. Gudio ve oğlu, Yahudi oldukları için toplama kampına gönderilir. Bu kampta Yahudiler en ağır şekilde çalıştırılıyor ve eziyet görüyorlardır. Oğlunun hayatını kurtarmak isteyen genç adamın aklına ise bir fikir gelir: Guido, oğluna bu kampın bir oyun olduğunu ve eğer kazanabilirlerse ödül olarak çok istediği tankı hediye edeceğini söyleyecektir.

Oyuncular: Roberto Benigni, Horst Buchholz, Marisa Paredes

Yönetmen: Roberto Benigni

4. The Green Mile (1999)

4. The Green Mile (1999)

IMDb: 8,6

Özet: İdama mahkum edilen mahkumları son yolculuğuna uğurlama görevi Paul Edgecomb adında genç bir adama verilmiştir. Paul, çalıştığı yıllar boyunca yüzlerce mahkumun ölümlerine şahitlik etmiştir. Bir gün hapishanede John Coffey adında iri ve korkunç görünümlü bir adamla tanışır. Ancak bu adam, görünüşünün aksine çok saf ve iyi kalplidir. İki küçük kız çocuğunun katili olarak yargılanan Coffey'in zamanla ortaya çıkan güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını ortaya çıkaracaktır. 

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Yönetmen: Frank Darabont

5. The Intouchables (2011)

5. The Intouchables (2011)

IMDb: 8,5

Özet: Philippe, zengin bir iş insanıdır. Bir gün yamaç paraşütü yaparken geçirdiği bir kaza, felç kalmasına neden olur. Artık boynundan aşağısını kullanamayan bu adama henüz hapishaneden yeni çıkmış olan Driss adındaki bir genç bakıcılık edecektir. Zaman, ikilinin arasında güzel bir dostluk kurulmasına zemin hazırlayacak ve hayatları büsbütün değişecektir. 

Oyuncular: François Cluzet , Omar Sy , Anne Le Ny

Yönetmen: Eric Toledano , Olivier Nakache

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Ayla (2017)

6. Ayla (2017)

IMDb: 8,5

Özet: Kore Savaşı'nda yaşanan dramatik bir hikayeyi konu alan film, vizyona girdiği andan itibaren izleyenlerin dikkatini çekmişti. Süleyman, genç bir astsubaydır. Savaş sırasında denk geldiği küçük bir kız ise zaman içerisinde ona evlat olacak ve ikili arasında sevgi dolu bir bağ kurulacaktır. 15 aylık bir süre boyunca birbirlerine eşlik eden bu ikili, birliğin Türkiye'ye dönme kararından sonra ayrılmak zorunda kalır. Ancak kader, yine yollarının kesişmesine olanak sağlayacaktır.

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu , Çetin Tekindor , Kim Seol

Yönetmen: Can Ulkay

7. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

7. Uçurtmayı Vurmasınlar (1989)

IMDb: 8,4

Özet: Barış,  annesinin hapis cezası yüzünden hapishanede yetiştirilmek zorunda kalmış küçük bir çocuktur. Tüm mahkumların neşe kaynağı olan bu küçük adamın İnci adındaki mahkumla arasındaki yakınlık ise bambaşkadır. İnci ve Barış arasında gelişen bu saf dostluk, kendilerine sınırları olmayan yeni bir dünya yaratmalarını sağlayacaktır.

Oyuncular:  Ayla Aslancan, Nur Sürer, Ozan Bilen

Yönetmen: Tunç Başaran

8. Requiem for a Dream (2000)

8. Requiem for a Dream (2000)

IMDb: 8,3

Özet: Televizyon bağımlısı annesi ile birlikte yaşayan Harry de ne yazık ki uyuşturucu bağımlısıdır. Bu ikili arasında çok büyük bir uçurum söz konusudur. Harry'nin hayattaki tek ideali daha fazla uyuşturucuya sahip olmakken, umutsuz annesin ise en sevdiği tv programını izleyerek bir ömür sürmek istemektedir. Bir gün yarışmaya katılmaya hak kazanan bu mutsuz kadının artık tek derdi yarışma sonundaki ödül olan kırmızı elbiseyi giyebilmektir. Yaşlı kadın, bir elbise uğruna zayıflama hapları kullanmaya başlar.

Oyuncular: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly

Yönetmen: Darren Aronofsky

9. The Sixth Sense (1999)

9. The Sixth Sense (1999)

IMDb: 8,2

Özet: Uzun yıllardır geçmişte yaşadığı korkunç olayların izlerini taşıyan Crowe, mesleğinden uzaklaşmış bir psikiyatrdır. Şimdilerde küçük bir çocuk olan Cole'un doktorluğunu yapan bu adam, tanık olduğu bir sır sonrasında kırılma noktası yaşayacaktır.

Oyuncular: Bruce Willis , Haley Joel Osment , Toni Collette

Yönetmen: M. Night Shyamalan

10. Babam ve Oğlum (2005)

10. Babam ve Oğlum (2005)

IMDb: 8,2

Özet: Deniz, annesini daha doğmadan önce kaybetmiş ve gazetede yazar olarak çalışan babasıyla birlikte yaşayan küçük bir çocuktur. Babası dışındaki hiçbir akrabasını tanımadan büyüyen Deniz'in hayatı, Sadık'ın şaşırtıcı bir haber vermesi ile ansızın değişiverir. Deniz ve babası artık hiç görmediği dedesinin yaşadığı küçük bir kasabaya yerleşecektir. Ancak bir sorun vardır: Sadık ve babası küstür ve yıllardır birbirlerini görmediklerinden, bu küslük kolay aşılabilecek gibi değildir. Sadık'ın dönüşünü, ailesine mutluluk verse de herkes tedirgindir. Deniz ise bu süreçte herkese alışmış ve düzenini oturtmuştur ancak yaşanacak bir dram, tüm aileyi derinden etkileyecektir. 

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Fikret Kuşkan

Yönetmen: Çağan Irmak

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Dead Poets Society (1989)

11. Dead Poets Society (1989)

IMDb: 8,1

Özet: Welton Akademisi, disiplinli, otoriter ve saygın bir okuldur. Ancak geri kafalı bir yönetim anlayışına sahip olan bu okul yönetimi, öğrencileri bunaltmakta ve sıkmaktadır. John Keating adında bir İngilizce öğretmenin okula gelişi, her şeyin değişmesine neden olacaktır.

Oyuncular:  Robin Williams , Ethan Hawke , Robert Sean Leonard

Yönetmen: Peter Weir

12. Scent of a Woman (1992)

12. Scent of a Woman (1992)

IMDb: 8,0

Özet: Charlie, paraya ihtiyacı olan bir kolej öğrencisidir. Bir gün görme engelli bir adama bakıcılık yapma işine giren Charlie'nin işi, sandığı kadar kolay olmayacaktır. 

Oyuncular: Al Pacino , Chris O'Donnell , James Rebhorn

Yönetmen: Martin Brest

13. The Pursuit of Happyness (2006)

13. The Pursuit of Happyness (2006)

IMDb: 8,0

Özet: İyi bir baba ve eş olan Chris Gardner maddi sıkıntılar çekmektedir. Çektiği sıkıntılar, eşine fazla geldiği için bir gün onları terk edilerek yüz üstü bırakır. Bu talihsiz olay üzerine Chris ve oğlu bir de evden atıldığında onlar için her şey daha da zorlaşır. Bu iyi baba ve çocuk sokaklarda kalarak bir şekilde para kazanmaya çalışır. Chris'in ayakta kalmasının tek nedeni oğlunun ona olan sevgisi ve inancı olacaktır. 

Oyuncular: Will Smith , Thandiwe Newton , Jaden Smith

Yönetmen: Gabriele Muccino

14. Slumdog Millionaire (2008)

14. Slumdog Millionaire (2008)

IMDb: 8,0

Özet: Hindistan'ın en yoksul ve gecekondularla dolu olan mahallelerinden birinde oturan Jamal, genç bir adamdır. Genç adam beş parasız olsa da, idealist biridir ve en büyük hayali Hindistan'ın en ünlü bilgi yarışmalarından biri olan programa katılarak para kazanmaktır. Günün birinde, dilediği gibi yarışmaya katılmaya hak kazanan Jamal son soruya kadar gelmiştir ancak programın süresi dolduğundan, son soru gelecek hafta yayınlanacak olan bölümde öğrenilecektir. Jamal'ın bu başarısı herkesin dikkatini çeker ve bazıları hile yapmış olabileceğini söyleyerek tutuklanmasına neden olur. Sorguya alınan Jamal'ın soruları nasıl tek tek cevapladığını anlatması, hikayenin çözülmesine neden olacaktır. 

Oyuncular: Dev Patel, Freida Pinto, Anil Kapoor

Yönetmen: Danny Boyle, Loveleen Tandan

15. Black Swan (2010)

15. Black Swan (2010)

IMDb: 8,0

Özet: Nina, oldukça yetenekli ve hırslı genç bir balerindir. Bu genç kadın, eski balerin olan annesi sayesinde dansa bağlanmıştır. Bir gün Thomas Leroy adındaki bale yönetmenlerinin Kuğu Gölü Balesi'nin baş dansçısı hakkında yeni sezonda değişikliğe gidecek olması, Nina'nın hayatını değiştirecektir. Ancak genç kadın bu yolda tek değildir. Lily adındaki başka bir balerin de bu rol için oldukça isteklidir.

Oyuncular: Natalie Portman , Mila Kunis , Vincent Cassel

Yönetmen: Darren Aronofsky

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dedemin İnsanları (2011)

16. Dedemin İnsanları (2011)

IMDb: 8,0

Özet: 10 yaşında bir çocuk olan Ozan, Ege'nin küçük bir sahil kentinde ailesiyle yaşayan bir çocuktur. Yunanistan'a bağlı Girit kökenli olan aile, dedesi Mehmet Bey'in zamanında Türkiye'ye göç etmek zorunda kalmıştır. Dedesi göçmen olduğu için arkadaşları Ozan'a gavur diyerek seslenmektedir ve dışlanmaktan korkan bu küçük çocuk biz Türk'üz diyerek ailesi dahil herkese kafa tutar. Ozan çok hırçın bir çocukken dedesi ise tam tersine herkesin sevip saydığı güler yüzlü ve yardımsever bir adamdır. Ozan'ın bu haline üzülen yaşlı adam torununa geçmişini anlatmaya karar verir. Ozan, dedesinin doğduğu toprakları ve içinde sakladığı geçmişi, Ege'nin mavi sularına bırakacağı şişelerden öğrenecektir. 

Oyuncular: Çetin Tekindor, Hümeyra, Zafer Algöz

Yönetmen: Çağan Irmak

17. Titanic (1997)

17. Titanic (1997)

IMDb: 7,9

Özet: Titanic adlı dev transatlantik geminin hiç batmayacağı düşünülmektedir. Avrupa'dan Amerika'ya dönmekte olan bu geminin yolcuları arasında ise Jack ve Ross adındaki iki yetişkin genç bulunur. Bu iki gencin arasında filizlenen aşkı saf bir biçimde işleyen filmde ikilinin hayatları, geçirecekleri trajik bir kazadan sonra asla eskisi gibi olmayacaktır.

Oyuncular:  Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Yönetmen: James Cameron

18. Marriage Story (2019)

18. Marriage Story (2019)

IMDb: 7,9

Özet: Bir ailenin dağılma hikayesini konu edinen bu yapım, izleyenler tarafından oldukça beğenilmiş ve benimsenmişti. Yönetmen bir adam olan Charlie ve oyuncu olan Nicole birbirlerine aşık olarak evlenmiş bir çifttir. Ancak zaman içerisinde hayatlarını yaşayış şekilleri ve amaçları birbirine uyuşmadığında, ayrılmaya karar verirler. Söz konusu çocuklarının velayeti olduğunda ise, birbirlerinin hiç bilmedikleri davranışlarına şahit olacaklar ve karmaşık bir süreç içerisine gireceklerdir. 

Oyuncular: Adam Driver , Scarlett Johansson , Laura Dern

Yönetmen: Noah Baumbach

19. The Notebook (2004)

19. The Notebook (2004)

IMDb: 7,8

Özet: Duke adında çağırılan bir ihtiyar, yaşlılar için yapılmış bir bakımevinde kalmaktadır. Bir gün, sararmış defterine not aldığı bir aşk hikayesini okumaya başlar. Bu hikaye, 1940 yıllarında Güney California'da yer alan bir adada geçmektedir. Allie isimli on yedi yaşındaki genç bir kadın, ailesiyle tatile gelir ve Noah adındaki bir gençle tanışır. Aralarında ekonomik ve sınıfsal olmak üzere birçok fark olsa da gençler, kendilerini birbirlerine aşık olmaktan alıkoyamaz. Ancak 2.Dünya Savaşı'nın çıkması, ayrılmalarına neden olacaktır. 

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, James Garner

Yönetmen: Nick Cassavetes

20. Pride & Prejudice (2005)

20. Pride & Prejudice (2005)

IMDb: 7,8

Özet: Jane Austen'in efsanevi romanından uyarlanan bu yapım, beş kız kardeşin hayat hikayelerine ve aynı karaktere sahip iki insanın çetrefilli aşk hayatına odaklanmaktadır. 

Oyuncular:  Keira Knightley , Matthew Macfadyen , Rosamund Pike

Yönetmen: Joe Wright

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Kelebeğin Rüyası (2013)

21. Kelebeğin Rüyası (2013)

IMDb: 7,8 

Özet: Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip, Zonguldak'ta yaşamakta olan iki genç şairdir. Bir yandan memuriyet hayatı sürdürürken diğer yandan da sanat konusunda kendilerini gerçekleştirmeye çalışan bu iki şairin hayatı, Suzan adında bir kızla arkadaşlık kurmaları üzerine oldukça canlanır. Ancak dönemi saran veba hastalığı, iki gencin hayat gidişatını ve geleceklerini pek de iyi etkilemeyecektir.

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ , Mert Fırat , Yılmaz Erdoğan

Yönetmen: Yılmaz Erdoğan

22. The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

22. The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

IMDb: 7,8

Özet: Berlin'den ayrılarak Polonya'da yaşamaya başlayan Bruno ve ailesi, babasının işi için taşınmışlardır. Yahudi toplama kampının yanında oturan Bruno, tellerin arkasında kalan bir çocukla tanışır. Bu iki çocuğun arkadaşlığını tehlikeli bulan Bruno'nun annesi ise oğlunun gerçekleri öğreneceğinden endişelenmektedir. Bu arkadaşlığı engellemek isteyen genç kadın ne yaparsa yapsın kaderin önünde duramayacaktır. 

Oyuncular: Asa Butterfield, Vera Farmiga, David Thewlis

Yönetmen: Mark Herman

23. El maquinista (2004)

23. El maquinista (2004)

IMDb: 7,7

Özet: Bir fabrikada çalışan Trevor genç bir adamdır. Bir yıldır uykusuzluk çektiğinden vücudu neredeyse bitik bir hale gelmiştir. Azalan kilosu ve gittikçe bozulan uyku düzeni, dikkatini oldukça dağıtan genç adamın işi ise çok fazla dikkat gerektirmektedir. Çalkantılı aşk hayatı ve bedensel çöküşü hayatını olumsuz bir yönde etkileyen genç adamı, bir şeyleri düzeltebilecek midir?

Oyuncular: Christian Bale , Jennifer Jason Leigh , Aitana Sánchez-Gijón

Yönetmen: Brad Anderson

24. Finding Neverland (2004)

24. Finding Neverland (2004)

IMDb: 7,7

Özet: Barrie, bir yazardır. Son oyununun galasına gelen tepkileri gözlemleyen genç adamın en büyük eserini yazabilmesi için ilham gerekmektedir. Bu ilham ise hiç beklemediği bir anda tesadüfen kendisini bulacaktır.

Oyuncular: Johnny Depp , Kate Winslet , Radha Mitchell

Yönetmen: Marc Forster

25. The Fault in Our Stars (2014)

25. The Fault in Our Stars (2014)

IMDb: 7,7

Özet: 3 yıldır tiroid kanseri ile mücadele eden Hazel Grace, 16 yaşında genç bir kızdır. Kanserin ciğerlerine sıçraması, ufak bir oksijen tüpüyle gezmesine neden olmuştur. Bir gün kanserli hastalar için bir araya gelen bir destek grubunda tanışacağı Augustus isminde bir genç, Hazel'ın hayatını boydan boya değiştirecek ve ona hiç bilmediği duyguları tattıracaktır.

Oyuncular:  Shailene Woodley , Ansel Elgort , Nat Wolff

Yönetmen: Josh Boone

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Love Me If You Dare (2003)

26. Love Me If You Dare (2003)

IMDb: 7,6

Özet: Julien ve Sophie, birbirlerinin en yakın arkadaşlarıdır. Çocukluk yaşlarında birbirlerine meydan okuyarak cüretkâr hünerlerini gösterdikleri tuhaf bir oyun oynamaya başlarlar. Bu oyun, birbirlerini yenmeye çalıştıkları korkusuzluk içeren bir tür yarışmadır.  İkisinin de ailevi sorunları vardır ve bu durum onları git gide birbirlerine daha fazla yakınlaştırmaktadır. Birbirlerini, bu oyun aracılığıyla sık sık teselli ederler. Ancak bu oyun, onların birbirleri için yaratılmış olma ihtimaline karşı gelmektedir.

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe

Yönetmen: Yann Samuell

27. The Kite Runner (2007)

27. The Kite Runner (2007)

IMDb: 7,6

Özet: Amir ve Hassan, birlikte büyümüş iki arkadaşlardır. Amir'in inancına göre babası, annesinin ölümünden ötürü küçük çocuğu suçlamaktadır. Birbirleriyle çekişmeli olan bu çocukların hayatları, büyüdüklerinde çok farklı yönlere savrulacaktır. Halid Hüseyni'nin kaleminden çıkmış bir romandan uyarlanan bu yapım, izleyenleri derdinden sarsacak bir etikeye sahiptir.

Oyuncular: Khalid Abdalla , Atossa Leoni , Shaun Toub

Yönetmen: Marc Forster

28. Seven Pounds (2008)

28. Seven Pounds (2008)

IMDb: 7,6

Özet: Her şey Ben Thomas, Holly Apelgren, Connie Tepos, George Ristuccia, Nicholas Adams, Ezra Turner ve Emily Posa'nın isimlerine sahip olan bir liste ile başlar. Bu insanların tek ortak noktaları yardıma muhtaç olmalarıdır. Ben'in kefaret planını uygulamak üzere seçildiğinden habersiz olan bu insanların hayatı, Emily'nin Ben'in olanaksız sandığı bir şeyi yapması sonucunda olayların gidişatını değişecektir.

Oyuncular: Will Smith , Rosario Dawson , Woody Harrelson

Yönetmen: Gabriele Muccino

29. Benim Dünyam (2013)

29. Benim Dünyam (2013)

IMDb: 7,6

Özet: Henüz iki yaşındayken bir hastalık geçiren Ela, bunun sonunda gözlerini ve duyma yetisini kaybeder. Bu olayların etkisiyle, çevresinden tamamen kopmuş ve uyumsuz biri olarak yetişir. Bir gün, Mahir hoca ile tanıştığında ise tüm hayatı değişir. Bu adam, genç kızın hayatını değiştirecek ve onun hayatının daha iyi olması için kendini adayacaktır. 

Oyuncular: Beren Saat, Uğur Yücel, Ayça Bingöl

Yönetmen: Uğur Yücel

30. Kaybedenler Kulübü (2011)

30. Kaybedenler Kulübü (2011)

IMDb: 7,5

Özet: Mete ve Kaan birbirlerinden ayrı iki iş yapan adamlardır. Bu ikili, 90'lı yıllarda sanki karşılıklı sohbet ediyorlarmış gibi radyo programı sunmaktadır. Kaan barda tanıştığı Zeynep adındaki bir kadında aşkı bulduğunda hiç alışık olmadığı bir hayata sürüklenir. Kaan ve Mete'nin yaptığı bu radyo programı, zamanla 'kaybedenler kulübü' olarak şekillenmiş ve bu programda yalnızlıklar, aşk, sistem gibi konulardaki sorunlarla bile alay edilir olmuştur. Kendi hayatlarındaki sorunları burada umursamaz ve keyif veren bir dille aktaran Kaan ve Mete'nin, artık birçok kaybedenler kulübü üyesi vardır.

Oyuncular: Nejat İşler, Yiğit Özşener, İdil Fırat

Yönetmen: Tolga Örnek

İçeriğin Devamı Aşağıda

31. A Walk to Remember (2002)

31. A Walk to Remember (2002)

IMDb: 7,3

Özet: Landon Carter'ın ailesi, yaşadığı muhitin en zengin ailelerinden biridir. Bu, büyük ihtimalle Landon'ın şöhretinin kökenini belirleyecek en önemli etkenlerden biridir. Genç adam daha şimdiden herkesin gözdesidir. Ancak bir gün, arkadaş grubunun başının belaya girmesiyle ceza alan Carter'ın hayatı seyir değiştirir. Aldığı ceza, okulda gösterilecek olan tiyatro oyununda görev alması yönündedir ve genç adam için adeta bir ödül niteliği taşır. Çünkü burada tanıştığı Jamie, tanıdığı diğer genç kızlardan farklı, sessiz ve çekingen bir kızdır. Genç kadına aşık olan Carter, hiç bilmediği duyguları bu kadında yaşamaya olanak tanıyacaktır. 

Oyuncular: Mandy Moore, Shane West, Peter Coyote

Yönetmen: Adam Shankman

32. Aşk Tesadüfleri Sever (2011)

32. Aşk Tesadüfleri Sever (2011)

IMDb: 7,3

Özet: Çocukluklarını birlikte geçiren iki gencin yıllar sonra yollarının tekrar kesişmesi üzerine yaşadıkları aşkı konu alan bu film, izleyicileri ekrana kilitleyen duygu dolu yapımlardan biriydi.

Oyuncular: Mehmet Günsür , Belçim Bilgin , Altan Erkekli

Yönetmen: Ömer Faruk Sorak

33. P.S. I Love You (2007)

33. P.S. I Love You (2007)

IMDb: 7,0

Özet: Birbirine aşık bir çiftin dokunaklı hikayesini anlatan bu filmde, ağlamamak adeta imkansızdır. Holly'nin hayatının merkezine yerleştirdiği Gery, ölümcül bir hastalığa yakalanmış olduğunu öğrenir. Genç adamın tek istediği kendisi öldükten sonra karısının hayatının daha kolay olmasıdır. Bu amaçla yazacağı mektuplar, ölümünden sonra Holy'nin tek dayanağı olacaktır.

Oyuncular: Hilary Swank , Gerard Butler , Lisa Kudrow

Yönetmen: Richard LaGravenese

34. Sweet November (2001)

34. Sweet November (2001)

IMDb: 6,7

Özet: İş hayatından başka hiçbir şeyi göze görmeyen Nelson Moss, işkolik bir adamdır. Bir gün tanışacağı Sara isimli deli dolu kadın ise genç adama hiç bilmediği duyguları yaşatacak ve hayatını daha çekilebilir kılacaktır. Ancak Sara'nın kanser olması, iki aşığın ölüm ve yaşam arasında bir mücadele vermesine neden olur.

Oyuncular: Keanu Reeves , Charlize Theron , Jason Isaacs

Yönetmen: Pat O'Connor

35. The Other Boleyn Girl (2008)

35. The Other Boleyn Girl (2008)

IMDb: 6,7

Özet: İki kız kardeş aynı adama olan aşkını konu alan bu film oldukça beğeni yakalamıştır. Birbirinden iki farklı karaktere sahip iki kız kardeşin bir krala aşık olması, tüm planları yerle bir ederek hayatlarını büyük ölçüde değiştirecektir.

Oyuncular: Natalie Portman , Scarlett Johansson , Eric Bana

Yönetmen: Justin Chadwick

Daha fazla öneri için:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
13
6
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serkan Sevinc

Filmler konusunda zayıfsınız editörler..

Gizem Yenikler

Bazılarını beğenerek izlemiştim.

serhat çelik

Life is Beautiful gerçekten acaip duygusal bir film.