Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Ağlamaktan Helak Olup Gözyaşlarınızı Kurutacağınız Tüm Zamanların En Üzücü Filmleri

İzlerken Ağlamaktan Helak Olup Gözyaşlarınızı Kurutacağınız Tüm Zamanların En Üzücü Filmleri

Rana Önder
08.12.2022 - 13:20

Duygusal filmler izlemeyi seviyorsanız izlerken zırıl zırıl ağlayacağınız bazı filmleri sizler için listeledik. Bir yandan üzücü bir film izleyeyim diğer yandan da salya sümük ağlayayım diyorsanız listedeki filmlere göz atabilirsiniz. 

Listenin içerisinde; Titanik, Kefaret, Sil Baştan gibi popüler filmlerle birlikte Hayat Güzeldir, Ateşböceklerinin Mezarı, İçimdeki Deniz gibi artık kült olmuş yapımlarda yer alıyor. İyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

60. Bir Ayrılık (2011)

60. Bir Ayrılık (2011)

IMDb: 8.3 

Özet: Evli bir çiftin başka bir ülkeye gidip çocuklarının hayatlarını kurtarmak daha iyi bir hale getirmek ile İran'da kalarak Alzheimer'la mücadele eden ebeveyne bakmak arasında kaldıkları durum ve kararsızlıklarıyla ilgili bir filmdir. Bu kararsızlık çiftin ilişkisini bir çıkmaza sokar. 

Yönetmen: Asghar Farhadi

Oyuncular: Leila Hatami, Payman Maadi, Shahab Hosseini

59. Bir Yıldız Doğuyor (2018)

59. Bir Yıldız Doğuyor (2018)

58. Aşk (2012)

58. Aşk (2012)

IMDb: 7.9 

Özet: Georges ve Anne 80 yaşlarında emekli müzik öğretmenleridir. Kendileri gibi müzisyen olan kızları da onlardan uzakta yaşamaktadır evli çift, geriye kalan vakitlerini mutlu ve huzurlu geçirmek ister. Bir gün Anne kriz geçirir ve boyundan aşağısı felç kalır. George elinden geldiğince eşine bakmaya çalışır ancak elinden daha fazlası gelemez ve bir hemşire tutmaya karar verir. George ve Anne'nin evliliği gelen hemşire ile birlikte sadakat sınavından geçer.   

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert

57. Büyük Balık (2003)

57. Büyük Balık (2003)

56. Aşk ve Küller (2010)

56. Aşk ve Küller (2010)

IMDb: 7.4 

Özet: Cindy ve Dean yeni boşanmış iki kişidir. Çift büyük başarısızlıklarda dolu evlilik süreçlerinden sonra gençlik yıllarını ve yaşadıkları güzel günleri hatırlamak için çaba sarf ederler. Sevgi nefret, geçmiş günümüz, erkek kadın gibi zıt kavramlar arasındaki bağdan ilerleyen filmde çiftin tanışıp aşık olma ve yıllar sonra tükenme evreleri konu ediniliyor. 

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, Mike Vogel

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Karanlıkta Dans (2000)

55. Karanlıkta Dans (2000)

54. Brokeback Dağı (2005)

54. Brokeback Dağı (2005)

IMDb: 7.7

Özet: Sert koşullarda yaşayan bir çiftçi ve kovboyun yoları Brokeback dağında kesişir. İkili dağındaki çiftlikte birlikte vakit geçirmeye başlarlar ve bir süre sonra birbirlerine aşık olurlar. Aralarında duygusal bir bağ oluşan bu ikilinin birbirlerine karşı olan aşklarının ve yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams

53. Sil Baştan (2006)

53. Sil Baştan (2006)

52. Ölü Ozanlar Derneği (1990)

52. Ölü Ozanlar Derneği (1990)

IMDb: 8.1 

Özet: Welton Akademisi, disiplin, akademik saygınlık ve ciddiliğin üst düzeyde olduğu ancak geri kafalılığın ve iktidara bağlılığın oldukça fazla olduğu bir okuldur. Yönetimin baskıcı ve muhafazakar tavırları da bir süre sonra öğrenciler için oldukça sıkıcı olur. Ancak bir gün okula yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in gelmesiyle birlikte öğrenciler sorgulamayı, hayatı yaşamayı ve düşünmeyi tekrardan elde ederler. Maverick öğretmeni John Keating, yatılı okul öğrencilerini kendilerini ifade etmede yeni zirvelere cesaretlendirmek için şiir ve edebiyatı kullanmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

51. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020)

51. Her Şeyi Bitirmeyi Düşünüyorum (2020)
İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Kefaret (2007)

50. Kefaret (2007)

IMDb: 7.8 

Özet: Bir film üzerinden ne kadar konuya değinilebilirse o kadar konuyu yer edinen bir filmdir. İngiliz toplumundaki sınıf ayrımı, savaş, çocukluk, aşk konularına değinir. Edebiyat çevrelerinde de büyük ilgi uyandıran Kefaret; aynı zamanda utanç, günah gibi konular üzerinde de durur.

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, James McAvoy, Saoirse Ronan

49. Milyonluk Bebek (2004)

49. Milyonluk Bebek (2004)

48. Her (2013)

48. Her (2013)

IMDb: 8.0

Özet: Theodore, insanlara el yazımı mektupların yazıldığı bir yerde çalışan kendi halinde birisidir. Bir gün uygulama sayesinde yapay zeka olan Samantha ile tanışır. Samantha isimli bu yapay zekaya gittikçe aşık olan Theodore gittikçe tuhaflaşmaya başlar ve bu yapay zekaya karşı olan aşkı onu bir çıkmaza sürükler. Theodore yapay zeka sayesinde dış dünyadan zevk almaya başlar ancak bir süre olaylar iyice çığırından çıkar. 

Yönetmen: Spike Jonze

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams

47. Yaşamın Kıyısında (2016)

47. Yaşamın Kıyısında (2016)

IMDb: 7.8 

Özet: Lee Chandler, Boston'da bir apartmanda tamirci olarak çalışan, düşünceli, asabi bir yalnızdır. Nemli bir kış günü, kendisini şehrin kuzeyindeki memleketine çağıran bir telefon alır. Kardeşinin kalbi durur ve 16 yaşındaki yeğeninin koruyucusu olur. Tek kardeşini kaybetmesi ve bir genç yetiştirme konusundaki şüpheleri yetmiyormuş gibi, geçmişe dönüşü anlatılamayacak bir trajedinin yeniden başlamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Kenneth Lonergan

Oyuncular: Casey Affleck, Michelle Williams, Kyle Chandler

46. Küçük Kadınlar (2019)

46. Küçük Kadınlar (2019)

IMDb: 7.8

Özet: İç Savaştan sonraki yıllarda, Jo March New York'ta yaşıyor ve geçimini yazar olarak sağlıyor, kız kardeşi Amy March ise Paris'te resim okuyor. Amy, Jo'ya evlenme teklif eden ama sonunda reddedilen çocukluk aşkı Theodore 'Laurie' Laurence ile şans eseri karşılaşır. En büyük kardeşleri Meg March ise bir öğretmenle evliyken, utangaç kız kardeşi Beth aileyi tekrar bir araya getiren yıkıcı bir hastalık geliştirir. Dört kız kardeşin yaşadıkları aşkların ve zorlukların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Marriage Story (2019)

45. Marriage Story (2019)

IMDb: 7.9 

Özet: Yönetmen olan Charlie ve oyuncu olan eşi Nicole evliliğin sonuna gelmiş bir çifttir. Anlaşmalı olarak boşanmayı düşünen çiftin evliliklerini bitirime süreci sandıklarının aksine oldukça zorlu geçer. Çift anlaşmalı boşanmayı düşünürken araya çocuklarının velayet sorunu girince iki tarafın da yıllarca içine gömdükleri bir anda ortaya çıkar. Çiftin ilişkisinin bitmesini ve sancılı boşanma sürecini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern

44. Melankoli (2011)

44. Melankoli (2011)

IMDb: 7.1 

Özet: İki kız kardeş, gizemli yeni bir gezegenin Dünya ile çarpışma tehdidiyle karşı karşıya kalmasıyla, zaten gergin olan ilişkilerinin zorlandığını fark eder. Justine ve Micheal yeni evliliklerini Justine'nin ablası Claire'nın malikanesinde şatafatlı bir yemek ile kutlarlar. İki kız kardeş de birbirine tamamen zıt karakterlere sahiptir ve Justine daha depresyona, melankoliye yatkın bir yapıya sahipken ablası daha sıradan birisidir. Kutlama esnasında Melankolia adlı bir gezegen, şimdiye kadar güneşin arkasında saklı kaldığı yörüngeden çıkarak dünyaya doğru gelmeye başlar. 

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Alexander Skarsgård

43. Ay Işığı (2016)

43. Ay Işığı (2016)

IMDb: 7.4 

Özet: Başrol John'un çocukluk, erken yetişkinlik ve cinsel kimliğini keşfettiği üç aşamada konuların ele alındığı bir filmdir. Filmde; başrolün utangaç çocukluğu, uğradığı zorbalıklar, uyuşturucuya nasıl kapıldığı ve aşkı konu edinilir. Miami'nin zor bir mahallesinde, yer edinmeye çalışan ve bir yandan da kendi kimliğini bulmaya çalışan Chiron'un yaşadığı hayatın üç bölümde anlatıldığı bir filmdir. 

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Alex R. Hibbert, Ashton Sanders, Trevante Rhodes

42. Elveda (2019)

42. Elveda (2019)

41. Spencer (2021)

41. Spencer (2021)

IMDb: 6.6 

Özet: Kraliyet Ailesi ile birlikte Norfolk, İngiltere'deki Sandringham malikânelerinde geçirdiği Noel tatili sırasında akıl sağlığı sorunlarıyla boğuşan Diana Spencer, Prens Charles ile on yıl süren evliliğine son vermeye karar verir. Diana boşanmaya karar verince hakkında birçok söylenti meydana gelir ve kendisini bir anda zorlu bir süreç içerisinde bulur. Tarihin en sevilen prenseslerinden olan ve ölümü hala bir bir sır konusu olan prensesiz hayatının ve yaşadıklarını konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Pablo Larraín

Oyuncular: Kristen Stewart, Timothy Spall, Jack Nielen

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. Titanik (1997)

40. Titanik (1997)

39. Yukarı Bak (2009)

39. Yukarı Bak (2009)

IMDb: 8.3 

Özet: Carl Fredricksen çocukken Güney Amerika'yı keşfetmek ve yasak Cennet Şelalelerini bulmak istiyordu. Yaklaşık 64 yıl sonra, binlerce balonla evini kaldırarak İzci Russell ile birlikte yolculuğuna başlar. Yolculuklarında, konuşan bir köpek de dahil olmak üzere birçok yeni arkadaş edinirler ve birinin şeytani planları olduğunu anlarlar. Carl çok geçmeden bu kötü adamın çocukluk idolü olduğunu anlar.

Yönetmen: Pete Docter, Bob Peterson

Oyuncular: Edward Asner, Jordan Nagai, Bob Peterson

38. The Notebook (2004)

38. The Notebook (2004)

37. Pieces of a Woman (2020)

37. Pieces of a Woman (2020)

IMDb: 7.0 

Özet: Evde doğum sonucunda bebeğini kaybeden bir annenin bu süreçte yaşadığı yas döneminin işlendiği bir filmdir. Kadın bir yandan bebeğinin yasını tutarken diğer yandan da hem acı gerçeklerle hem de eşi ve annesi ile ilgili sorunlar yaşar. Martha yaşadığı büyük bir kayıp ile bir yandan yas sürecini yaşarken diğer yandan da tekrardan yaşamayı öğrenir. 

Yönetmen: Kornél Mundruczó

Oyuncular: Vanessa Kirby, Shia LaBeouf, Ellen Burstyn

36. Unutma Beni (2014)

36. Unutma Beni (2014)
İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Karabasan (2014)

35. Karabasan (2014)

IMDb: 6.8 

Özet: Bekar bir anne ve çocuğu, 'Mister Babadook' adlı ürkütücü bir çocuk kitabı evlerinde tezahür ettiğinde derin bir paranoya kuyusuna düşer. Amelia, eşini 6 yıl önce kaybeden ve oğluna tek başına bakan bir kadındır. Bir gün çocuğunun kitaplığında Mister Babadook isimli bir masal kitabı bulur. Bu gizemli kitabı okuduğu zaman çocuğu rüyalarında sürekli Babadook canavarını görmeye başlar. Amelia bunun üzerine kitabı ortadan kaldırır ancak ortadan kaldırdıkça gizemli kitap yeniden ortaya çıkar. Amelie, oğlunun gittikçe kötüleşmesi üzerine çocuğunu etkileyen doğaüstü yaratık bir mücadeleye girer. 

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

34. Duyguların Rengi (2011)

34. Duyguların Rengi (2011)

33. The Banshees of Inisherin (2022)

33. The Banshees of Inisherin (2022)

IMDb: 8.2 

Özet: 1923'te İrlanda Sahili açıklarındaki kurgusal Inisherin Adası'nda, iki arkadaş, Pádraic ve Colm'un arkadaşlığı Colm, Pádraic'e 'Artık senden hoşlanmıyorum' dediğinde aniden sonlanır gibi olur. Bu söz karşısında şaşkına dönen Pádraic, durumu düzeltmeye çalışmakta ısrar eder ve her fırsatta Colm'un bunu reddetmesiyle karşı karşıya kalır. Bu durumun ardından iki arkadaş arasında endişe verici durumlar meydana gelmeye başlar. 

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon

32. Şampiyon (2008)

32. Şampiyon (2008)

31. Tully (2018)

31. Tully (2018)
İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi (2009)

30. Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi (2009)

IMDb: 8.1 

Özet: Gerçek hikayeden uyarlanan bu filmde profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla aralarında oluşan derin bağ konu edinilir. Profesörün eşi başlarda köpeği istemez ancak gün geçtikçe Hachi kendisini tüm aile bireylerine sevdirmeyi başarır. Hachi her gün işe giderken tren istasyonuna kadar profesör ile birlikte gider ve Wilson dönene kadar onu bekler. Bir gün profesör ölür ancak Hachi yine de yol arkadaşını beklemeye devam eder. Japonya'da sadakatin sembolü haline gelen köpeğin heykeli de istasyonun oraya yapılmıştır. 

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

29. Günlerin Köpüğü (2013)

29. Günlerin Köpüğü (2013)

28. Biutiful (2010)

28. Biutiful (2010)

IMDb: 7.4

 Özet: İki çocuk babası ve bekar olan Uxbal, Barselona'da yeraltında suç işleyerek geçimini sağlar. Çocuklarından birisine ölümcül kanser teşhisi konduğunda hayatındaki manevi içgörürü yeniden kazanmaya çalışır. Yasadışı işleri para kazanmak için zorunluluktan yapan Uxbal, sorunları olan ama çocuklarını çok seven bir babadır. 

Yönetmen: Alejandro González Iñárritu

Oyuncular: Javier Bardem, Maricel Álvarez, Eduard Fernández

27. Kırık Çember (2012)

27. Kırık Çember (2012)

IMDb: 7.7 

Özet: İki farklı karaktere sahip iki insanın birbirlerine aşık olmasını yaşadıkları aşkın konu edinildiği bir filmdir. Elise çılgın, konuşkan ve dövmecilik yaparak hayatını idame ettiren bir kadındır. Didier ise içe dönük yalnız ve ateist bir kovboydur. Elise ise Didier'in aksine dindar birisidir. İkili ilk görüşte birbirlerine aşık olur ve aşklarını yaşamaya başlarlar ancak bir gün çiftin 6 yaşındaki kızları hasta olur. Kızlarının hastalığı ile birlikte çift, aşkları ve ilişkileri konusunda büyük bir sınava girer. 

Yönetmen: Felix Van Groeningen

Oyuncular: Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse

26. İçimdeki Yangın (2010)

26. İçimdeki Yangın (2010)
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Uçurtma Avcısı (2007)

25. Uçurtma Avcısı (2007)

24. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)

24. Çizgili Pijamalı Çocuk (2008)

23. Yeşil Yol (1999)

23. Yeşil Yol (1999)

22. Schindler'in Listesi (1993)

22. Schindler'in Listesi (1993)

IMDb: 9.0 

Özet: Shindler Almanya'da fabrikası olan bir iş insanıdır. Askeriye için metal kapların üretildiği bir fabrikanın sahibidir. 2. Dünya Savaşı sırasında Yahudilerin maruz kaldıkları işkencelere daha fazla dayanamaz Yahudileri kurtarmak için planlar düşünmeye başlar. En sonunda Schindler açtığı bir fabrikada Yahudileri çalıştırarak 1100 Yahudi'nin hayatını kurtardı. Gerçek bir hikayeden senaryoya aktarılan bir filmdir.  

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes

21. Piyanist (2002)

21. Piyanist (2002)
İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Senden Önce Ben (2016)

20. Senden Önce Ben (2016)

IMDb: 7.4 

Özet: Küçük bir kasabadaki kız, bakmakta olduğu felçli bir adamla beklenmedik bir bağ kurar. Will Traynor, bir trafik kazasının yaşama arzusunu elinden aldığını farkındadır. Artık her şeyin çok küçük ve neşesiz geldiğini biliyor ve buna nasıl bir son vereceğini tam olarak tahmin edebiliyordur. Will'in bilmediği şey, Lou'nun dünyasına bir renk cümbüşü içinde girmek üzere olduğudur ve ikisi de birbirlerini sonsuza kadar değiştireceklerini bilmiyorlardır. 

Yönetmen: Thea Sharrock

Oyuncular: Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer

19. Esaretin Bedeli (1994)

19. Esaretin Bedeli (1994)

IMDb: 9.3 

Özet: Hapsedilmiş iki adam, birkaç yıl boyunca birbirlerine bağlanarak teselliyi ve sonunda ortak nezaket eylemleriyle kurtuluşu bulmalarını konu edinen bir filmdir. Andy ve Red isimli iki mahkumun hapishanede yaşadıklarının ve dayak, işkence, tecavüz gibi durumlarla karşı karşıya kalmalarını konu edinen çarpıcı bir filmdir. Andy iki adam arasında tüm yaşananlara rağmen hayata hala umutla bakabilen karaktere sahip olanıdır. Tüm yaşananlara rağmen umut etmeyi bırakmayan ve özgürlük arayışını kaybetmeyen iki mahkumun hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton

18. 12 Yıllık Esaret (2013)

18. 12 Yıllık Esaret (2013)

IMDb: 8.1 

Özet: Bir adamın hayatta kalma ve özgürlük mücadelesinin inanılmaz gerçek hikayesine dayanıyor. İç Savaş öncesi Amerika Birleşik Devletleri'nde, New York'tan özgür bir siyah adam olan Solomon Northup kaçırılır ve köle olarak satılır. Kötü niyetli bir köle sahibi tarafından kişileştirilen zulmün yanı sıra beklenmedik nezaketlerle karşı karşıya kalan Solomon, yalnızca hayatta kalmak için değil, aynı zamanda onurunu korumak için de mücadele etme hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.

Yönetmen: Steve McQueen

Oyuncular: Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch

17. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998)

17. Er Ryan'ı Kurtarmak (1998)

16. Ateşböceklerinin Mezarıinc

16. Ateşböceklerinin Mezarıinc
İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kefernahum (2018)

15. Kefernahum (2018)

IMDb: 8.4

Özet: Şiddet içeren bir suçtan beş yıl hapis cezasına çarptırılan 12 yaşındaki bir çocuk, anne ve babasına ihmal nedeniyle dava açar. Lübnanlı bir çocuğun yaşadığı zorlukların anlatıldığı, Zain'in değişim sürecinin aktarıldığı bir filmdir. Zain'in hem dava süreci hem de verdiği hayat mücadelesi konu ediniliyor. Çocuk aynı zamanda ailesini onu neden doğurduklarına dair mahkemeye verir filmde de hem çocuğun hayat hikayesi hem de bu mahkeme süreci konu edinilir. 

Yönetmen: Nadine Labaki

Oyuncular: Zain Al Rafeea, Cedra Izam, Nadine Labaki

14. Zincirsiz (2012)

14. Zincirsiz (2012)

13. İçimdeki Deniz (2004)

13. İçimdeki Deniz (2004)

12. Mandalina Bahçesi (2013)

12. Mandalina Bahçesi (2013)

11. Nereye Gidiyorsun, Aida? (2020)

11. Nereye Gidiyorsun, Aida? (2020)
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tokyo Hikayesi (1953)

10. Tokyo Hikayesi (1953)

IMDb: 8.2 

Özet: Yaşlı bir çift olan Shukishi ve Tomi Hirayama, en küçük kızları öğretmen Kyoko Hirayama ile Japonya'nın küçük sahil köyü Onomichi'de yaşıyor. Uzun süredir görmedikleri hayatta kalan diğer üç yetişkin çocukları ya Tokyo'da ya da Osaka'da yaşıyor. Bu nedenle, Shukishi ve Tomi, çocukları, çocuk doktoru Koichi Hirayama ve güzellik uzmanı Shige Kaneko ve ilgili aileleri ile Tokyo'da uzun bir ziyaret yapma konusunda tek taraflı karar verirler. Bütün çocukları ziyareti bir istekten çok bir zorunluluk olarak görür, her biri kendi günlük hayatlarına devam ederken anne babalarıyla ne yapacaklarını bulmaya çalışırlar. 

Yönetmen: Yasujirô Ozu

Oyuncular: Chishû Ryû, Chieko Higashiyama, Setsuko Hara

9. Sevgisiz (2017)

9. Sevgisiz (2017)

8. Aşk Zamanı (2000)

8. Aşk Zamanı (2000)

IMDb: 8.1

Özet: İki komşunun eşlerinin kendilerini aldattığını fark etmesini ve bu yasak aşkın iki kişi arasındaki aşkın alevlenmesine engel olan bir hikayenin anlatıldığı filmdir. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Birbirlerine aşık olurlar ancak bir türlü kavuşamazlar çünkü hem çevresel hem de kişisel engeller bu aşkı bir imkansızlık hikayesine dönüştürür. Eşleri imkanı olan bir şekilde yasak aşk yaşarlarken, iki komşunun aşk yaşaması ve bir gelecek planı kurması birçok nedenden dolayı imkansıza dönüşür. 

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Ping Lam Siu

7. Uyanış (1990)

7. Uyanış (1990)

6. Daima Lilya (2002)

6. Daima Lilya (2002)

IMDb: 7.8

Özet: Sovyetler Birliği'nin varoşunda yaşayan 16 yaşındaki genç kız Lilya, annesi tarafından terk edilmiştir ve baskıcı, kötü teyzesini yanında kalarak hayatına devam etmeye çalışır. Lilya'yı bu zor hayatından kurtaran tek şey arkadaşlarıdır ve Lilya bir gün Andrei isimli birisine aşık olup İsveç'e gitme kararı alır. 16 yaşındaki genç kız kötü hayatından kurtulup yeni güzel bir sayfa açmak isterken kendisini bir anda hayat kadını olarak bulur ve hayatın onun için daha da kötü olduğu gerçeği ile yüzleşir. Çocuk istismarı hakkında çarpıcı bir filmdir. 

Yönetmen: Lukas Moodysson

Oyuncular: Oksana Akinshina, Artiom Bogucharskij, Tonu Kark

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Lorenzo'nun Yağ (1992)

5. Lorenzo'nun Yağ (1992)

4. Duvara Karşı (2004)

4. Duvara Karşı (2004)

IMDb: 7.9

Özet: 40 yaşında bir takım psikolojik nedenlerden dolayı intihar teşebbüsünde bulunan Cahit ile ailesinin baskıları sonucunda intihara başvuran Sibel'in hayatlarının kesişmesini ve birbirlerine ince ince nasıl işlendiklerini gösteren bir filmdir. Bir gün Cahit Sibel'i korumak amacıyla bir suça karışır ve buradan sonrası ise başlı başına tam bir dramdır. İkili başlarda birbirlerine aşık olmasalar da sonrasında aralında derin bir aşk bağı oluşur. Ancak Cahit'in Sibel'i korumak için suça karışıp hapis yatmasının ardından Sibel'in hayatı oldukça değişir ve Cahit hapisten çıktığı zaman hayatının bıraktığı gibi olmadığını anlar.  

Yönetmen: Fatih Akın

Oyuncular: Birol Ünel, Sibel Kekilli, Catrin Striebeck

3. Hayat Güzeldir (1997)

3. Hayat Güzeldir (1997)

2. Bir Rüya için Ağıt (2000)

2. Bir Rüya için Ağıt (2000)

IMDb: 8.3 Özet: Filmdeki kişilerin çeşitli bağımlılıklarla mücadele etmelerini anlatan bir filmdir. Uyuşturucu batağı içerisindeki Harry’nin hayattaki tek amacı daha fazla uyuşturucuyken; umutsuz annesini hayata bağlayan tek şey en sevdiği yarışma programıdır. Bir gün bu yarışmaya katılmaya hak kazandığında tek derdi, ödül olan kırmızı elbiseye girebilmek olacaktır. Yaşlı ve mutsuz kadın zayıflama hapları kullanmaya başlamasıyla birlikte hayatları iyice bir çıkmaza doğru ilerler. Bir romandan filme aktarılan çarpıcı ve kült haline gelmiş bir yapımdır.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jared Leto, Ellen Burstyn, Jennifer Connelly

1. Milyoner (2008)

1. Milyoner (2008)
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın